Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00  Sz-V: 9:00-19:00

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Ti is hiányoztok nekünk!2021. január 29.

Szerdán valaki egy üzenetet ragasztott a főkapura: „Hiányzol, Állatkert!” Másnap mi is kiragasztottunk egyet: „Ti is hiányoztok nekünk!” Alá is írta mindenki, aki csütörtökön szolgálatban volt, és a kapuhoz tudott jönni, hogy üzenjen látogatóinknak.

Testvéri szeretet az orangutánoknál2021. január 22.

Igazi jó testvér módjára törődik született kisöccsével Lone, a hatéves orangután kislány: a kis Móricot rendszeresen elcseni az anyuka, Lia mellől, hogy egy kicsit babusgassa, és hogy együtt játszanak. Ez látható legújabb kisfilmünkön.

155 év pingvinjei2021. január 22.

Patinás Állatkertünkben a pingvinek tartásának is nagy múltja van. Az idők során a kerten belül három helyszínen három különféle pingvinfajt láthatott a közönség, és a hazai állatkertek közül itt sikerült legelőször a pingvinek szaporítása.

A pingvinekről a pingvinnapon2021. január 20.

Az állatvilággal foglalkozók naptárában január 20-a világszerte a pingvinek napjaként (Penguin Awareness Day) van bejegyezve. A húsz pingvinfaj közül Állatkertünkben a veszélyeztetett pápaszemes pingvineket tartjuk, illetve szaporítjuk is.

Jön a Mackófarsang online!2021. január 18.

Idén online Mackófarsangot tartunk január 30-tól február 2-ig, sok medvés tartalommal, letölthető családi foglalkoztatóval, kisfilmmel, sőt élő bejelentkezéssel, amelynek során az is kiderül, meglátja-e a medve az árnyékát.

Kifutójával ismerkedik Banu, az új leopárdhölgy2021. január 15.

Állatkertünkben 2003 óta foglalkozunk a veszélyeztetett perzsa leopárdokkal. Most épp egy új tenyészpárt szeretnénk összehozni: Akhum, a hím mellé most érkezett egy fiatal nőstény, Banu személyében. Az új leopárdot most kisfilmen is megmutatjuk.

Sárkányok az Állatkertben2021. január 13.

Állatkertünk lakói között még sárkányok is vannak! Persze nem hétfejű, tűzokádó fenevadak, hanem ritka komodói sárkányok! Ez a faj a legnagyobb ma élő gyík az egész világon, és sok más különlegessége is van, a mérgező harapástól a szűznemzésig.

155 év tojásrakó emlősei2021. január 12.

Kevés állatkertben foglalkoznak tojásrakó emlősökkel. Mi azonban igen, méghozzá világra szóló eredményekkel. És a dolog – amint az a 155 éves jubileumi emlékévhez kapcsolódó cikkünkből kiderül – nem ma kezdődött!

Csintalan gorillagyerek2021. január 8.

Indigo, a hároméves gorilla kislány nagyon eleven. Legújabb kisfilmünkben az látható, amint épp anyukája, N’yaounda hátán játszik dobszólót, és láthatóan nincs nagy kedve abbahagyni az anyai feddésre sem.

Rangos szakmai szervezet elnökévé választották Állatkertünk főállatorvosát2021. január 7.

Dr. Sós Endrét az Európai Állatkerti és Vadállatorvosok Szövetségének elnökévé választották (EAZWV), ami nemcsak negyedszázada itt dolgozó szakembernek, hanem az egész intézménynek elismerést jelent.