Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00  Sz-V: 9:00-19:00

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Nevet kapott a vombatkölyök!2013. július 11.

Meghirdetett „erszényes” névadó játékunk sikerrel zárult! Méhes Regina nevű látogatónk volt a szerencsés, aki elsőként talált és mutatott be erszényt az Állatkerti ajándékboltban. A vombatkölyök (ha hím) a Rolly vagy (ha nőstény) a Willo nevet kapta! Amint kiderül az állat neme, e két név egyikét fogja viselni hivatalosan is.

Megérkezett az új zsiráfbika2013. július 10.

Új zsiráf érkezett az Állatkertbe. Az Akin nevű állat Németországban született, de hozzánk már Hollandiából került, méghozzá szaporítási céllal. Akin ugyanis hím, nálunk pedig egy egész hárem várja. A négyéves állatot a közönség még nem láthatja, mert egy elkülönített istállóban ismerkedik új otthonával.

Az erszényes látogató ad nevet a kölyök erszényesnek!2013. július 10.

Most, hogy a vombatkölyök előmászott anyja erszényéből, névadó játékot hirdetünk! Aki elsőként megtalálja az Állatkertben elrejtett 10 erszény egyikét, az a szerencsés „erszényes látogatónk” választhat nevet a vombatkölyöknek az Állatkerti ajándékboltban!

Tarvarjú fiókák az Állatkertben2013. július 4.

Hét tarvarjú fióka cseperedik Állatkertünkben. A fiókák néhány hete keltek ki a tojásokból és mostanra érték el azt a méretet, amikor már a közönség is jól láthatja őket. A tarvarjú kritikusan veszélyeztetett, ritka madárfaj, amely Európából már teljesen kipusztult.

Aranyos borjú a törpezebuknál2013. július 2.

A Mérgesház szomszédságában lakó törpezebuk is csatlakoztak ahhoz a mintegy harminc állatfajhoz, ahol jelen pillanatban is cseperedő kölyköket, fiókákat, kisállatokat láthat a nagyközönség. A jövevény június 22-én látott napvilágot, tehát kicsit több mint egy hetes, és már azt is lehet tudni, hogy hím ivarú borjúról van szó.

Sörényes galamb fióka2013. június 28.

Fiókája van a Délkelet-Ázsiában őshonos sörényes galamboknak. A jövevény még májusban kelt ki a tojásból, de a magasan lévő fészekben eddig nem nagyon lehetett látni. A szülőpár 2011-ben érkezett Csehországból, és – amint azt a fióka világra jövetele is igazolja – mostanra remekül összeszoktak egymással.

Visszaköltöznek az állatok a Margitszigetre2013. június 28.

Szerdán megkezdtük az árvíz miatt kitelepített állatok visszaszállítását a Margitszigeti Kisállatkertbe. Bár kisebb helyreállítási munkálatok még folynak, a hétvégén már üzemelni fog a létesítmény, és lovagolni is lehet majd. A szarvasokat, a gólyákat és sok más állatot már most is lehet látni.

Ormányosmedve kölykök születtek2013. június 21.

Két ormányosmedve kölykök született Állatkertünkben. Az apróságok most kéthetesek, egyiküket az anyaállat, a másikat pedig a gondozók nevelik. Míg az anya meglehetősen idősnek számít, a kölykök apja olyan fiatal, hogy csak az elmúlt hónapokban érte el az ivarérettséget.

Együtt az összes oroszlán2013. június 19.

Aki nyomon követte a híreinket, az tudhatja, hogy a februári és az áprilisi szaporulat nyomán összesen hét kölyök és három felnőtt állat képviseli állatkertünkben a ritka indiai oroszlánokat. Néhány napja az összes állat együtt van, és némi kezdeti nézeteltérés után úgy néz ki, remekül megférnek egymással.

Nevet kaptak az áprilisban született oroszlánkölykök2013. június 13.

Védőoltást, féreghajtót és azonosító chipet kaptak a kéthónapos oroszlánkölykök. Emellett lemértük a súlyukat és megállapítottuk a nemüket, sőt, mindjárt nevet is kaptak. Ráadásul komoly támogatójuk is akadt. Az apróságokat néhány hét múlva várhatóan összeszoktatják a többi oroszlánnal is.