Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Augusztus 25-én Állatkertek Éjszakája2017. augusztus 10.

Mától lehet jegyet váltani az Állatkertek Éjszakájára, amelyre a hagyományoknak megfelelően a nyár utolsó péntekén kerül sor. Augusztus 25-én este változatos programokkal, érdekességekkel, éjszakai látványosságokkal várjuk az Állatkert barátait.

Állatkerti hűsölés2017. augusztus 4.

Bár az Állatkert árnyas fái alatt eleve kellemesebb az idő, mint a város kőrengetegében, kánikula idején hűsölési lehetőségekről is gondoskodunk minden érintettről. A közönség számára a kert több pontján is párakapukat állítottunk fel.

Virágpompa az Állatkertben2017. augusztus 4.

Nemcsak állat-, hanem növénykert is vagyunk, így időről időre az aktuális botanikai látnivalókra is felhívjuk a figyelmet. Most például a selyemmirtusz és a mocsári hibiszkusz pompás virágaiban gyönyörködhet a nagyközönség.

Ormányosok2017. augusztus 3.

Legújabb kisfilmünk készítésekor arra voltunk kíváncsiak, milyen az, ha néhány pillanatig nem az egész elefántra, hanem csak kifejezetten az ormányra koncentrálunk. A mozgókép persze csak ízelítő, érdemes kipróbálni a helyszínen is!

Új lepék a Lepkekertben2017. július 28.

Május végén 21 különféle közép- és dél-amerikai lepkefajjal nyílt meg a Lepkekert. A színpompás bemutató azonban nemrégiben 12 újabb, Délkelet-Ázsiában őshonos fajjal egészült ki. Közülük a 25 centisre is megnövő atlaszlepkék a legtermetesebbek.

Kisfilm az örökmozgó prérikutya kölykökről2017. július 25.

A Pálmaház szomszédságában látható társas prérikutyáknál hat örökmozgó kölyök cseperedik. A bájos apróságok szinte folyamatosan aktívak, de arra még nem jöttek rá, hogy nem érdemes a felnőttek közelébe állni, ha azok épp ásással vannak elfoglalva.

Falatozó nutriák2017. július 21.

A Dél-Amerika kifutónál lakó nutriákat nem hozza zavarba a kánikula. Mivel vízhez kötődő állatok, medencés lakóhelyük van, így sokat vannak a hűs habok között, sőt még táplálkozni is a medence szélén, a sekély vízben szoktak.

Sikerek a kaffer szarvasvarjak szaporításában2017. július 19.

Marlene és Dietrich, a két kaffer szarvasvarjú nászából az utóbbi időben rendszeresen keltek fiókák. Az elmúlt bő fél évtizedben négy utódot sikeresen felneveltek (ők más állatkertekbe kerültek azóta), és szépen fejlődik az idei kelésű fióka is.

Hat gundikölyök a Varázshegyben2017. július 18.

Gyermekáldás volt a gundiknál, ezeknél a bájos, Afrikában őshonos, fürge mozgású rágcsálóknál. Összesen hat kölyök cseperedik náluk. Aki látni szeretné őket, annak az állatkerti Varázshegybe, azon belül is a Kolónia galériára érdemes ellátogatnia.

Vizes játékok2017. július 14.

Állatkertünk sok lakója kötődik a vízhez. A pingvinektől a tapírokig, a jegesmedvéktől a nutriákig, az elefántoktól a borjúfókákon át egészen a brazil óriásvidrákig. Ugranak, úsznak, mókáznak, sőt még labdajátékokat is űznek a hűs habok között.