Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:30 Sz-V: 9:00-18:00

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Együtt az összes oroszlán2013. június 19.

Aki nyomon követte a híreinket, az tudhatja, hogy a februári és az áprilisi szaporulat nyomán összesen hét kölyök és három felnőtt állat képviseli állatkertünkben a ritka indiai oroszlánokat. Néhány napja az összes állat együtt van, és némi kezdeti nézeteltérés után úgy néz ki, remekül megférnek egymással.

Nevet kaptak az áprilisban született oroszlánkölykök2013. június 13.

Védőoltást, féreghajtót és azonosító chipet kaptak a kéthónapos oroszlánkölykök. Emellett lemértük a súlyukat és megállapítottuk a nemüket, sőt, mindjárt nevet is kaptak. Ráadásul komoly támogatójuk is akadt. Az apróságokat néhány hét múlva várhatóan összeszoktatják a többi oroszlánnal is.

Baby Boom az Állatkertben!2013. június 10.

Szinte nincs olyan hét, hogy ne számolhatnánk be újabb jövevényekről, egy-egy újabb kis „poronytról", amely mindannyiunk örömére megszületik/kikel/előbújik a Budapesti Állatkertben. Azt gondoltuk, egy igazi családi albumnyi fotót összegyűjtünk nektek, hogy mindenki kedvére gyönyörködhessen a számtalan állatkölyökben!

Számoljunk prérikutya kölyköket!2013. június 7.

Az elmúlt pár napban egymás után merészkedtek elő a prérikutya kölykök. Ez azt jelenti, hogy valamikor április közepén jöhettek a világra. Viszont ebből az is következik, hogy a párzásoknak március közepén kellett megtörténnie. Úgy látszik, a prérikutyák nem hagyták magukat befolyásolni attól a ténytől, hogy az elmúlt tél leghidegebb napja igen szokatlan módon március 17-ére esett.

A legnagyobb papagájok legkisebb fiókája2013. június 5.

Tinta és Ramszesz, a két jácintkék ara fészekodújában egy aprócska fióka cseperedik. Ez azonban annyira bennfentes, annyira kulisszák mögötti információ, hogy maguk a gondozók is csak egyetlenegyszer látták a jövevényt. A madaraknak ugyanis ilyenkor a legteljesebb nyugalomra van szükségük. A fióka alig több mint két hetes lehet, és a gondozók nagyon bíznak abban, hogy minden rendben alakul majd a felcseperedésével.

Újabb és újabb flamingófiókák2013. június 3.

Idén sem lesz hiány a flamingófiókákból. Népes flamingócsapatunk, amely ráadásul igen szapora is, az idei évben is sok-sok utóddal örvendezteti meg az állatkerti látogatókat. Eddig tizenhat fióka kelt ki a tojásból, de az elkövetkező napokban továbbiak világra jövetelére is számíthatunk.

Nyílik a Lepkekert!2013. május 31.

A nyári időjárás ugyan még várat magára, azonban a bábokban már készülődnek az idei pillangócsodák! Ezért örömmel tudatjuk a számtalan érdeklődővel: 2013. június 1-én, reggel 10 órakor megnyitja kapuit a Lepkekert!

Egy év alatt hatszázezer látogató a Varázshegyben2013. május 30.

Néhány nappal ezelőtt volt az első évfordulója a Varázshegy megnyitásának. A Nagyszikla belső terében kialakított különleges bemutatóhelyet a megnyitása óta több mint hatszázezren látogatták meg. Munkatársaink csak az Állatok akcióban című bemutatóból 610-et tartottak, melyek közönsége együttesen meghaladta a százezer főt. Számok és tények a Varázshegy egy évéről.

Asha 100 napos2013. május 25.

Tortával és könyvbemutatóval ünnepeltük Asha századik életnapját. A torta nagy részét persze az anyaállat, Angele ette meg, de azért bőven jutott belőle Ashának is. A könyvet nem ette meg senki, viszont az ajándékboltban bárki beszerezheti, akit minden tudni szeretne a kicsiről, és persze az elefántokról általában.

Még három kisoroszlán2013. május 24.

Az Állatkert barátai előtt nem titok, hogy februárban négy kisoroszlán született, akik Magyarország első indiai oroszlánkölykeinek számítanak. Időközben megszületett a második alom is, mivel a másik oroszlánhölgy, Kankai is világra hozta a maga utódait. A három áprilisi születésű kisoroszlánt a mai naptól láthatja a nagyközönség.