Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Indigo, a mókamester2021. október 9.

Gorilla csapatunk legifjabb tagja, a négyesztendős Indigo igazi mókamester: a futkározás, bolondozás, hempergés a fűben és persze a felnőttek nyaggatása is része a napi programnak, amelyet most egy kisfilmen is megmutatunk.

SMA-val élő gyerekek alkotásaiból nyílt kiállítás az Állatkertben2021. október 8.

Mától december 6-ig különleges kiállítás látható a Varázshegyet és az Emberszabásúak Házát összekötő fedett folyosón. Az alkotásokat SMA-val, azaz gerinc eredetű izomsorvadással élő gyerekek készítették.

Így esznek a rozsomákok2021. október 2.

A rozsomák, más néven torkosborz bemutatása nem könnyű, de Állatkertünkben úgy szoktuk időzíteni az etetést, illetve a velük való foglalkozást, hogy a közönség minél többször aktív, tevékenykedő állatokat láthasson.

Szása első napjai Budapesten2021. szeptember 25.

Legújabb kisfilmünkben Szása, a szeptember 20-án érkezett hím szibériai tigris első budapesti napjait mutatjuk be. Most új otthonával ismerkedik, és a régebb óta nálunk élő tigrishölggyel, Nivával is elkezdtük a fokozatos összeszoktatást.

Ma van az orrszarvúak világnapja2021. szeptember 22.

Állatkertünk egyebek mellett arról is nevezetes, hogy itt született a világon az első, és a második olyan orrszarvú is, aki mesterséges termékenyítés eredményeképpen jött a világra. Az orrszarvúak világnapján ezt is érdemes felidézni.

Már a kifutón látható az új hím tigris2021. szeptember 21.

Tegnap megérkezett Veszprémből Szása, az új hím szibériai tigris. A tizenkét éves állat jelenleg új otthonával ismerkedik, később pedig megkezdjük az összeszoktatását Nivával, a már régebb óta nálunk élő, és az év elején megözvegyült tigrishölggyel.

Bambuszok az Állatkertben2021. szeptember 21.

A mi kertünkben a bambuszoknak több szempontból is fontos szerep jut. Mint gyűjteményes kert, sok fajukat, fajtájukat mutatjuk be, dekorációs értékük is igen nagy, és táplálékként is termesztjük őket olyan állatoknak, mint például a vörös panda.

Tréning a vörös pandáknál2021. szeptember 18.

Rendszeresen tréningeznek a gondozók a két felnőtt vörös pandával, Aurórával és Bendegúzzal. Bonifáccal, a nem egészen három hónapos kölyökkel persze csak később lehet majd megkezdeni a tréninget.

Bonifác, a pandagyerek anyukájával sétál a kifutóban2021. szeptember 15.

Napról napra egyre gyakrabban merészkedik elő Bonifác, a még mindig alig három hónapos vörös panda kölyök. Egyre ügyesebben mászik akár a fákon is, de persze azért időnként még kell az anyuka, Auróra segítsége.

Óriás ázsiai ernyősliliom2021. szeptember 14.

A főbejárattól a Japánkert felé vezető sétány mentén most virágzó ázsiai ernyősliliomokban gyönyörködhet a közönség. A „dézsás” gyűjteményünkben található trópusi növényeket két hétre helyeztük ki a kelet-ázsiai növények szabadtéri bemutatóhelyére.