Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Gorillakölyök karácsonyra2017. december 24.

Gorilláink jóvoltából különleges karácsonyi ajándékkal kedveskedhetünk. December 23-án reggelre ugyanis egy gorillakölyök született. A kicsit december 25-től láthatja a közönség N’yaoundával, az anyaállattal és a csapat másik négy tagjával együtt.

Elefánt testvérek2017. december 13.

Arun, a kiselefánt épp ma öthetes. Legújabb kisfilmünkön megmutatjuk, hogyan barátkozik nővérével, Ashával, aki azért időnként finoman fenéken is billenti az öcsikét. A filmen látszik az is, hogy hogyan szokott a kicsi szunyókálni.

Gyermekáldás az édesvízi rájáknál2017. december 12.

Állatkertünk szinte minden sarkában kisállatokkal, cseperedő apróságokkal találkozhatunk. A legnagyobb figyelem persze a kiselefántra irányul, de sok más állatunknál is volt gyermekáldás. Például az Akváriumban lakó édesvízi rájáknál is.

Finn rozsomák, finn oroszlán2017. december 7.

Tuija, a nőstény rozsomák és Basil, a hím oroszlán. Mi a közös bennük? Mindketten Finnországból érkeztek. A rozsomák őshonos is az északi országban. Az oroszlánról ez nem mondható el, az viszont igen, hogy az északi ország címerállata.

Az elefántcsalád Mikulása2017. december 6.

Izgatott trombitálás rezegtette meg az Elefántház falait: a két elefántgyerek, Asha és Arun, valamint mamájuk, Angele nagy örömére a Mikulás puttonyából temérdek egészséges gyümölcs és zöldség került elő!

Megújult webkamerák2017. december 4.

Látogatás előtt szeretne bekukkantani az Állatkertbe? Megújított webkameráink segítségével ezt valósidőben megteheti. Egy igazi állatkerti séta látnivalóit persze nem pótolja, de így bármikor ránézhet néhány kifutónkra, hogy ott épp mi történik.

Advent kiselefánttal2017. december 1.

A bevásárlási hajrát megszakítva jól esik egy kis állatkertezés, a kiselefánt meglátogatása. Sőt, akár az ajándéknak valót is be lehet szerezni nálunk állatkerti ajándékutalvány, jelképes örökbefogadás, vagy épp egy aranyos plüssfigura formájában.

Jövés-menés a mhorr gazelláknál2017. december 1.

A vérfrissítés jegyében kisebb cserét hajtottunk végre a mhorr gazelláknál. Egy nálunk született nőstény Bécsbe utazott, helyette pedig egy másikat kaptunk Frankfurtból. A vadonban már teljesen kipusztult ritka patás megmentése a cél.

Újabb gundikölykök2017. november 24.

Nemrégiben huszonkettőre nőtt a Varázshegyben látható gundik csapatának egyedszáma. Az Afrikában őshonos rágcsálóknál legutóbb néhány nappal ezelőtt volt gyermekáldás. A fajjal 2013 óta foglalkozunk, tartásuk igazi sikertörténet.

Hogyan ébreszti anyja a kiselefántot?2017. november 23.

Legújabb kisfilmünk néhány pillanatnyi bepillantást nyújt Arun, a kiselefánt mindennapjaiba. Láthatjuk, hogyan kezd szunyókálni, s egy idő után hogyan ébreszti fel gyengéden az anyaállat azzal, hogy még nem jött el az alvás ideje.