Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Pancsolás apával2015. május 22.

Jóllehet az elefántbikákra nem mindig jellemző, Assam igazán példás családapa. Ez derül ki abból a kisfilmből is, amelyen Asha, a 27 hónapos elefántborjú a papájával pancsol a kifutóhoz tartozó medencében. Igazán gyengéd, bensőséges pillanat.

Hány állat van az Állatkertben?2015. május 20.

870 faj 8542 egyede – ennyi ma a megszámolható állatok száma a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az emlősöket 121, a madarakat 137, a hüllőket 104, a kétéltűeket 28, a halakat 232, a gerincteleneket pedig 248 faj képviseli.

Segíts az Állatkertnek!2015. május 19.

Május 20-án van a személyi jövedelemadó bevallás leadási határideje. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az adózók nagy hányada az utolsó napokra hagyja a bevallás elkészítését.

Képek és video Bulu Matáról2015. május 11.

Bulu Mata, a mesterségesen nevelt orangután kölyök nemrégiben múlt nyolc hónapos. Bár december elején Angliába költözött, sorsát természetesen azóta is nyomon követjük. A Monkey World jóvoltából most néhány fotót és videót is tudunk mutatni róla.

Strandszezon a vízilovaknál2015. május 5.

Május elsejével megkezdődött a strandszezon a vízilovaknál: Tücsök és Jusztina ismét használatba vehette a külső medencét. Bár a benti is a rendelkezésükre áll, de ebben a szép időben szívesebben ejtőznek az 1932-ben átadott kültéri medencében.

Feledhetetlen teveszeretet2015. április 29.

Anyák napja ugyan csak néhány nap múlva lesz, de az Állatkertben lencsevégre kapott fantasztikus jelenetet, amely méltó ehhez a csodálatos ünnephez, már most látnotok kell!

Pelikánfiókák2015. április 28.

Pelikánjainkat sem kerülte el a gyermekáldás: mind a rózsás, mind a borzas gödényeknél fióka cseperedik. A fészkelőhely a Nagy-tó Ausztrálház felé eső oldalán van, ám a szépen növekvő fiatalokat nemsokára a tó víztükrén is lehet majd látni.

Orangutánok a kifutón2015. április 24.

Legifjabb orangutánjaink, AnnaHanna és Lone a tavalyi év legvégén születtek, így a kellemes tavaszi időjárást mostanában tapasztalják meg először. Szemlátomást nagyon élvezik, hogy szüleikkel együtt naphosszat a kifutóban tölthetik az időt.

Vasárnapig tart a Föld Fesztivál2015. április 23.

Szerdán, a Föld napján nyitottuk meg hivatalosan az idei Föld Fesztivált, melynek keretében egészen vasárnapig gazdag programkínálattal, mentett állatok bemutatójával, távcsöves madármegfigyeléssel, talajtani kísérletekkel várjuk a nagyközönséget.

Tevecsikó született2015. április 21.

Idén sem maradunk tevecsikó nélkül. A Jenny nevű kanca ugyanis múlt héten egy életerős csikónak adott életet. A kislánynak bizonyult jövevény a Jamira nevet kapta, s már most is láthatja a közönség a Holnemvolt Parkban.