Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Még egy agutikölyök2014. március 10.

Január közepén már írtunk a zöld agutikról, amelyeknél éppen akkor született az idei első kölyök. Azóta még két másik aguti is világra jött, a legkisebb történetesen épp a múlt héten.

Banya ismét kölyköt nevel2014. március 7.

Újabb kölyök született a Pálmaházban lakó kétujjú lajhároknál. Legidősebb lajhárunk február 23-án adott életet egy utódnak. Az elmúlt napokban csak a legszerencsésebbek láthatták az anyjába kapaszkodó apróságot. Mostanra már kicsit jobbak az esélyek, különösen a zárás előtti utolsó órában, amikor aránylag sokat mozognak az állatok.

Bemutatkozott Elza és Rico2014. március 7.

Hétvégétől látható a kifutóban Elza és Rico, a két pingvinfióka. A budapesti pingvinkolónia legfiatalabb tagjai december elején keltek ki a tojásból, de a nagyközönség csak mostantól láthatja őket. A szülőpár nászából már korábban is több alkalommal jöttek a világra fiókák.

Nyílnak a tavaszi virágok2014. március 4.

A tavasz beköszöntével egyre több virág pompázik az Állatkert szépen gondozott parkjában. A már január óta megfigyelhető hóvirág és téltemető, illetve a február óta virágzó hanga mellett mostanra a tavaszi tőzikék és a különféle sáfrányok is szirmot bontottak. A főbejárat környékén és a Xántus János-ház előtt különösen sokat látni belőlük.

Kis boci parasztudvarban2014. február 28.

Csákó lett a neve a parasztudvarban cseperedő borjúnak. A háromhetes jövevény fajtájára nézve magyar tarka szarvasmarha. Bemutatása jó példa arra, hogy az Állatkertben nemcsak egzotikus vadállatoknak, hanem háziállatoknak is helye van.

Fészkelő kormoránok2014. február 25.

A Nagy-tó partján álló fákon több madarat is láthatunk fészkelni. E telepesen költő fajok egyike a kormorán, vagy másik nevén kárókatona.

Tejbegríz ismerkedik a kifutóval2014. február 23.

Már egészen gyakran látható a kifutón Tejbegríz, a múlt hónapban született, s nem épp szokványos nevet viselő vörös vadbivaly borjú. Kalüpszó, az anyaállat évek óta rendszeresen megörvendeztet bennünket egy-egy utóddal.

Még négy szülinapos2014. február 18.

Nem Asha az egyedüli születésnapos kisállatunk. A tavaly született hét kisoroszlán közül ugyanis a négy idősebbik éppen szombaton volt egy esztendős.

Tortát kapott a szülinapos Asha2014. február 14.

Emeletes tortát kapott Asha első születésnapjára. Az Állatkertünkben született népszerű elefántborjút pénteken délelőtt köszöntöttük fel. A tortából az anyukának, Angele-nek is jutott, és nem feledkeztünk meg Assamról, a papáról sem. Azért, hogy minél többen köszönthessék fel a kiselefántot, nemcsak ma, hanem szombaton és vasárnap is díjmentesen léphetnek be a 14 éven aluli gyermekek.

Közeleg Asha születésnapja2014. február 10.

Ezen a héten, egészen pontosan pénteken ünnepeljük Asha első születésnapját. Így a napokban híreink is elsősorban a kiselefánttal foglalkoznak majd. Arról, hogy milyen programokkal és kedvezményekkel várjuk a közönséget a jeles napon és az azt követő hétvégén, már korábban beszámoltunk. Most azt idézzük fel, milyen előkészületekre volt szükség ahhoz, hogy Asha egyáltalán megszülethessen.