Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

A teknősök világnapjára2020. május 22.

Május 23-a teknősök világnapja: ebből az alkalomból röviden bemutatjuk a teknősökkel kapcsolatos munkánkat, kezdve az állatcsoport sokféleségének megismertetésétől egészen a teknősök védelmét szolgáló természetvédelmi tevékenységünkig.

LégyOtthon: Ki a kea?2020. május 14.

Legújabb kisfilmünkben a keákat, ezt az érdekes, okos és igen mókás, Új-Zélandon őshonos papagájokat mutatjuk be. Meg persze azt is, hogy munkatársaink milyen játékokat eszelnek ki e kíváncsi állatok szórakoztatására.

Pihés hattyúfiókák ausztrál származással2020. május 12.

Négy pihés apróság cseperedik az Ausztráliában őshonos fekete hattyúknál, akik Állatkertünkben az Ausztrálház mellett kis tavon laknak. A szülőpár, Édua és Eduárd féltő gondoskodással neveli a fiókákat.

Oroszlán Szonja videóüzenete2020. május 11.

Hiányzol, Állatkert! – ez a címe múlt héten elindított sorozatunknak, amelyben közismert, híres állatkerti nevelőszülők videóüzeneteit tesszük közzé. Ezúttal Oroszlán Szonja színművészét, aki – természetesen – oroszlánjainak örökbefogadója.

Kisfilmen a matakók japánkerti kiruccanása2020. május 7.

A Pálmaházban lakó és kiválóan szaporodó matakó családot nemrégiben kirándulni vitték a gondozók a közeli Japánkertbe. A sétát bemutató kisfilmmel folytatjuk a két hete megkezdett „Kiruccanások” sorozatot.

Gyermekáldás a pelikánoknál2020. május 5.

Az Állatkertünkben tartott mindkét pelikánfajnál, a rózsás és a borzas gödényeknél is gyermekáldás volt. Így most összesen hat pelikánfiókánk van, akik mind azóta keltek ki, hogy az Állatkert a koronavírus járvány miatt átmenetileg zárva tart.

Németh Kristóf videóüzenete2020. május 4.

Hiányzol, Állatkert! – ez a címe új sorozatunknak, amelyben közismert, híres állatkerti nevelőszülők videóüzeneteit tesszük közzé. Elsőként Németh Kristóf színművészét, aki két szibériai tigrisünk, Norbi és Niva örökbefogadója.

Állatkerti „baby boom" anyák napjára2020. április 30.

A közelgő anyák napja alkalmából mi mással is köszönthetnénk az édesanyákat, mint egy kisfilmmel az Állatkertünkben cseperedő sok-sok kisállatról, kölyökről és fiókáról! Néhányuk webkamerán is látható, amikor épp a kifutóban tartózkodnak.

Számítunk rád!2020. április 28.

Köszönjük, ha a járvány miatti zárva tartás idején is támogatod adód 1%-ával kedvenc állatodat és az Állatkert munkáját.

Elindult a „strandszezon” a vízilovaknál2020. április 27.

Nem vártunk május elsejéig, már a múlt héten feltöltöttük a vízilovak külső medencéjét. Sokat pancsol a kiselefánt és a tapírgyerek is: őket egy kis szerencsével akár otthonról is láthatja a közönség a webkamerák segítségével.