Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Gólyafiókák a Margitszigeti Kisállatkertben2017. július 5.

Hamarosan felcseperednek a május végén kikelt gólyák. A fiókák szüleit sérülésük miatt fogadtuk be mentett állatként. Azóta párba álltak, és sikeresen felnevelték a fiókákat, akik ősszel már útnak is indulhatnak Afrika felé.

Melyik jég tetszik a jegeseknek jeges-legjobban?2017. június 30.

Bár házilag korábban is készítettünk „jégnyalókákat”, az Ice Cube Jéggyártó Társaság jóvoltából pénteken többféle jégtömböt is teszteltünk a jegesmedvéknél. Belij és Szerij nagyszerűen szórakozott a víztiszta jégtáblákkal és a hófehér jégdarával is.

Assam fürdik2017. június 28.

Kánikula idején különleges gondot fordítunk állataink hőérzetére, így arra is, hogy hűteni is tudják magukat. Az elefántok számára például medencét biztosítunk, ahol kedvükre pancsolhatnak. Így tesz Assam, a 17 éves ázsiai elefántbika is.

Gyermekáldás a flamingóknál2017. június 28.

Az elmúlt néhány héten egymás után keltek ki a flamingófiókák. Jelenleg tizenöt apróság cseperedik, de továbbiak kikelésére is lehet számítani. A néhány hetes fiókák szürkés színű, pihés tollazatot viselnek, és egészen különleges módon táplálkoznak.

Kisfilm a cebui malackákról2017. június 23.

A Fülöp-szigeteken őshonos, kritikusan veszélyeztetett cebui disznók rendszeresen szaporodnak Állatkertünkben. A legutóbbi kismalacokról a gondozók több felvételt is készítettek, ezekből állítottunk össze egy kisfilmre valót.

Vakáció állatgyerekekkel2017. június 16.

Állatkölykök és fiókák sokaságával várjuk mindazokat, akik a most kezdődő vakáció ideje alatt ellátogatnak hozzánk. Apróságok cseperednek például a makiknál, az ormányosmedvéknél, a zebránál, a zsiráfoknál. az orangutánoknál és még sok más állatnál.

Kisfilm az ormányosmedve kölykökről2017. június 15.

Szépen cseperednek a májusban született ormányosmedve kölykök. Kedvcsinálónak egy rövid kisfilmet is készítettünk róluk, s mindenkit arra biztatunk, hogy jöjjön el és látogassa meg őket, meg persze a többi, mostanában világra jött kölyköt és fiókát.

Koronásgalamb fióka2017. június 14.

Szépen fejlődik a nyolchetes koronásgalamb fióka. Ez az Új-Guineában őshonos madár az egyik legnagyobbra növő, és talán legszebb galambféle, amelynek szaporítása azért is fontos, mert természetvédelmi szempontból sebezhető fajnak számít.

Kisfilmen az újszülött muntyákszarvas2017. június 9.

A Mérgesház szomszédságában lakó apró termetű kínai muntyákszarvasoknál 2014 óta négy gida is született. A legifjabb épp két hete látott napvilágot. Most már a közönség is elég jól láthatja, de a gondozók újszülött korában is lefilmezték.

Egy kupac ormányosmedve kölyök2017. június 8.

A múlt hónapban két alkalommal is születtek kölykök az ormányosmedvéknél. A koati néven is ismert kisragadozóknál így most hat apróság cseperedik összesen. Már egyre többet mozognak az ágakon is, bár amikor pihennek, csak egy kupac kölyköt látni.