Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Új állatunk: a törpe mara2017. május 5.

Érdekes új rágcsálókkal, törpe marákkal gazdagodott Állatkertünk. Ezek a Dél-Amerikában őshonos, bájos megjelenésű állatkák sokkal kevésbé ismertek, mint legközelebbi rokonaik, a nagy marák. Nálunk is most láthatóak először.

Nevet kapott a zebracsikó2017. május 2.

A múlt héten bemutatkozott, immár több mint két hetes zebracsikó legutóbbi híradásunk óta már nevet is kapott. A gondozók olyan afrikai eredetű lánynevet kerestek számára, amelynek kezdőbetűje megegyezik az anyaállat nevének kezdőbetűjével.

Csíkos és foltos állatgyerekek – III. rész2017. április 28.

A zebracsikó és a három cseperedő gyűrűsfarkú maki, vagyis a csíkokat viselő állatok mellett ne feledkezzünk meg a foltosakról sem! Hiszen a zsiráfoknál három borjú is született már az idén. A hosszú hétvégén érdemes meglátogatni őket.

Csíkos és foltos állatgyerekek – II. rész2017. április 27.

Nemcsak zebracsikó született a napokban, hanem egy másik csíkos (legalábbis a farkán gyűrű alakban csíkokat viselő) állatfajnál, a gyűrűsfarkú makiknál is volt gyermekáldás. Mami kettő, Gumus egy kölyköt nevel éppen.

Csíkos és foltos állatgyerekek – I. rész2017. április 26.

Aki mostanában jár az Állatkertben, nagyon sok kölyköt és fiókát láthat. Külön is érdemes szólni a csíkos és foltos állatgyerekekről, közülük is elsőként a nemrégiben született, és most már a közönség számára is látható zebracsikóról.

Emlős létére tojást rak2017. április 25.

A hangyászsün a legkülönösebb állatok egyike. Emlős létére ugyanis tojásokkal szaporodik. Jelenlegi állataink 2013 januárja óta láthatók az Ausztrál ösvény szomszédságában. Szép időben még a kifutóra is kiengedjük őket.

A Föld Fesztiválon állatmentő tevékenységünket is bemutatjuk2017. április 21.

Az április 21-től 25-ig, azaz péntektől keddig tartó Föld Fesztivál sok-sok egyéb programja mellett bemutatjuk az Állatkertünkben zajló madármentő, állatmentő tevékenységet is. Védenceinkkel akár testközelből is meg lehet ismerkedni.

Tifani, a négyhónapos pingvinfióka2017. április 21.

Pénteken, a Föld Fesztivál első napján mutatkozott be a nagyközönségnek Tifani, a négy hónapos pingvinfióka. A veszélyeztetett pápaszemes pingvinekkel bő három évtizede foglalkozunk, s eddig összesen harminc fióka cseperedett fel nálunk sikeresen.

Liesel szülinapi tortája2017. április 20.

A múlt szombati köszöntés alkalmával különleges tortával köszöntöttük fel Lieselt, a 40. születésnapját ünneplő gorillahölgyet. Piskóta, túrókrém, alma, szőlő, eper, banán, ananász, mangó és datolya: ezek voltak a finomság legfőbb összetevői.

Születésnapi kisfilm Lieselről2017. április 16.

Legidősebb gorillánk, Liesel 40. születésnapja alkalmából készítettük ezt a kisfilmet. A képkockákon egyrészt a gorillahölgy mindennapjai elevenednek meg, másrészt elővettünk néhány régi, archív képet is az 1989 óta Budapesten élő állatról.