Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00  Sz-V: 9:00-19:00

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

A kis Parma-kenguru kimerészkedett az erszényből2020. október 23.

A hosszú hétvégén és az őszi szünet ideje alatt sok kisállat várja a közönséget Állatkertünkben. Az idei évben érkezett Parma-kenguruknál cseperedő „zsebibaba” például egyre gyakrabban merészkedik elő anyja erszényéből, így egyre jobban lehet látni.

Ma van a lajhárok világnapja!2020. október 20.

Talán valaki furcsállja, hogy a lajhároknak is van világnapjuk, szerintünk azonban ez így helyes! Különösen, mivel ezek az érdekes állatok rendszeresen szaporodnak is Állatkertünkben. Így aztán a lajhárokkal kapcsolatban sok a mesélni valónk.

Megszületett Móric féltestvére2020. október 15.

Már nem Móric, az augusztus elején született orangután kisfiú a legifjabb emberszabásúnk. Október 10-én, szombat hajnalban ugyanis világra jött Móric féltestvére is, így néhány hónapon belül már a második orang bébi született meg Állatkertünkben.

Fióka a skarlát íbiszeknél2020. október 13.

A Dél-Amerikában honos skarlát íbiszek harsány színű tollruháján mindenkinek megakad a szeme. De most másért is érdemes meglátogatni őket, nemrégiben ugyanis egy fióka kelt ki náluk. Persze neki még sötétek a tollai.

Ritka trópusi disznóféle Budapestről Angliába2020. október 7.

A kritikusan veszélyeztetett cebui disznók kiválóan szaporodnak Állatkertünkben. Öt éve ketten érkeztek, ma kilencen vannak, az egyik itt született állat pedig nemrég utazott el a Whipsnade-i Állatkertbe, ahol azóta már új otthonával ismerkedik.

Ismerjétek meg Golót, a szülinapos gorillát!2020. szeptember 26.

Ahogy azt már tegnap is megírtuk, negyvenéves lett Golo, gorillacsapatunk vezérhímje. Legújabb kisfilmünkben gondozói mesélnek az ünnepeltről, életének budapesti évtizedeiről, személyiségéről, és arról is, hogy milyen remek apuka.

Negyvenéves Golo, a gorilla apuka2020. szeptember 25.

Tortával köszöntöttük Golót, Állatkertünk hím gorilláját 40. születésnapja alkalmából. A stuttgarti születésű állat 1989 óta él a nálunk. Az eltelt harmincegy év során két nősténytől összesen öt utódja születetett, sőt ma már nyolc unokája is van.

Vombatlesre fel!2020. szeptember 24.

Nem könnyű meglesni a legifjabb, idén született vombatunkat, lefotózni meg még nehezebb! Bár az erszényből már kiköltözött, jó adag szerencse is kell ahhoz, hogy épp a szemünk láttára merészkedjen elő felszín alatti üregrendszerből.

Ma van az orrszarvúak világnapja!2020. szeptember 22.

A természetvédelemmel, a veszélyeztetett fajokkal foglalkozó szakmai közösség tagjai évről évre szeptember 22-én ünneplik az orrszarvúak világnapját. Ez jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet az őket fenyegető veszélyekre.

A vörös pandák világnapjára2020. szeptember 19.

Szeptember harmadik szombatja a vörös pandák világnapja. Ezt a különleges, veszélyeztetett fajt Állatkertünkben is megcsodálhatják a látogatók, hiszen harminc éve foglalkozunk velük, és többször szaporodtak is nálunk.