Nyitvatartás

H-P:9.00-16.00 Szo-V:9.00-16.00
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Nevet kapott a zebracsikó2017. május 2.

A múlt héten bemutatkozott, immár több mint két hetes zebracsikó legutóbbi híradásunk óta már nevet is kapott. A gondozók olyan afrikai eredetű lánynevet kerestek számára, amelynek kezdőbetűje megegyezik az anyaállat nevének kezdőbetűjével.

Csíkos és foltos állatgyerekek – III. rész2017. április 28.

A zebracsikó és a három cseperedő gyűrűsfarkú maki, vagyis a csíkokat viselő állatok mellett ne feledkezzünk meg a foltosakról sem! Hiszen a zsiráfoknál három borjú is született már az idén. A hosszú hétvégén érdemes meglátogatni őket.

Csíkos és foltos állatgyerekek – II. rész2017. április 27.

Nemcsak zebracsikó született a napokban, hanem egy másik csíkos (legalábbis a farkán gyűrű alakban csíkokat viselő) állatfajnál, a gyűrűsfarkú makiknál is volt gyermekáldás. Mami kettő, Gumus egy kölyköt nevel éppen.

Csíkos és foltos állatgyerekek – I. rész2017. április 26.

Aki mostanában jár az Állatkertben, nagyon sok kölyköt és fiókát láthat. Külön is érdemes szólni a csíkos és foltos állatgyerekekről, közülük is elsőként a nemrégiben született, és most már a közönség számára is látható zebracsikóról.

Emlős létére tojást rak2017. április 25.

A hangyászsün a legkülönösebb állatok egyike. Emlős létére ugyanis tojásokkal szaporodik. Jelenlegi állataink 2013 januárja óta láthatók az Ausztrál ösvény szomszédságában. Szép időben még a kifutóra is kiengedjük őket.

A Föld Fesztiválon állatmentő tevékenységünket is bemutatjuk2017. április 21.

Az április 21-től 25-ig, azaz péntektől keddig tartó Föld Fesztivál sok-sok egyéb programja mellett bemutatjuk az Állatkertünkben zajló madármentő, állatmentő tevékenységet is. Védenceinkkel akár testközelből is meg lehet ismerkedni.

Tifani, a négyhónapos pingvinfióka2017. április 21.

Pénteken, a Föld Fesztivál első napján mutatkozott be a nagyközönségnek Tifani, a négy hónapos pingvinfióka. A veszélyeztetett pápaszemes pingvinekkel bő három évtizede foglalkozunk, s eddig összesen harminc fióka cseperedett fel nálunk sikeresen.

Liesel szülinapi tortája2017. április 20.

A múlt szombati köszöntés alkalmával különleges tortával köszöntöttük fel Lieselt, a 40. születésnapját ünneplő gorillahölgyet. Piskóta, túrókrém, alma, szőlő, eper, banán, ananász, mangó és datolya: ezek voltak a finomság legfőbb összetevői.

Születésnapi kisfilm Lieselről2017. április 16.

Legidősebb gorillánk, Liesel 40. születésnapja alkalmából készítettük ezt a kisfilmet. A képkockákon egyrészt a gorillahölgy mindennapjai elevenednek meg, másrészt elővettünk néhány régi, archív képet is az 1989 óta Budapesten élő állatról.

Boldog születésnapot, Liesel!2017. április 15.

Ma ünnepelte 40. születésnapját Liesel, Állatkertünk legidősebb gorillája. Az ünnepelt születésnapi tortát is kapott a gondozóktól. Tekintélyes kora mellett anyaként is sikeres: 1989-es érkezése óta három, ma már felnőtt korú utódot nevelt fel.