Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

„Tökfej” az állatoknak2016. október 28.

Faragott tökből kaptak finomságokat az Állatkert lakói, köztük az ormányosmedvék, a gorillák, az orangutánok és az elefántok is. Ízlés szerint volt, aki csak a tökfejek tartalmáért lelkesedett, de a legtöbb állat magát a tököt is megette.

Kisfilm a hangyászkölyökről2016. október 27.

Az október 5-én született sörényes hangyász kölyök születéséről és gyarapodásáról már többször is beszámoltunk. Azt viszont még nem mondtuk el, hogy kislánynak bizonyult. A jövevényt most mozgóképen is megmutatjuk.

Másfél mázsás tök a Főkapunál2016. október 25.

A halloween, vagy – ha úgy tetszik – mindenszentek előestéjének közeledtével itt is, ott is feltűnik a sütőtök, többnyire töklámpásnak kifaragva. Az Állatkert főterén érdekességképpen egy hatalmas, másfél mázsás tököt helyeztünk el.

Nyelvet ölt, de nem neveletlen!2016. október 21.

Szépen cseperedik az október 5-én született kölyök a sörényes hangyászoknál. A róla készült képeken látszik, hogy sokat nőtt az elmúlt két hétben. A kicsit legjobban a délelőtt 10 órai etetéskor lehet látni.

Mi az a matakó?2016. október 17.

A Pálmaház érdekes lakói közé tartozik a matakó. Az övesállatokat, más néven tatukat képviselő, Dél-Amerikában őshonos jószág az év eleje óta látható Állatkertünkben, de eddig még nem sokan figyeltek fel rá.

Törpe selyemmajmok a Pálmaházban2016. október 14.

A Pálmaház legújabb látnivalója a törpe selyemmajmok csapata. A hat állat a nyár folyamán érkezett, s a napokban költöztek be új otthonukba. A majmok közül ez a faj a legkisebbek közé tartozik, a kifejlett állatok sem nyomnak többet 15 dekánál.

Pandakölyök lencsevégen2016. október 11.

A kis pandáknál született kölyökkel kapcsolatban augusztus 13-án hirdettük meg, hogy az első beküldött látogatói fotó készítőjét megajándékozzuk. Több kép is érkezett, cikkünkben olvasható, hogy ki volt a leggyorsabb.

Sörényes hangyász született2016. október 6.

Először született Állatkertünkben sörényes hangyász. A kicsi szerdán hajnalban látta meg a napvilágot, s amikor épp nem szopik, hangyászszokás szerint az anyaállat, Isabela hátára csimpaszkodva cipelteti magát.

Zsebibaba hírek2016. október 3.

Két kölyök cseperedik a szürke óriáskenguruknál. A zsebibabák már elég nagyok ahhoz, hogy rendszeresen kijárjanak az erszényből, de gyakran látni őket úgy is, hogy épp kikandikálnak onnan. Néha pedig csak a lábuk lóg ki.

A pandakölyök sétája2016. szeptember 23.

A kis panda néven is ismert vörös macskamedvéknél cseperedő kölyök egyre gyakrabban merészkedik elő búvóhelyéről. Amint legújabb kisfilmünkben is látható, kissé még bizonytalanul mászik, és persze a szülői segítséget is jó néven veszi.