Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Így tréningezzük az állatokat2020. augusztus 18.

Legújabb kisfilmünkben azt mutatjuk be, hogyan zajlik az állatok tréningezése, amely Állatkertünk igen sok lakójánál fontos része a velük való foglalkozásnak. Ez nemcsak jó program a számukra, hanem egészségi állapotuk ellenőrzését is megkönnyíti.

Itt lehet szavazni az orangután kisfiú nevére2020. augusztus 14.

Kedd éjfélig lehet szavazni a másfél hetes orangután kölyök nevére. Az apróság kisfiúnak bizonyult, és egy kis szerencsével már látni is lehet, bár garantálni ezt még nem tudjuk, olyan szorosan bújik anyukájához.

Kisfilmen a kis pandák2020. augusztus 13.

Most kisfilmen is bemutatjuk Bendegúzt, a nemrégiben érkezett új kis panda hímet, aki a régebb óta nálunk élő nőstény, Auróra mellé érkezett. A vörös macskamedve néven is ismert faj veszélyeztetettnek számít, így fontos az állatkerti szaporításuk.

Kölykök a nagy maráknál is2020. augusztus 11.

Már a nagy maráknál is cseperedő kölyköket láthat a nagyközönség. Ez a rágcsálók közé tartozó faj Dél-Amerikában őshonos, és megjelenését tekintve első ránézésre olyan, mintha őzike, nyúl, kenguru és ugróegér lenne egy testben.

Így néz ki a sül kölyök2020. augusztus 7.

Sok-sok állatról meséltünk mostanában, akiknél gyermekáldás van, de a sülökről eddig nem esett szó. Pedig két kölyök is cseperedik náluk. A sülök a rágcsálók közé tartoznak, ellentétben a hasonló nevű sünökkel, akik rovarevők.

Állati játékok2020. augusztus 6.

A környezetgazdagítás jegyében állataink rendszeresen kapnak különféle játékokat: legutóbb épp a zebrákat, a vörös vadbivalyokat és a cebui disznókat leptük meg. Meg persze Zulut, a cumisüveggel felnevelt ifjú szurikátát is.

Guba lett a hangyászkölyök neve2020. augusztus 4.

Csaknem ötezren szavaztak az egyhónapos sörényes hangyász kölyök nevére. A három választható lehetőség közül a Guba név lett a befutó, a voksok 52,6 %-ával. A korábbi kölykök, Flódni és Bejgli is édesség után kapták a nevüket.

Baby boom az Állatkertben2020. augusztus 1.

Mostanában szinte napról napra számoltunk be újabb és újabb kisállatok világra jöveteléről. Most kisfilmen is bemutatjuk Állatkertünk közelmúltban született vagy kikelt apróságait, a sörényes hangyász kölyöktől a prérikutyákig.

Hűsölő muntyákszarvas gyerek2020. július 31.

A hűs árnyékból leskelődik kifelé a nyár elején született kis muntyákszarvas gida. Ez az egzotikus faj a hazai szarvasoknál sokkal kisebb, a felnőttek 10-18 kilósak, a gida pedig természetesen még kisebb. A Mérgesház melletti kifutóban láthatók.

Itt lehet szavazni a hangyászkölyök nevére!2020. július 30.

A hagyományokat követve a hónap elején született sörényes hangyász kölyök is valamilyen édesség után kapja a nevét. Több javaslat is érkezett, ezek közül hármat bocsátunk szavazásra. Voksolni hétfő éjjelig lehet.