Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Állatkerti virágpompa2022. március 31.

Bár az igazi cseresznyevirágzás ideje még nem jött el, a higan cseresznyefák már most is virágzanak, sőt a liliomfa, azaz a magnólia is most a legszebb. Virágba borultak a vérszilvák, és az aranyvessző néven is gyakran emlegetett aranyfák is.

Samu pancsol2022. március 29.

A napokban elég jó idő volt ahhoz, hogy vizet töltsünk az elefántkifutó medencéjébe, amit Samu, a 11 hónapos kiselefánt kitörő örömmel fogadott. Az önfeledten pancsoló ifjú ormányoson kívül persze sok más cseperedő állat is látható nálunk.

Aprócska szarvaspár társbérletben a hangyászokkal2022. március 25.

Legújabb kisfilmünkben ezúttal a pudukat, ezeket a Dél-Amerikában őshonos, apró termetű szarvasféléket mutatjuk be. Nemrégiben egy ígéretes tenyészpárt „házasítottunk” össze. A Pampakifutóban láthatja őket a közönség.

Itt az idei első kecskegida!2022. március 24.

Úgy látszik, visszavonhatatlanul itt a tavasz, ami együtt jár a kisállatok világra jövetelével is. Pár napja beszámoltunk a kisboci születéséről, s azóta ismét Állatkertünk Majorságában volt gyermekáldás, éspedig az állatsimogatóban lakó kecskéknél.

Akváriumi pillanatok a víz világnapján2022. március 22.

Az ENSZ kezdeményezésére 1993 óta minden évben március 22-e a víz világnapja. A jeles nap alkalmából a Pálmaház alatti Akváriumban készült kisfilmmel kedveskedünk honlapunk olvasóinak. Ez Magyarország legrégibb nyilvános akváriuma: 1912 óta működik.

Benedek, a sünök „nagykövete”2022. március 21.

Ma van a névnapja Benedeknek, a Vadállatmentő Központunkban lakó barátságos mentett sünnek, akit elengedi nem lehetett, így már öt éve a sünök és más mentett állatok „nagyköveteként” segít közel hozni az embereket az állatvilághoz.

Megszületett Ella, a kisboci2022. március 19.

Hétfőn megszületett Bimbó, az állatkerti Majorságban lakó magyartarka tehén legifjabb borja, aki az Ella nevet kapta gondozóitól. Már most is látható, így aki mostanában ellátogat hozzánk, annak mindenképpen érdemes őket is felkeresnie.

ENSZ Óceánok Évtizede az Állatkertben2022. március 18.

A 2021-től 2030-ig tartó időszakot az ENSZ az Óceánok Évtizedévé nyilvánította? A kezdeményezés egyik fontos része az óceánokkal kapcsolatos ismeretek és általános műveltség terjesztése, amelyből természetesen Állatkertünk is kiveszi a részét.

Cápák között a Cápasuliban2022. március 11.

A március 12-től 15-ig, azaz szombattól keddig tartó hosszú hétvégére több érdekes programmal is készülünk. Ezek egyike a merüléses cápa látványetetés, amely szombaton, vasárnap és kedden is 12 órakor kezdődik a Cápasuliban.

Sanyi üzeni: Gyertek Állatkertbe a hosszú hétvégén!2022. március 11.

Sanyit, a felfedező kedvű kispingvint láthatja a közönség a hosszú hétvégén, de sok más látnivalóval, élménnyel, programmal is készülünk. A Cápasuliban például a cápák merüléses látványetetését csodálhatják meg a látogatók.