Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Az ötéves Varázshegy csodái II.2017. május 24.

A sokféle állat mellett életnagyságú ámbráscet modell, sőt egy neandervölgyi család is látható a Varázshegyben. E látnivalókat is érdemes felfedezni a Varázshegy pénteki születésnapi rendezvényén: a 2012-ben születetteknek díjmentes lesz a belépés.

Az ötéves Varázshegy csodái I.2017. május 23.

A Varázshegyben látható levélvágó hangyák hosszú sorban masíroznak a frissen vágott levéldarabokkal. E fáradhatatlan, dolgos ízeltlábúakkal is meg lehet ismerkedni pénteken, a Varázshegy ötödik születésnapjára szervezett program keretében.

„Sztártesók” az Állatkerti Alapítvány születésnapi koncertjén2017. május 23.

Eláruljuk, kik lesznek az augusztus 23-i ráadáskoncert fellépői. Az Alapítvány 25. születésnapja alkalmából szervezett előadáson Tóth Gabi, Tóth Vera, Vastag Tomi és Vastag Csaba, valamint Király Linda és Király Viktor varázsolják el a közönséget.

Légy ott! Fóka-móka az oroszlánfókáknál2017. május 19.

Hallott már a „Légy ott!” programokról? Így nevezzük az előre meghirdetett időpontban történő állatos eseményeket, látványetetéseket, tréningeket és más hasonló érdekes programokat. Ezek közé tartozik a Fóka-móka az oroszlánfókáknál.

Kismalacok a cebui disznóknál2017. május 18.

Két aranyos kismalac cseperedik a Mérgesház mellett látható cebui disznóknál. Ez már a harmadik alom azóta, hogy 2015-ben elkezdtünk foglalkozni ezzel a Fülöp-szigeteken őshonos, kritikusan veszélyeztetett trópusi sertésfélével.

Orangután hétköznapok2017. május 17.

Hattagú orangután közösségünk a látogatók kedvencei közé tartozik. Nemcsak azért, mert két kölyök is cseperedik náluk, hanem mert mindig történik valami. Szívesen merülnek önfeledt játékba, de megesik, hogy a „kalapdivat” jobban érdekli őket.

Panda, Pihe és Ralph séta közben2017. május 12.

Panda és Pihe bárányok, Ralph pedig egy póniló. Bár állandó lakhelyük átmenetileg nem látogatható, a gondozók rendszeresen sétáltatják őket a látogatók között. Így az Állatkertben járva egy kis szerencsével bárki összefuthat velük.

Teljes pompában a havasszépe2017. május 11.

Nemcsak állatkert, hanem növénykert is vagyunk, így a sok-sok kisállat mellett a botanikai látnivalókra is felhívjuk a figyelmet. Ezúttal például a Japánkertnél található, havasszépe néven is ismert rododendronokra, amelyek épp most virágzanak.

Kölykök a veszélyeztetett vadkutyáknál2017. május 10.

Márciusi ifjak – így becézik a gondozók a március 15-én született ázsiai vadkutya kölyköket, akik most már remekül láthatók a kifutóban. Különösen a délelőtt 11 órakor esedékes etetéskor, és persze ha épp önfeledt hancúrozásra támad kedvük.

Anya, úgy szeretlek!2017. május 7.

Anyák napja alkalmából különleges videóval készültünk. Szereplői Jula, az orangutánhölgy, és gyermeke, a most két és fél éves AnnaHanna. A kisfilm alig egy perces, mégis sokat érzékeltet a kicsi és az édesanya közötti szeretetteljes kapcsolatból.