Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Kismalacok a cebui disznóknál2017. május 18.

Két aranyos kismalac cseperedik a Mérgesház mellett látható cebui disznóknál. Ez már a harmadik alom azóta, hogy 2015-ben elkezdtünk foglalkozni ezzel a Fülöp-szigeteken őshonos, kritikusan veszélyeztetett trópusi sertésfélével.

Orangután hétköznapok2017. május 17.

Hattagú orangután közösségünk a látogatók kedvencei közé tartozik. Nemcsak azért, mert két kölyök is cseperedik náluk, hanem mert mindig történik valami. Szívesen merülnek önfeledt játékba, de megesik, hogy a „kalapdivat” jobban érdekli őket.

Panda, Pihe és Ralph séta közben2017. május 12.

Panda és Pihe bárányok, Ralph pedig egy póniló. Bár állandó lakhelyük átmenetileg nem látogatható, a gondozók rendszeresen sétáltatják őket a látogatók között. Így az Állatkertben járva egy kis szerencsével bárki összefuthat velük.

Teljes pompában a havasszépe2017. május 11.

Nemcsak állatkert, hanem növénykert is vagyunk, így a sok-sok kisállat mellett a botanikai látnivalókra is felhívjuk a figyelmet. Ezúttal például a Japánkertnél található, havasszépe néven is ismert rododendronokra, amelyek épp most virágzanak.

Kölykök a veszélyeztetett vadkutyáknál2017. május 10.

Márciusi ifjak – így becézik a gondozók a március 15-én született ázsiai vadkutya kölyköket, akik most már remekül láthatók a kifutóban. Különösen a délelőtt 11 órakor esedékes etetéskor, és persze ha épp önfeledt hancúrozásra támad kedvük.

Anya, úgy szeretlek!2017. május 7.

Anyák napja alkalmából különleges videóval készültünk. Szereplői Jula, az orangutánhölgy, és gyermeke, a most két és fél éves AnnaHanna. A kisfilm alig egy perces, mégis sokat érzékeltet a kicsi és az édesanya közötti szeretetteljes kapcsolatból.

Új állatunk: a törpe mara2017. május 5.

Érdekes új rágcsálókkal, törpe marákkal gazdagodott Állatkertünk. Ezek a Dél-Amerikában őshonos, bájos megjelenésű állatkák sokkal kevésbé ismertek, mint legközelebbi rokonaik, a nagy marák. Nálunk is most láthatóak először.

Nevet kapott a zebracsikó2017. május 2.

A múlt héten bemutatkozott, immár több mint két hetes zebracsikó legutóbbi híradásunk óta már nevet is kapott. A gondozók olyan afrikai eredetű lánynevet kerestek számára, amelynek kezdőbetűje megegyezik az anyaállat nevének kezdőbetűjével.

Csíkos és foltos állatgyerekek – III. rész2017. április 28.

A zebracsikó és a három cseperedő gyűrűsfarkú maki, vagyis a csíkokat viselő állatok mellett ne feledkezzünk meg a foltosakról sem! Hiszen a zsiráfoknál három borjú is született már az idén. A hosszú hétvégén érdemes meglátogatni őket.

Csíkos és foltos állatgyerekek – II. rész2017. április 27.

Nemcsak zebracsikó született a napokban, hanem egy másik csíkos (legalábbis a farkán gyűrű alakban csíkokat viselő) állatfajnál, a gyűrűsfarkú makiknál is volt gyermekáldás. Mami kettő, Gumus egy kölyköt nevel éppen.