Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Nutriáink története2023. július 13.

Legújabb kisfilmünkben az Állatkertünkben látható nutria család történetét meséljük el. Ez hódpatkány néven is ismert rágcsáló eredetileg Dél-Amerikában őshonos, de az emberi tevékenység nyomán hazánkban is megjelent, nem kevés gondot okozva ezzel.

Hét kölyök A dzsungel könyve vadkutyáinál2023. július 12.

Hét kölyök cseperedik a veszélyeztetett ázsiai vadkutyáknál, akiket – Kiplingnek köszönhetően – a dél-indiai eredetű dól néven is emlegetnek szerte a világon. Ez a ritkulóban lévő faj rendszeresen szaporodik Állatkertünkben.

Önálló életükre készülnek a Hortobágyon a nálunk kelt gólyafiókák2023. július 7.

Korábban már beszámoltunk a Margitszigeti Kisállatkertünkben élő mentett fehér gólyák idei fiókáiról. Kisfilmünkben azt mutatjuk be, hogyan készülnek a fiatalok az önálló életre a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság górési madármentő állomásán.

Először született pudu az Állatkertben2023. július 1.

2018 óta foglalkozunk a Chilében és Argentínában honos déli pudukkal, azaz déli törpeszarvasokkal, A két szülő tavaly óta van együtt, a kicsi pedig épp ma egy hónapos, és most a közönség is láthatja őket a sörényes hangyászokkal közös kifutóban.

Birdo – Ki lesz az év madárfotósa?2023. június 30.

Természetfotósok, madárfotósok figyelem! Már csak másfél hét van július 9-ig, amikor lezárul a Birdo – Az év madárfotósa 2023 természetfotó pályázat nevezési, illetve képfeltöltési időszaka. Itt az idő megmutatni a világnak a legjobb madárfotókat!

Kotlanak a flamingók, hamarosan kikelnek a fiókák2023. június 29.

Közel harminc, aprócska tűzhányóra emlékeztető fészket számláltunk a rózsás flamingóknál, s az első fiókák valószínűleg napokon belül kikelnek a tojásból. Már most érdemes tehát megfigyelni ezeket az egyébként is látványos madarakat.

Bimbó nyugdíjba ment2023. június 21.

Aligha túlzás, hogy Bimbó, a magyartarka tehén, aki évek során át volt látható Állatkertünk háziállat-bemutatójában, Budapest kedvenc tehenének számít. Már tizenöt éves, így kerestünk neki egy szép helyet a „nyugdíjas” éveire.

Már ekkorák a margitszigeti gólyafiókák2023. június 20.

Két fészekaljban összesen öt gólyafiókát láthat a közönség a Margitszigeti Kisállatkertben. A szülőpárok mind olyan mentett gólyák, akiknek az életét megmentettük, de elengedni már nem lehet őket. A fiókákat viszont még idén elindulhatnak Afrikába.

Hangyászbébivel kezdjük a vakációt!2023. június 15.

Ma mutatkozott be a kéthetes sörényes hangyász kölyök, akit legjobban délelőtt 10-kor, a sörényes hangyászok látványetetése idején lehet látni. A nyári szünidőben kisállatokkal, élményprogramokkal, és jeles napokkal várjuk látogatóinkat.

„Megszámlálhatatlan” prérikutya kölykök2023. június 9.

A nemrég előmerészkedett prérikutya kölykök igazán bájos kisállatok, csak épp nehéz megszámlálni őket hiszen folyamatosan „ingáznak” a felszín és a földalatti üregrendszer között. meg persze sokat napoznak, hancúroznak, játszanak.