Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Cápaevő hal a Cápasuliban2019. január 9.

Az új Cápasuliban a cápák mellett ráják és különféle csontos halak is élnek. Például az óriás fűrészes sügér. Ez a faj a természetben kisebb cápákat is szokott enni, ám a Cápasuliban nem kell attól tartani, hogy kárt tesz a „nebulókban”.

A 2018-as év újszülöttjei2019. január 8.

Az elmúlt évben is bőséges gyermekáldás volt Állatkertünkben. Először sikerült a matakók szaporítása, ismét kölyök született a világritkaságnak számító aranyhasú mangábéknál, és több malacuk volt a kritikusan veszélyeztetett cebui disznóknak is.

Évkezdő „népszámlálás”2019. január 3.

Az új év kezdetekor összesítést készítettünk Állatkertünk állatairól. Jelenleg 856 faj 8807 egyedét mutatjuk be. Intézményünk ezzel az ország fajokban leggazdagabb állatkertjének számít, és nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő a fajgazdagság.

Disznóságok!2019. január 1.

Azért, hogy mindenkinek „malaca legyen”, első újévi cikkünkben az Állatkertünkben látható egzotikus disznófélékről, a cebui disznókról és az ecsetfülű disznóról írunk. Na és persze a mangalica sertéseket sem hagyjuk ki!

Flamingók a Nyíhangárban2018. december 30.

Flamingóink ebben az évben 25 fiókát neveltek fel sikeresen. Így most már olyan sokan vannak, hogy szokásos téli szállásuk helyett a Holnemvolt Vár fedett lovardáját kapták meg telelőhelyként. A nagyközönség is itt láthatja őket.

Új állatunk, a mismi takin2018. december 22.

Állatkertünk egyik legújabb látványossága a nemrégiben érkezett mismi takin. A veszélyeztetett patás őshazája a Himalája keleti vidéke, a mi állatunk viszont egy franciaországi állatkertből érkezett az európai fajmegmentő tenyészprogram keretében.

Kisfilm a Cápasuli benépesítéséről2018. december 19.

Állatkertünk, s ezen belül a májusban megnyílt játszópark, a Holnemvolt Vár legújabb attrakciója a múlt héten megnyílt Cápasuli. Legújabb kisfilmünkben azt mutatjuk meg, hogyan telepítettük be az állatokat az új bemutatóhely medencéibe.

Ünnepi készülődés az Állatkertben2018. december 18.

Mi is készülünk az ünnepekre! A Holnemvolt Vár bejáratával szemben felállítottuk a betlehemet, ajándékötletként pedig ajándékutalványt és karácsonyi örökbefogadást kínálunk. Alapítványunk az Árkádba, a Westendbe és a Városháza parkba is kitelepült.

Közkívánatra itt a Cápasuli!2018. december 13.

Jóllehet Állatkertünkben korábban is voltak cápák, gyakran hallottuk látogatóink részéről azt az igényt, hogy szeretnének „igazi” cápákat látni. Most itt a lehetőség, elkészült ugyanis a Cápasuli! Sőt, a jövőben további cápás fejlesztések is lesznek.

Vad tengerimalacok a Pálmaházban2018. december 12.

A tengerimalac népszerű házi kedvenc. Legalábbis a háziasított változat. Nálunk viszont vad tengerimalacokat is lehet látni. Persze nem a természetük vad, csupán nem érintette őket a domesztikáció folyamata.