Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:30  Sz-V: 9:00-18:00

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Taiko már nagyon várja a találkozást a közönséggel2021. április 8.

Új jegesmedvénk már azt követően érkezett, hogy az Állatkert kapuit november derekán be kellett zárnunk a világjárvány miatt. Addig, amíg újra megnyithatunk, időről időre kisfilmen mutatjuk be, hogyan telnek Taiko mindennapjai.

Így telepítették vissza élőhelyükre a nálunk kelt tarvarjakat2021. április 7.

A veszélyeztetett tarvarjak andalúziai visszatelepítési programjában nemrégiben hat Budapesten kelt madár csatlakozhatott vadon élő fajtásaihoz. Ezt a munkát is segíti, aki adója egy százalékát Állatkertünknek ajánlja fel.

Az emlős, amelyik tényleg tojást rak2021. április 6.

A tojás és a nyuszi is fontos jelképe a húsvétnak, pedig a nyúl természetesen nem rak tojásokat, hiszen az emlősállatok jó része elevenszülő. Vannak azonban tojásrakó emlősök is: közéjük tartozik az Állatkertünkben is élő, sőt szaporodó hangyászsün.

Hoz-e a nyuszi kiselefántot húsvétra?2021. április 1.

Már most teljes a készültség Állatkertünk elefántjai körül, hiszen az újabb kiselefánt várhatóan a következő hetekben jön majd világra. Legújabb kisfilmünkben a közelgő ellés előkészületeit mutatjuk be.

155 év vízilovai2021. március 31.

Állatkertünkben a régóta bemutatott fajok közül a vízilovak tartásának vannak a legnagyobb hagyományai. Bár nem mi voltunk az első vízilótartók, de nincs még egy állatkert a világon, ahol ilyen régóta foglalkoznának megszakítás nélkül vízilovakkal.

Halló, itt Jónás!2021. március 31.

Klasszikus április elsejei ugratás, amikor tréfás kedvű emberek azt az üzenetet adják át gyanútlan „áldozataiknak”, hogy Jónás úr kereste őket telefonon, s a megadott számon várja a visszahívást. Csakhogy a telefonszám az Állatkert száma…

155 év fókái2021. március 30.

Állatkertünk története során a fókák mindig nagy népszerűségnek örvendtek a közönség körében. Pedig tartásuk nem egyszerű, és az általuk igényelt tengeri halat egyes időszakokban szinte megoldhatatlan volt biztosítani.

A nyuszi nem játékszer!2021. március 25.

Hanem élőlény, akinek jóllétéért a gazdi felelősséggel tartozik! A felelős állattartásra mindig érdemes felhívni a figyelmet, de a húsvét közeledtével a téma különösen időszerű. Állatkertünk már évtizedek óta sokat tesz a húsvéti nyuszik védelméért

Méhbarát kertek, méhcsárda, méhecskehotel2021. március 22.

A méhek, mint virágmegporzók, különösen fontos szerepet töltenek be a természet háztartásában. Így mi is teszünk a védelmükért, akár méhmenedék, „méhecske hotel” felállításával, akár azzal, hogy felhívjuk a figyelmet, miként lehet segíteni őket.

Állati kirándulás az Állatkertben2021. március 19.

A járvány miatt zárva tartó Állatkert sétaútjain rendszeresen megsétáltatjuk a tevéket és a lovakat. Legújabb kisfilmünk egy ilyen sétát mutat be. Útközben egyébként több állatot is felkerestünk, akik maguk is érdeklődve szemlélik a karavánt.