Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Kis szurikáták minden mennyiségben2014. október 22.

Vanessa, a minden szaporasági rekordot megdöntő szurikáta anyuka ismét kölyköknek adott életet. Ezúttal négy apróságot hozott a világra, akik mostanra már elég aktívak ahhoz, hogy a látogatóink is jól láthassák őket.

Figyeljünk a sünökre!2014. október 15.

Minden ősszel sünök sokasága hal máglyahalált a kiskertekben lehullott avar elégetése miatt. Pedig egy kis odafigyeléssel megelőzhetők lennének az ilyen tragédiák. Ezért az Állatkert ilyenkor külön is felhívja a figyelmet a sünök védelmére.

Lepkekert ősszel2014. október 13.

Lepkekertünk időszakos látnivaló, amely nyár elejétől kora ősz derekáig várja a közönséget. Ha az időjárás is engedi, néhány napig még biztosan látogatható lesz. Kedvcsináló gyanánt egy kisfilmmel invitálunk mindenkit lepkék világába.

Vidra vízisalátával2014. október 10.

Közönségünk legújabb kedvencei, az éppen egy hónapja látható óriásvidrák nemcsak medencéjüket élvezik nagyon, hanem az oda telepített vízinövényeket is. Még akkor is, ha a húsos levelek időnként a fejük búbján kötnek ki.

Mit kezd a pálmatolvaj a kókuszdióval?2014. október 9.

A Varázshegyben található őstengeri bemutatóhely egyik legújabb érdekessége a pálmatolvaj. Az akár négy kilósra is megnövő, termetes rákról úgy tartják, erőteljes ollóival még a kókuszdiót is fel tudja törni. Mi azért ki is próbáltuk ezt.

Pancsoló kiselefánt2014. október 7.

Az elmúlt napokban sokszor volt kellemesen meleg idő, s az előrejelzések szerint ezután is sok napsütésre számíthatunk. Szép időben az elefántoknak megjön a kedvük egy kis fürdőzéshez. Asha, a kiselefánt különösen szívesen pancsol ilyenkor.

Kisfilm az óriásvidrákról2014. szeptember 25.

A Budapesti Állatkert legújabb lakói, az óriásvidrák már igazán otthonosan mozognak a számukra készült új kifutóban, amint ezt a róluk készült kisfilmen is láthatjuk.

Küzdelem az elárvult orangután kölyök életéért2014. szeptember 18.

Inkubátorba tették és mesterségesen nevelik munkatársaink Állatkertünk legifjabb orangutánját. A kölyök szeptember 4-én született, az őt világra hozó Jambi azonban egy héttel később elpusztult. Cikkünkben minden fontos részlet kiderül a történtekről.

Kisfilm az Állatkertek Éjszakájáról2014. szeptember 17.

Az augusztus 29-én megtartott idei Állatkertek Éjszakáján is sok ezren voltak kíváncsiak programjainkra. Ezen az estén készítettük az alábbi kisfilmet is, amely ha a rengeteg látnivalót nem is mutathatja be mind, az este hangulatát nagyszerűen felidézi.

Óriásvidrák az Állatkertben2014. szeptember 10.

Szerdától láthatják a látogatók az Állatkert legújabb szenzációjának számító óriásvidrákat. A főként Brazíliában őshonos ritka állatfajt csak nagyon kevés állatkertben látható, Magyarországon pedig most kerülnek először bemutatásra.