Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Kölyök a mókusmajmoknál is2020. július 24.

A „baby boom” folytatódik: most épp a mókusmajmoknál. Ennél a Dél-Amerikában őshonos majomfajnál ellésenként szinte mindig csak egy kölyök születik, az újszülött viszont olyan nagy, hogy a súlya egyötöde az anyaállat testtömegének.

Manka és Panka is megérkezett2020. július 23.

A tavasszal óta nálunk élő hím aranyszőrű takin mellé nemrégiben két nőstény is érkezett. A három állat hamar össze is szokott egymással, így most már az egész takin tríót együtt láthatja a nagyközönség a Nagyszikla oldalában található kifutóban.

Pancsoló tapír kislány2020. július 21.

Legújabb kisfilmünkben Hadát, a február végén született tapír kislányt mutatjuk be pancsolás közben. A tapírok nemcsak a nyári meleg miatt vetik magukat a hűs habok közé, hanem a természetben is kötődnek a vizes élőhelyekhez.

Óvoda a flamingóknál2020. július 20.

Összesen 20 fióka cseperedik a rózsás flamingóknál. A legfiatalabbak négy, a legidősebbek már több mint hat hete keltek ki a tojásból. A kolónia felnőttjei a fiókákat egy csoportba terelve felügyelik, mintha óvodába járatnák őket.

Sörényes hangyász született!2020. július 17.

Újabb állatunknál volt gyermekáldás: nemrégiben a sörényes hangyászoknál is született egy kölyök! Isabela, az anyaállat már tapasztaltnak számít, hiszen korábban két kölyköt is sikeresen felnevelt. A kicsi a délelőtti órákban látszik a legjobban.

Két fióka a koronásdarvaknál2020. július 16.

Két „trónörökös” cseperedik a Kisszikla oldalában lakó koronásdarvaknál. A vörösesbarna, pihés apróságok két hete keltek ki a tojásból. A szülőpár, Mami és Papi 21 éve él Állatkertünkben, és eddig már csaknem harminc fiókát nevelt fel sikeresen.

„Megszámlálhatatlan” prérikutya kölyök2020. július 13.

A Pálmaház szomszédságában lakó prérikutyáknál több kölyök is cseperedik. Pontos számukat azonban nehéz megmondani, mert percenként jönnek elő az üregekből, és bújnak vissza oda. Így mindenki kipróbálhatja, hányat tud összeszámolni.

Több száz színpompás trópusi lepkével vár a Lepkekert2020. július 11.

A mai naptól végre megnyithattuk a Lepkekertet is, ahol 19 trópusi lepkefaj több mint négyszáz egyedében gyönyörködhetnek a látogatók, méghozzá testközelből, hiszen a közönség a szó szoros értelemben a színpompás lepkék között sétálhat.

Megérkezett az új kis panda2020. július 10.

Már a nagyközönség is láthatja a nemrégiben érkezett új kis pandát, vagyis vörös macskamedvét. A fiatal hím állat – tisztes nevén Bendegúz – nemrég múlt egy éves és egy német állatkertből érkezett hozzánk, hogy Auróra nevű nőstényünk társa legyen.

Kihaltnak hitt kengurufaj Állatkertünk újdonsága2020. július 3.

A XIX. század derekán felfedezett Parma-kengurukat mintegy hetven éven át kihaltnak hitték, és csak az 1960-as években derült ki, hogy néhány helyen mégis fennmaradtak. Az apró termetű kengurufajt mostantól Állatkertünk közönsége is láthatja.