Nyitvatartás

H-P: 9:00-16:00 Sz-V: 9:00-16:00

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Tarvarjú fiókákkal a biológiai sokféleségért2021. június 15.

Több fióka is cseperedik a Kisszikla szomszédságában lakó, veszélyeztetett tarvarjaknál. A tavalyi szaporulatból hat fiatal egy visszatelepítési programban vett részt, a mostani fiókákkal kapcsolatban is szó van ilyesmiről.

Fióka az üregi baglyoknál2021. június 11.

Legújabb kisfilmünk sztárjai a mókás ábrázatú üregi baglyok, akiknél április közepén volt gyermekáldás. A méretben már a felnőttekhez közelítő, de még pihés tollazatot viselő fióka egyre többször merészkedik elő a földalatti üregből.

155 év kétéltűi2021. június 10.

Sok állatkertben alig fordítanak némi figyelmet a kétéltűek bemutatására. Nálunk azonban ez másképp van, ha nem is a megnyitás óta, de azért már csaknem százhúsz esztendeje, Sorozatunk legújabb részében a régi idők „amfibiumairól” mesélünk.

Rózsavarázs2021. június 7.

A rózsák, s köztük is mindenekelőtt a hazai nemesítésű rózsafajták kiemelt helyen állnak növénygyűjteményünkben. Már most is sok rózsában lehet gyönyörködni, de csütörtöktől a tóparti sétány mentén két héten át közel 120 nemesített fajtát mutatunk be.

Kisfilm a cseperedő éji majom kölyökről2021. június 4.

Mai kisfilmünkben egy újabb Állatkertünkben született kisállatot mutatunk be: a Pálmaházban cseperedő éji majom kölyköt. Videón is nagyon aranyos, de érdemes személyesen is ellátogatni hozzánk, és élőben is megcsodálni.

155 év tigrisei2021. június 2.

A tigrisek tartása Állatkertünkben 1877-ben kezdődött. Az idők során főleg bengáli, szibériai, illetve az azóta már kihalt jávai tigrisekkel foglalkoztunk. Kistigrisek, fejlesztések, és egy tigrispár, akiknek szerelme erősebb volt a szabályoknál.

Kölykök a prérikutyáknál is2021. május 31.

Állatkertünkben most különösen sok kisállat, kölyök és fióka cseperedik. A tavasz első felében a prérikutyáknál is gyermekáldás volt, de csak mostanában váltak a kicsik láthatóvá, hiszen életük első heteit a földalatti üregekben szokták tölteni.

Nektártermelő növények a Lepkekertben2021. május 28.

A nemrég megnyitott Lepkekertben a lepkék mellett a színpompás növényekre is érdemes odafigyelni. Nemcsak szemet gyönyörködtetők, hanem jó részük nektártermelő, és így a lepkék szívesen táplálkoznak virágaikból.

Élmények sokaságával készülünk a nyárra2021. május 27.

Már megnyílt a Lepkekert, most vasárnap gyereknapi programok lesznek, a vakáció kezdetétől indulnak a Légy ott! élményprogramok, de lesz állatkerti Szent Iván-éj, augusztusban pedig háromnapos szülinapi rendezvény és Állatkertek Éjszakája is.

Wendy, a vombat és a biológiai sokféleség2021. május 21.

Szombaton, május 22-én lesz a biológiai sokféleség nemzetközi napja. Ebből az alkalomból most Wendy-ről, az Állatkertünkben született ifjú vombatról teszünk közzé egy kisfilmet. A hazai állatkertek közül csak nálunk vannak vombatok.