Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Kisfilm a vombatkölyök éjjeli felfedezőútjairól2019. április 19.

Legújabb kisfilmünkben azt mutatjuk be, mivel tölti az éjszakákat a cseperedő vombatkölyök. Egyre gyakrabban jön elő a felszín alatti járatrendszerből, hogy felfedezze a kifutóját. Ahhoz viszont még szerencse kell, hogy nappal is megláthassuk.

Aranyos kisbárányok a Holnemvolt Vár Majorságában2019. április 17.

Nemrégiben több bárány is született a Holnemvolt Vár Majorságában lakó gyimesi racka juhoknál. Sőt az állatsimogatóban lakó kameruni juhoknál és törpekecskéknél is gyermekáldás volt. Így bárányok és gidák sokaságával várjuk a nagyközönséget.

Virágkavalkád az Állatkertben2019. április 17.

Állatkertünk szinte minden talpalatnyi szegletében színpompás virágkavalkádban gyönyörködhetnek a látogatók. Meg lehet csodálni például a mahónia, vagy a buharai nőszirom virágait, nem is beszélve a sokféle árvácskáról, nárciszról és tulipánról.

„Sün” kelt ki a tojásból2019. április 16.

Az egyik legnehezebben szaporítható állatkerti emlősnél, a kacsacsőrű emlős rokonának számító, tojásokkal szaporodó hangyászsünöknél világra szóló gyermekáldás volt Állatkertünkben. De most még csak kisfilmet tudjuk megmutatni a jövevényt.

A felelős nyúltartástól az állatkerti nyuszisimogatóig2019. április 15.

A hagyományoknak megfelelően idén húsvétkor is lesz nyuszisimogató, amelynek helyszíne a Holnemvolt Vár lesz. Emellett ebben az évben is felhívjuk a figyelmet arra, hogy a nyúlvásárlást alaposan meg kell fontolni.

Rendhagyó színű „pampanyúl” kölykök2019. április 12.

A „pampanyulakként” is ismert nagy marák rendszeresen szaporodnak Állatkertünkben. Az azonban nem mindható mindennaposnak, hogy a szokottnál sokkal világosabb, szinte fehéres színű újszülöttek jöjjenek a világra.

Pitontojások húsvétra2019. április 11.

Tigrispitonjaink is készülnek a közelgő húsvétra: egyikük legalábbis a napokban egy halom tojást rakott. Az elkövetkező, nagyjából két hónapon át tartó időszakot kotlással fogja tölteni, ami olyan, mintha szűnni nem akaró csuklás tört volna rá.

Japánkerti virágvarázs2019. április 10.

A Japánkert egész évben csodálatos, de legszebb arcát talán ilyekor mutatja. Virágba borult a kert közepén álló, teltvirágú ’Kanzan” díszcseresznye, de szirmot bontottak a japán bazsarózsák is. Érdemes botanikai látnivalóinkat is megcsodálni.

Üröm az örömben2019. április 10.

Az örömteli hírt, hogy a visszatelepítési programba bekerült óriásvidránk, Alondra sikeresen megérkezett Argentínába, sajnos beárnyékolja, hogy a párjának kiszemelt Svédországból érkező hím idő előtt elpusztult.

Aranyos kölykök „A dzsungel könyve” vadkutyáinál2019. április 9.

Három anya összesen tizenegy kölyköt nevel ázsiai vadkutyáinknál. Ez a faj vörös farkas néven is ismert, Kipling „A dzsungel könyve” c. novellagyűjteményében pedig dól néven szerepel. Élőhelyén ritkulóban lévő, veszélyeztetett fajnak számít.