Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Bambi tizenkettedik gyereke2017. július 13.

Bambi, a nőstény indiai antilop 2009 óta él Állatkertünkben. Azóta összesen tizenkét utódot hozott a világra, és már unokái is vannak. Bambi legifjabb borja júniusban született meg: a közönség már láthatja is a most egyhónapos jövevényt.

Kisfilm Sipi és Gombi mindennapjairól2017. július 12.

Állatkertünk madármentő tevékenységének részeként rendszeresen gondoskodunk emberi segítségre szoruló madárfiókákról. Sipi és Gombi ilyen elárvult kislibaként került hozzánk. Kisfilmünkből kiderül, hogyan telnek cseperedő védenceink mindennapjai.

Számoljon prérikutya kölyköket!2017. július 11.

A prérikutyák neve kissé csalóka, mert nem a kutyákkal, hanem a mókusokkal állnak rokonságban. A Pálmaház szomszédságában lakó rágcsálók rendszeresen szaporodnak, jelenleg fél tucat kölyköt láthat a közönség. Habár nem könnyű megszámlálni őket.

Jeges-pancsolós nyár a jegesmedvéknél2017. július 7.

Mivel telik két fiatal jegesmedvéjének, Belij és Szerij nyara? Pancsolással, játékkal, hancúrozással, na meg persze hűsítő jégtömbök ölelgetésével. Legújabb kisfilmünk egy kis ízelítőt ad a budapesti jegesmedvék mindennapjaiból.

Gólyafiókák a Margitszigeti Kisállatkertben2017. július 5.

Hamarosan felcseperednek a május végén kikelt gólyák. A fiókák szüleit sérülésük miatt fogadtuk be mentett állatként. Azóta párba álltak, és sikeresen felnevelték a fiókákat, akik ősszel már útnak is indulhatnak Afrika felé.

Melyik jég tetszik a jegeseknek jeges-legjobban?2017. június 30.

Bár házilag korábban is készítettünk „jégnyalókákat”, az Ice Cube Jéggyártó Társaság jóvoltából pénteken többféle jégtömböt is teszteltünk a jegesmedvéknél. Belij és Szerij nagyszerűen szórakozott a víztiszta jégtáblákkal és a hófehér jégdarával is.

Assam fürdik2017. június 28.

Kánikula idején különleges gondot fordítunk állataink hőérzetére, így arra is, hogy hűteni is tudják magukat. Az elefántok számára például medencét biztosítunk, ahol kedvükre pancsolhatnak. Így tesz Assam, a 17 éves ázsiai elefántbika is.

Gyermekáldás a flamingóknál2017. június 28.

Az elmúlt néhány héten egymás után keltek ki a flamingófiókák. Jelenleg tizenöt apróság cseperedik, de továbbiak kikelésére is lehet számítani. A néhány hetes fiókák szürkés színű, pihés tollazatot viselnek, és egészen különleges módon táplálkoznak.

Kisfilm a cebui malackákról2017. június 23.

A Fülöp-szigeteken őshonos, kritikusan veszélyeztetett cebui disznók rendszeresen szaporodnak Állatkertünkben. A legutóbbi kismalacokról a gondozók több felvételt is készítettek, ezekből állítottunk össze egy kisfilmre valót.

Vakáció állatgyerekekkel2017. június 16.

Állatkölykök és fiókák sokaságával várjuk mindazokat, akik a most kezdődő vakáció ideje alatt ellátogatnak hozzánk. Apróságok cseperednek például a makiknál, az ormányosmedvéknél, a zebránál, a zsiráfoknál. az orangutánoknál és még sok más állatnál.