Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Kisfilmen a tapírbébi első sétái2020. április 23.

Már a kifutójával ismerkedik Hada, a február végén született kistapír. Találkozott már a Dél-Amerika kifutó tapírokkal „társbérletben” élő többi lakójával, sőt a medencét is kipróbálta. Első sétáit most kisfilmen mutatjuk be.

Happy Birthday, Earth Day! - 50 éves a Föld Napja2020. április 21.

A Föld keletkezésének napját nem ismerhetjük – nagyjából négy és fél milliárd évvel ezelőtt „születhetett meg”. Azonban kijelölhetünk egy napot az ünneplésére – ez történt a Föld Napja esetében is. Az idén, 2020. április 22-én ünnepeljük ötvenedik alkalommal ezt a napot szerte a világon.

Kisfilm az Állatkert parkjáról és növényeiről2020. április 20.

Bár intézményünket mindenki úgy ismeri, „az” Állatkert, mi nemcsak állat-, hanem növénykert is vagyunk, valójában többféle növénnyel, mint állattal. Parkunk és botanikai gyűjteményünk néhány érdekességét főkertészünk most kisfilmen mutatja be.

Hada lett a tapírgyerek neve2020. április 16.

És mostantól a tapírok kifutójáról webkamerás képet is közvetítünk, így élőben be tudjuk mutatni a tapírcsaládot, amikor épp kiengedik őket a gondozók. Az időjárástól függően általában a délután 1 és 5 közötti időszakban szoktak kint lenni.

Kisfilmen mutatkozik be a tapírgyerek2020. április 9.

Épp ma hét hetes Állatkertünk legifjabb tapírja. A kislánynak bizonyult jövevény szépen gyarapszik, és az anyatej mellett már szilárd táplálékot is fogyaszt. Állatkertünk a közönség segítségét kéri a megfelelő név kiválasztásában.

Újabb kisfilm az állatkerti állatorvosok munkájáról2020. április 6.

Újabb kisfilmmel folytatódik az állatkerti állatorvosok munkáját bemutató sorozat. A legújabb epizódban a nézők ismét dr. Sós Endrével tarthatnak, ezúttal a Sünispotályba, a mentett állatok bemutató mentőközpontjába.

Virágpompa a zárt kapuk mögött2020. április 3.

A kényszerű zárva tartás a nagyközönség most nem láthatja, így a világhálón keresztül mutatjuk meg Állatkertünk parkjának virágzó díszfáit. Nemcsak a japáncseresznyék és a vérszilvák, hanem a liliomfák is virágoktól roskadoznak.

Így ébred az Állatkert2020. március 30.

Legújabb kisfilmünkben megmutatjuk, hogy ébred mostanában az Állatkert. Bár a kapuk zárva, a sétányok pedig üresek, munkatársaink most is a legnagyobb gondossággal és odafigyeléssel gondoskodnak az itt lakó mintegy tízezer állatról.

Óriásvidra kölykök először Magyarországon!2020. március 27.

Óriásvidra párunk, Cumana és Madidi ősz óta vannak együtt. Találkozásuk szerelem volt első látásra, így nagyon bizakodtunk, hogy hamarosan kölykeik is születnek. Most kisfilmen is megmutatjuk az első hazai óriásvidrák világra jövetelét.

Tesszük a dolgunkat!2020. március 23.

Bár a koronavírus miatt már több mint egy hete nem fogadhatunk látogatókat, a zárt kapuk mögött mi azóta is tesszük a dolgunkat. Mindent megszerveztünk, hogy állatainkról és növényeinkről továbbra is a legmagasabb színvonalon gondoskodjunk.