Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Családi örömök a vízidisznóknál2019. április 5.

Három kölyök cseperedik a Dél-Amerika kifutóban látható vízidisznóknál. A rágcsálók legnagyobb termetű képviselőjének számító, kapibara néven is ismert faj rendszeresen szaporodik Állatkertünkben.

Állatkerti fényképek egykor és ma2019. április 3.

A Budapest FotóFesztivállal közösen nemrégiben hirdettük meg „ZOOmolj rá!” című fotópályázatunkat. Hasonló pályázatok azonban a múltban is többször voltak. Az első 1931-ben volt, azt Dulovits Jenő. a hazai fotográfia egyik jeles úttörője nyerte.

100% élmény 1% adó2019. április 2.

Szeretjük, ha állataink jól érzik magukat, ezért igyekszünk őket időről-időre meglepni. Segíts, hogy idén is új játékokat kaphassanak és mosolyt csalhassunk az arcukra.

Nagyot nőttek a „zsebibabák”2019. április 1.

Február elején már hírt adtunk a Bennett-kenguruk erszényében fejlődő kölykökről. A három kicsi azóta sokat nőtt, és elérték azt a kort, amikor már az erszényt is elhagyhatják. Időközben két újabb kölyök is kinézett az erszényből.

Kisfilm Alondra utazásáról2019. március 29.

Egyik óriásvidránk a napokban Argentínába utazott. Alondra ugyanis egyike lesz azoknak az állatoknak, akiket egy visszatelepítési program keretében szabadon engednek Iberá vidékének védett területén. Fél évszázad után az óriásvidra visszatér Iberába.

Remba, a zebracsikó első szülinapja2019. március 22.

Tortával köszöntötték gondozói Rembát, a zebracsikót első születésnapja alkalmából. Az ünnepelt természetesen anyukájával együtt fogyasztotta el a különleges, a zebrák ízlésének megfelelően elkészített finomságot.

Benedek a Sünispotályban2019. március 21.

A mentőmunka keretében évente másfél-kétezer állatnak nyújtunk segítséget. A legtöbb bekerülő állat madár, ám a legnagyobb számban bekerülő faj a sün. Bemutató mentőközpontunk, a Sünispotály egyik barátságos lakója, Benedek is így került hozzánk.

Fogak az állatvilágban2019. március 20.

Hatalmas szemfogak, változatos őrlőfogak, agyar, méregfog, garatfog… Amilyen változatos az állatvilág, olyan sokféle az állatok fogazata is. A dolog önmagában is érdekes, de egy állatkertben állatorvosi fogászati szempontból is fontos.

A legnagyobb papagájok2019. március 19.

Melyik a legnagyobb papagáj? Ha a testhosszt nézzük, a ritka jácintkék ara a nyerő. Évtizedek óta foglalkozunk velük, rendszeresen szaporodnak is nálunk. A Xántus-ház végében található röpdében láthatja őket a nagyközönség.

Új állatunk, a pudu2019. március 16.

Egy érdekes új fajjal, a Dél-Amerikában őshonos déli puduval, más néven déli törpeszarvassal gazdagodott Állatkertünk. A nemrégiben érkezett két pudut a Pampakifutóban láthatja a nagyközönség, együtt a sörényes hangyászokkal.