Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Fogak az állatvilágban2019. március 20.

Hatalmas szemfogak, változatos őrlőfogak, agyar, méregfog, garatfog… Amilyen változatos az állatvilág, olyan sokféle az állatok fogazata is. A dolog önmagában is érdekes, de egy állatkertben állatorvosi fogászati szempontból is fontos.

A legnagyobb papagájok2019. március 19.

Melyik a legnagyobb papagáj? Ha a testhosszt nézzük, a ritka jácintkék ara a nyerő. Évtizedek óta foglalkozunk velük, rendszeresen szaporodnak is nálunk. A Xántus-ház végében található röpdében láthatja őket a nagyközönség.

Új állatunk, a pudu2019. március 16.

Egy érdekes új fajjal, a Dél-Amerikában őshonos déli puduval, más néven déli törpeszarvassal gazdagodott Állatkertünk. A nemrégiben érkezett két pudut a Pampakifutóban láthatja a nagyközönség, együtt a sörényes hangyászokkal.

Alondrát új kalandok várják a vadonban2019. március 14.

Három óriásvidránk egyike, a hétéves Alondra nemsokára Argentínába utazik egy visszatelepítési program keretében, amely segíthet növelni e veszélyeztetett faj vadonbeli állományát. A hosszú hétvégén még el lehet köszönni Alondrától.

Kisállatokkal indul a szezon2019. március 13.

A hosszú hétvégével indul a szezon. Ennek kapcsán már szerdán évadnyitó sajtótájékoztatót tartottunk, amelynek egyik sztárja egy ifjú kuszkusz volt. De rajta kívül is igen sok kisállat, kölyök és fióka látható most az Állatkertben

Nőnapi virágözön2019. március 7.

Tavaszi virágpompával köszöntjük a hölgyeket a nemzetközi nőnap alkalmából! Csillagvirág, sáfrány, tőzike, hunyor, téli jázmin és sok más szemet gyönyörködtető virág bontott szirmot az Állatkert védett parkjában.

Fészkelő kárókatonák az állatkerti tavon2019. március 7.

Idén is sok kárókatona fióka cseperedik az állatkerti Nagy-tó partján álló fák ágai között. Ha egy kis időt szentelünk nekik, megfigyelhetjük, hogyan gondoskodik a szülőpár a szinte csillapíthatatlan étvágyú fiókákról.

Kisfilmen a rókakuzu kölyök2019. március 1.

Rendszeresen szaporodó rókakuzuinknál nemrégiben ismét gyermekáldás volt. A kicsiből azonban eddig nem sokat lehetett látni, mert az aprócska újszülött világra jövetele után hónapokig az erszényben fejlődik. De most előmerészkedett onnan!

Gyógyultan távozott a mentett macskabagoly2019. február 28.

Teljesen felgyógyult az a sérült macskabagoly, akit még decemberben találtak az Árpád hídnál. Röptében összeütközhetett valamivel, úgy szerezhette a sérülését. A gyógyítás és a gondoskodás meghozta az eredményt: szerdán visszaengedtük a természetbe.

Az Állatkert és a vadvilág védelme2019. február 26.

Március 1-én, pénteken tartjuk meg a Vadon Napot, amelyen elsősorban a vadvilág védelmére szeretnénk felhívni a figyelmet. Ezzel kapcsolatban érdemes megismerkedni Állatkertünk természetvédelmi tevékenységével is.