Nyitvatartás

H-P:9.00-16.00 Szo-V:9.00-16.00
Bővebben>>>Tél

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Liesel szülinapi tortája2017. április 20.

A múlt szombati köszöntés alkalmával különleges tortával köszöntöttük fel Lieselt, a 40. születésnapját ünneplő gorillahölgyet. Piskóta, túrókrém, alma, szőlő, eper, banán, ananász, mangó és datolya: ezek voltak a finomság legfőbb összetevői.

Születésnapi kisfilm Lieselről2017. április 16.

Legidősebb gorillánk, Liesel 40. születésnapja alkalmából készítettük ezt a kisfilmet. A képkockákon egyrészt a gorillahölgy mindennapjai elevenednek meg, másrészt elővettünk néhány régi, archív képet is az 1989 óta Budapesten élő állatról.

Boldog születésnapot, Liesel!2017. április 15.

Ma ünnepelte 40. születésnapját Liesel, Állatkertünk legidősebb gorillája. Az ünnepelt születésnapi tortát is kapott a gondozóktól. Tekintélyes kora mellett anyaként is sikeres: 1989-es érkezése óta három, ma már felnőtt korú utódot nevelt fel.

Nyuszisimogatóval várjuk a látogatókat a húsvéti hosszú hétvégén2017. április 13.

Idén húsvétkor is lesz nyuszisimogató az Állatkertben, és természetesen sok más programmal, látnivalóval, állatbemutatókkal és látványetetésekkel is várjuk a közönséget. Cikkünkben beszámolunk a programokról és a nyúlvédelmi tudnivalókról is.

Édes Muffin, a kicsi muflon!2017. április 10.

Újabb aranyos apróságnak örülnek az Állatkert látogatói: március végén született a legújabb muflon csemete, aki a Muffin nevet kapta gondozóitól.

Kazuár hírek2017. április 7.

Lezárult a kazuárjaink állománycseréje. Korábban két tojónk volt, most egy tojó és egy kakas alkotja az állományt. Igaz, a jövendő tenyészpárt alkotó állatok most még nagyon fiatalok: a tojón jól látszik, hogy nem érte még el a kifejlett méretét.

Falatozó tigrisek2017. április 3.

A tigrisekről mindenki tudja, hogy ragadozók, és hogy hússal táplálkoznak. De vajon milyen húst kell nekik adni, és pontosan mennyit? Cikkünk a csíkos nagymacskák takarmányozásának néhány érdekességével ismerteti meg az olvasót.

Kisfilm a jegesmedvék első pancsolásáról2017. március 31.

Készítettünk néhány filmkockát azokról a pillanatokról, amikor a nemrégiben érkezett fiatal jegesmedvék először fedezhették fel a budapesti kifutóhoz tartozó medencét. A jegesmedvék nagyszerűen úsznak, tudományos nevük is „tengeri medvét” jelent.

Virágpompában az Állatkert2017. március 30.

Bármerre sétálunk az Állatkertben, szinte mindenütt színpompás virágokban gyönyörködhetünk. Virágzik a salátaboglárka, a kankalin, a gyöngyike, az odvas keltike, a hanga és a magnólia, és persze virágtól roskadoznak a cseresznyefák is.

Ismerkedjen meg az új jegesmedvékkel!2017. március 24.

Múlt héten érkezett, és kedden hivatalosan is bemutatkozott Belij és Szerij, Állatkertünk két új jegesmedvéje. Kisfilmen örökítettük meg új otthonukban tett első lépéseiket, cikkünkben pedig részletesen bemutatjuk őket.