Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Tényleg csak három fehér orrszarvú maradt?2015. december 9.

Az elmúlt hetekben számos helyen lehetett találkozni azzal a hírrel, mely szerint már csak három fehér orrszarvú maradt az egész világon. Ez azonban furcsának tűnik, hiszen éppen ennyi a budapesti fehér orrszarvúak száma is. Hogyan lehetséges mindez?

Kismalacok a cebui disznóknál2015. november 25.

Először születtek Magyarországon cebui disznók. A Fülöp-szigeteken őshonos, kritikusan veszélyeztetett sertésfélét kora ősz óta láthatja a közönség.

Jöjjön melegebb éghajlatra!2015. november 24.

A hűvösebb időben is érdemes kilátogatni az Állatkertbe, hiszen látnivalókból ilyenkor sincs hiány, ráadásul sok az időjárástól függetlenül élvezhető bemutatóhely. A Pálmaházban például a legnagyobb zimankóban is trópusi klíma uralkodik.

Asha és a labdarúgás2015. november 19.

Asha, a két és fél éves elefántborjú nem veti meg a foci örömeit. Édesanyja, Angele figyelmétől kísérve önfeledten kergeti a labdát a kifutóban, ráadásul bármelyik lábával képes továbbrúgni azt. Néhány rúgást sikerült filmen is megörökítenünk.

Veszélyeztetett állatfajok Budapesten2015. november 16.

A korszerű állatkertek egyik fontos feladata a kihalástól fenyegetett állatfajok védelme. Állatkertünk is több olyan fajjal foglalkozik, amely veszélyeztetettnek számít. Sőt, olyan is akad, amelyből már csak állatkerti állomány létezik.

Fióka a skarlát íbiszeknél2015. november 11.

Gyermekáldás volt a Dél-Amerikában őshonos skarlát íbiszeknél. Az október elején született fióka mostanra már repülni is tud, de a felnőtt madarakra jellemző harsány skarlátvörös színnek ebben a korban még nyoma sincs rajta.

Koala hétköznapok2015. november 6.

Legújabb kisfilmünk a koalák mindennapjaiba, s azon beül is a kora délutáni programba enged bepillantást. Az állatokat délután 1 órakor mérlegre tesszük, s ilyenkor némi bundaápolásra, barátkozásra is jut idő a friss eukaliptusz bekészítése mellett.

Prérikutyák hízókúrán2015. október 28.

Prérikutyáink komolyan veszik a télre való felkészülést. Csak esznek és esznek, s igyekeznek minél vastagabb zsírréteget felhalmozni a bőrük alatt. Ebben szemlátomást elég sikeresek, hiszen a csapat valamennyi tagja kifejezetten hájasnak mondható.

Viola, a vombat2015. október 22.

Október 22-ét Ausztráliában a vombatok napjaként tartják számon. Mivel a mi Állatkertünk szakmai körökben egyebek mellett a vombat szaporulatról ismert, a vombatok napja alkalmából egy vombatos kisfilmmel kedveskedünk honlapunk olvasóinak.

Új lakók az Állatkertben2015. október 19.

Kisfilmünk képkockáin a pár hete érkezett cebui disznókkal, az ugyancsak új jövevénynek számító szecsuáni takinnal, illetve a nemrégiben született muntyákszarvas borjúval találkozhatnak. Csámcsogás, pózolás és mindent elsöprő cukiság bő két percben.