Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Kisfilm az örökmozgó prérikutya kölykökről2017. július 25.

A Pálmaház szomszédságában látható társas prérikutyáknál hat örökmozgó kölyök cseperedik. A bájos apróságok szinte folyamatosan aktívak, de arra még nem jöttek rá, hogy nem érdemes a felnőttek közelébe állni, ha azok épp ásással vannak elfoglalva.

Falatozó nutriák2017. július 21.

A Dél-Amerika kifutónál lakó nutriákat nem hozza zavarba a kánikula. Mivel vízhez kötődő állatok, medencés lakóhelyük van, így sokat vannak a hűs habok között, sőt még táplálkozni is a medence szélén, a sekély vízben szoktak.

Sikerek a kaffer szarvasvarjak szaporításában2017. július 19.

Marlene és Dietrich, a két kaffer szarvasvarjú nászából az utóbbi időben rendszeresen keltek fiókák. Az elmúlt bő fél évtizedben négy utódot sikeresen felneveltek (ők más állatkertekbe kerültek azóta), és szépen fejlődik az idei kelésű fióka is.

Hat gundikölyök a Varázshegyben2017. július 18.

Gyermekáldás volt a gundiknál, ezeknél a bájos, Afrikában őshonos, fürge mozgású rágcsálóknál. Összesen hat kölyök cseperedik náluk. Aki látni szeretné őket, annak az állatkerti Varázshegybe, azon belül is a Kolónia galériára érdemes ellátogatnia.

Vizes játékok2017. július 14.

Állatkertünk sok lakója kötődik a vízhez. A pingvinektől a tapírokig, a jegesmedvéktől a nutriákig, az elefántoktól a borjúfókákon át egészen a brazil óriásvidrákig. Ugranak, úsznak, mókáznak, sőt még labdajátékokat is űznek a hűs habok között.

Bambi tizenkettedik gyereke2017. július 13.

Bambi, a nőstény indiai antilop 2009 óta él Állatkertünkben. Azóta összesen tizenkét utódot hozott a világra, és már unokái is vannak. Bambi legifjabb borja júniusban született meg: a közönség már láthatja is a most egyhónapos jövevényt.

Kisfilm Sipi és Gombi mindennapjairól2017. július 12.

Állatkertünk madármentő tevékenységének részeként rendszeresen gondoskodunk emberi segítségre szoruló madárfiókákról. Sipi és Gombi ilyen elárvult kislibaként került hozzánk. Kisfilmünkből kiderül, hogyan telnek cseperedő védenceink mindennapjai.

Számoljon prérikutya kölyköket!2017. július 11.

A prérikutyák neve kissé csalóka, mert nem a kutyákkal, hanem a mókusokkal állnak rokonságban. A Pálmaház szomszédságában lakó rágcsálók rendszeresen szaporodnak, jelenleg fél tucat kölyköt láthat a közönség. Habár nem könnyű megszámlálni őket.

Jeges-pancsolós nyár a jegesmedvéknél2017. július 7.

Mivel telik két fiatal jegesmedvéjének, Belij és Szerij nyara? Pancsolással, játékkal, hancúrozással, na meg persze hűsítő jégtömbök ölelgetésével. Legújabb kisfilmünk egy kis ízelítőt ad a budapesti jegesmedvék mindennapjaiból.

Gólyafiókák a Margitszigeti Kisállatkertben2017. július 5.

Hamarosan felcseperednek a május végén kikelt gólyák. A fiókák szüleit sérülésük miatt fogadtuk be mentett állatként. Azóta párba álltak, és sikeresen felnevelték a fiókákat, akik ősszel már útnak is indulhatnak Afrika felé.