Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Új tengeri állatok a Varázshegyben2016. június 15.

Néhány nappal ezelőtt számos új állat érkezett a Varázshegyben található őstengeri bemutatóhelyre. Többek között két polip, tűhalak, késhalak, csikóhalak, bambuszcápa, illetve különféle rajhalak is. Legnagyobb részüket már a közönség is láthatja.

Családi idill a vadkutyáknál2016. június 10.

Csupa öröm, játék, bolondozás és vidám hancúrozás az élet a Fővárosi Állat- és Növénykert ázsiai vadkutyáinál. Március 19-én született kölykök most már naphosszat a kifutó szabad terében játszanak, amint az legújabb kisfilmünkön is látható.

Borneói süketgyík a Varázshegyben2016. június 7.

A Varázshegy legújabb lakói a borneói süketgyíkok. Ez a ritka faj afféle „Szent Grál” a herpetológusok körében, mert bár már 1878-ban felfedezték, rejtett életmódja miatt a tudománynak eddig csak nagyon keveset sikerült kideríteni róla.

A harmadik vombatkölyök2016. június 3.

Egy kis szerencsével már meg lehet figyelni vombatpárunk, Molly és Wally harmadik kölykét. Az európai állatkertekben bő száz év alatt összesen csak tizenhárom vombat született, közülük három Budapesten jött a világra az elmúlt négy év során.

Már látogatható a Lepkekert2016. május 31.

2016. május 27. óta a Lepkekert is nyitva áll a látogatók előtt. A Pálmaház mögött található, kifejezetten a nyári szezonban megtekinthető bemutatóhelyen a nagyközönség egy térben sétálhat a szemet gyönyörködtető, színpompás trópusi lepkékkel.

Gyermeknapi ajándék az állatoknak2016. május 27.

A gyermeknap közeledtével e héten több állatunkat is új játékkal leptük meg. A keáktól a vízilovakig, sok állat örülhetett a meglepetésnek. Persze feledkeztünk meg a közönségről sem: a hétvégén az újból megnyitott Lepkekerttel várjuk látogatóinkat.

Tízedik borját hozta világra az antilop anyuka2016. május 25.

Tízedik borjának adott életet Bambi, a termékeny indiai antilop. A kicsi május 14-én született, és a fajra jellemző módon általában a kifutó kevésbé feltűnő részein, például a kővel körülrakott fák tövében szokott pihengetni.

Teknősmérés a teknősök világnapján2016. május 24.

Hétfőn délután nyilvános teknősmérést tartottunk a teknősök világnapja alkalmából. A világnapon a teknősök fennmaradását fenyegető veszélyekre is igyekszünk felhívni a figyelmet.

Cseperedőben2016. május 20.

Az Állatkertben most is számos kölyök és fióka cseperedik. Kisfilmünk azt mutatja be, miként telik a gyerekkora az elmúlt hónapokban világra jött apróságoknak, köztük a muflonbáránynak, a muntyákszarvas gidának és persze a pelikánfiókáknak.

Sokat nőtt a muntyákszarvas gida2016. május 18.

Bő egy hónappal ezelőtt számoltunk be a muntyákszarvasoknál cseperedő jövevényről. A gida április elsején született és az elmúlt egy hónapban is sokat nőtt. Nem is annyira félős már, így sokat látni a kifutóban.