Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Szemtől szemben a zsiráfokkal2018. május 3.

Hétvégente zsiráfetetésre is van lehetőség Állatkertünkben, egy olyan emelvényről, ahol látogatóink a zsiráfok fejmagasságába kerülhetnek. A programnak több előnye is van, és különleges élményt kínál az arra vállalkozóknak.

Arun vízilabdázik2018. április 30.

Legújabb kisfilmünkön Arun, a tavaly ősszel született elefántborjú látható, amint önfeledten pancsol a kifutóhoz tartozó medencében. A legjobban persze a labdát szereti gyötörni, de nagyon tetszik neki az is, amikor nekifutásból rohan a habok közé.

Kismalacok a cebui disznóknál2018. április 27.

A Fülöp-szigeteken őshonos, kritikusan veszélyeztetett cebui disznók rendszeresen megörvendeztetnek minket újabb és újabb kismalacokkal. Legutóbb a hónap elején született két apróság, akiket már a nagyközönség is láthat.

Virágpompa az Állatkertben2018. április 25.

Nemcsak az állatok, hanem a növények miatt is érdemes kilátogatni az Állatkertbe. Az egész park virágba borult. A cseresznyevirágzás utolsó napjai sziromszőnyeget terítenek a Japánkertre, a japán bazsarózsák pedig teljes szépségükben pompáznak.

Gyűrűsfarkú gyermekáldás2018. április 18.

Mostanában az Állatkert szinte minden sarkában kölyköket, fiókákat, cseperedő kisállatokat láthatunk. Így van ez a gyűrűsfarkú makiknál is, ahol a csaknem egyhónapos apróságot most már a látogatók is könnyen megleshetik.

Zsebibabák az erszényben2018. április 17.

Állatkertünk négy különböző kengurufajt is bemutat, s többüknél vannak cseperedő zsebibabák is. Legújabb kisfilmünkön az erszényből kitekintő Bennett-kenguru kölyköket látni, de a szürke óriáskengurukat is érdemes meglátogatni.

Kisfilm a zebracsikóról és a többiekről2018. április 14.

Legújabb kisfilmünk főszereplője a néhány hete, március 22-én született zebracsikó, aki vígan rohangászik kifutójában. A képkockákon feltűnnek a budapesti zebraménes további tagjai is, köztük a kiscsikó egyéves féltestvére is.

Hogyan törnek tojást a mongúzok?2018. április 6.

Néhány napja, a húsvéti hosszú hétvégén festett húsvéti tojásokkal kedveskedtek a gondozók az Állatkertünkben lakó mongúzféléknek. Egy telefon segítségével felvétel is készült arról, mit szóltak az ajándékhoz az élelmes kisragadozók.

Vidáman nyargalászik a zebracsikó2018. március 30.

Nagyokat szaladgál, és egyre több időt tölt a kifutón a múlt csütörtökön született zebracsikó. A jövevényről már azt is tudni, hogy kislány. Állatkertünk 1894 óta foglalkozik zebrákkal, az első budapesti zebracsikó pedig 1930-ban született.

Nevet kapott a gorilla kislány2018. március 29.

Lezárult a szavazás, eldőlt, hogy mi a neve a december 23-án született gorilla kislánynak. Az apróság a szavazatok alapján az Indigo nevet kapta, így ezen a néven került bejegyzésre a nemzetközi gorilla törzskönyve is.