Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Medúzales2017. szeptember 28.

A Varázshegy őstengeri bemutatójában nemrég megújítottuk a medúzák medencéjét. Kukucskáló nyíláson betekintve lehet meglesni a fülesmeduzákat, akik annyira törékenyek, hogy akár még egy buborék is lyukat üthet a testükön.

Tréning az orrszarvúaknál2017. szeptember 22.

Szeptember 22-e az orrszarvúak világnapja. E jeles esemény alkalmából ezúttal az orrszarvúakkal rendszeresen végzett tréninget mutatjuk be. A tréningnek sokféle haszna van, felfogható egyfajta környezetgazdagításként is.

A Mérgesház újdonsága2017. szeptember 22.

A Mérgesház emeletén található a régió legnagyobb mérgeskígyó gyűjteménye, amely újabb érdekes állatokkal gyarapodott. A Venezuelában őshonos uracói csörgőkígyókról van szó, amelyekről nemrégiben derült ki, hogy önálló fajba tartoznak.

Napfürdőző batla2017. szeptember 15.

Élvezik a napsütést az Állatkert lakói. A képen látható batla kifejezetten azért tárta ki a szárnyát, hogy minél nagyobb felületen érje a napfény. A fokozottan védett madarak kertünkben rendszeresen szaporodnak, idén két fióka kelt ki sikeresen.

Indián nyár a Lepkekertben2017. szeptember 13.

A héten kellemes időre, afféle „indián nyárra” van kilátás. Érdemes tehát ellátogatni hozzánk, s felkeresni a Pálmaház szomszédságában található Lepkekertet is, ahol épp mostanában kelnek ki a nemrég érkezett közép- és dél-amerikai lepkebábok.

Papagájvilág Budapesten2017. augusztus 31.

Állatkertünk már a megnyitáskor is foglalkozott papagájokkal. Az elmúlt években is számos érdekes fajt mutattunk be, részt vettünk a természetvédelemben és sikerrel szaporítottunk több ritka papagájfajt. Legújabb kisfilmünk ezt a munkát mutatja be.

Sikeres volt az Állatkertek Éjszakája2017. augusztus 29.

Fókabemutató, fényfestés, látványetetések, jégszobrászat, kígyósimogatás és seregnyi más program szórakoztatta a közönséget pénteken, a VI. Állatkertek Éjszakája alkalmából.

Mit eszik Godzilla?2017. augusztus 16.

Az új komodói varánusz a régebb óta meglévő Irwinnel ellentétben nemcsak tengeri, hanem édesvízi halat is eszik, természetesen más egyéb finomságok mellett. Úgy tűnik, a pisztráng az egyik legfőbb kedvence.

Ürge, prérikutya, szurikáta2017. augusztus 14.

Ezt a három csoportosan élő, földalatti üregrendszert ásó kisemlőst gyakran összetéveszti a nagyközönség. Pedig Állatkertünkben mindhárom látható, így lehetőség van arra is, hogy látogatóink összehasonlítsák őket.

Godzilla az Állatkertben2017. augusztus 11.

Godzillának hívják Állatkertünk legújabb komodói varánuszát, aki Jersey szigetéről, a Gerald Durrell alapította állatkertből érkezett hozzánk. Budapesten egyébként kilenc esztendeje foglalkoztatunk a „komodói sárkány” néven is ismert fajjal.