Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Kisfilm az emberszabásúak napjáról2017. október 31.

Múlt szombaton, október 28-án tartottuk meg az emberszabásúak napját, amely az idei állatkerti halloween kilenc napos programsorozatának első eseménye volt. Kisfilmünkben az emberszabásúak napja eseményeit és hangulatát elevenítjük fel.

Miért vannak textíliák az orangutánok kifutójában?2017. október 27.

A válasz egyszerű: azért, mert szeretnek játszani vele! Az emberszabásúak állatkerti tartásának és vadonbeli életének titkairól, valamint a megmentésükért tett természetvédelmi erőfeszítésekről is szó lesz szombaton, az emberszabásúak napján.

Őszi gundikölykök2017. október 26.

Újabb két kölyökkel gyarapodott a Varázshegyben látható gundik immár 22 tagot számláló csapata. A bájos kisemlősök meglátogatására jó lehetőség kínálkozik az őszi iskolai szünet ideje alatt, amikor a 14 éven aluliaknak díjmentes lesz a belépés.

Miért „szántja” a vizet a flamingó?2017. október 21.

Rendszeresen szaporodó, népes flamingócsapatunkat szemlélve gyakran megfigyelhetik a látogatók, amint a madarak tavacskájukban gázolva jellegzetes testtartással a víz fölé hajolnak, csőrükkel pedig „felszántják” a víz felszínét.

Bodza örökölte anyja szaporaságát2017. október 17.

Indiai antilopjaink különösen szaporák. Az idősebbik anyaállat, Bambi eddig tizenkét borjat hozott a világra, Bodza, a fiatalabbik (aki egyébként Bambi lánya) pedig négyet. A legutóbbi épp a múlt héten október 9-én született meg.

Nagy mara kölykök születtek2017. október 13.

Az elmúlt néhány hét során összesen öt nagy mara kölyök született a Dél-Amerikai kifutóban. A szeptember végén született kölyköket már most is elég jól lehet látni, de nemsokára az októberiek is mind gyakrabban merészkednek majd elő.

Őszi virágpompa az Állatkertben2017. október 12.

A sokféle állat mellett botanikai látnivalókban sincs hiány, sőt, mostanában valóságos őszi virágpompában gyönyörködhetünk. Virágzanak a szellőrózsák, az őszirózsák több faja és színváltozata, a kínai krizantém és az enciánfa is.

Egy év alatt sokat nőtt Bejgli, a hangyászkölyök2017. október 10.

Nemrégiben volt egy éve annak, hogy sörényes hangyász tenyészpárunk, Isabela és William frigyéből megszületett Bejgli, az első budapesti hangyászkölyök. Az apróság egy esztendő alatt sokat nőtt, most már csaknem akkora, mint az anyaállat.

Szövőmadarak a Szavanna-házban2017. október 5.

A Szavanna-ház egyik színpompás látványossága a szövőmadarak bemutatóhelye. A nemrégiben beszerzett madarak éppúgy az afrikai nyílt, füves területek lakói, ahogy az ugyanitt lakó antilopok, gazellák, zsiráfok és orrszarvúak is.

Családi élet a lajhároknál2017. szeptember 29.

A Pálmaházban látható kétujjú lajhárokról valóságos családregényt írhatnánk, hiszen három generáció él náluk együtt, és rendszeresen szaporodnak is. A nyolc állat közül a legidősebb 24 éves, a legfiatalabb pedig 4 hónapos.