Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Disznó-diverzitás2023. szeptember 29.

Pemzlike és Marte ecsetfülű disznók (hívják őket bojtosfülűnek is), akiket már csak azért is érdemes felkeresni, hogy lássátok, a jól ismert vaddisznó és a szintén közismertnek mondható varacskosdisznó mellett vannak más vadon élő disznófélék is.

Ma van az orrszarvúak világnapja2023. szeptember 22.

Öt orrszarvúfajt különböztetünk meg: az indiai, a szumátrai és a jávai orrszarvút Ázsiában, illetve a keskenyszájút és az Állatkertünkben is látható szélesszájút Afrikában. Sajnos mind az öt faj ritkulóban van, elsősorban az orvvadászat miatt.

Köszönjük a támogatást!2023. szeptember 21.

A legutóbbi adóbevalláskor is sokan tiszteltek meg bennünket személyi jövedelemadójuk egy százalékának felajánlásával, ezzel járulva hozzá intézményünk köszhasznú tevékenységéhez. Támogatásukat most egy kisfilmmel szeretnénk megköszönni.

A Lepkekert ősszel2023. szeptember 18.

Állatkertünk népszerű látványossága, a Lepkekert szezonális bemutatóhely, amely a nyár elejétől kora őszig, az időjárástól függően általában októberig látogatható. Az idei utolsó szállítmánnyal érkezett bábokból épp most kelnek ki a szebbnél szebb lepkék.

Rackák az Állatkertben és az atlétikában2023. augusztus 27.

A ma véget érő budapesti atlétikai világbajnokság kabalaállatát, Youhuu-t egy pödröttszarvú hortobágyi racka juhról mintázták. De létezik egy másik, jóval kevésbé ismert racka is, a gyimesi racka: ilyen látható Állatkertünk Majorságában is.

Az állatvilág atlétái2023. augusztus 21.

Ha az állatvilágban rendeznének atlétikai világbajnokságot, vajon milyen állat nyerné a futószámokat, a távolugrást, vagy éppen a magasugrást? A mhorr gazellák, perzsa leopárdok, vagy éppen az óriáskenguruk bizonyára éremesélyesek lennének.

Újabb lepkebábok érkeztek a Lepkekertbe2023. augusztus 16.

Nemrégiben érkezett újabb lepkebáb szállítmány Costa Ricából: már be is kerültek a bábszekrénybe, ahol egymás után kelnek ki a a szebbnél szebb lepkék. Lepkekertünk minden nap 10-től 17.30-ig (hétköznap), illetve 18.30-ig (hétvégén) tart nyitva.

Tortával ünnepeltük az Állatkert születésnapját2023. augusztus 10.

Szerdán voltunk 157 évesek, hiszen Állatkertünk – Magyarország legelső, és a világ egyik legrégebbi állatkertjeként – 1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit. Az eseményre különleges születésnapi torta készült, elsősorban állataink ízlése szerint.

Tollas dínók2023. augusztus 4.

A Dombháznál látható sisakos kazuárok sokban hasonlítanak azokhoz a rekonstrukciókhoz, amelyek manapság a dinoszauruszok egyes képviselőiről készülnek. Ez nem véletlen, hiszen a dínók egy része kihalás helyett inkább „madárrá képezte át magát”.

Kecses kecsegék a Vízparti Élet Házában2023. július 27.

A tokfélék közé tartozó kecsegék Magyarországon is őshonos, veszélyeztetett, természetvédelmi oltalom alatt álló halak. A Vízparti Élet Házában egy egész rajnyit láthat belőlük a közönség egy a Duna medrét idéző dioráma-akváriumban.