Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Az emlős, amelyik tényleg tojást rak2021. április 6.

A tojás és a nyuszi is fontos jelképe a húsvétnak, pedig a nyúl természetesen nem rak tojásokat, hiszen az emlősállatok jó része elevenszülő. Vannak azonban tojásrakó emlősök is: közéjük tartozik az Állatkertünkben is élő, sőt szaporodó hangyászsün.

Hoz-e a nyuszi kiselefántot húsvétra?2021. április 1.

Már most teljes a készültség Állatkertünk elefántjai körül, hiszen az újabb kiselefánt várhatóan a következő hetekben jön majd világra. Legújabb kisfilmünkben a közelgő ellés előkészületeit mutatjuk be.

155 év vízilovai2021. március 31.

Állatkertünkben a régóta bemutatott fajok közül a vízilovak tartásának vannak a legnagyobb hagyományai. Bár nem mi voltunk az első vízilótartók, de nincs még egy állatkert a világon, ahol ilyen régóta foglalkoznának megszakítás nélkül vízilovakkal.

Halló, itt Jónás!2021. március 31.

Klasszikus április elsejei ugratás, amikor tréfás kedvű emberek azt az üzenetet adják át gyanútlan „áldozataiknak”, hogy Jónás úr kereste őket telefonon, s a megadott számon várja a visszahívást. Csakhogy a telefonszám az Állatkert száma…

155 év fókái2021. március 30.

Állatkertünk története során a fókák mindig nagy népszerűségnek örvendtek a közönség körében. Pedig tartásuk nem egyszerű, és az általuk igényelt tengeri halat egyes időszakokban szinte megoldhatatlan volt biztosítani.

A nyuszi nem játékszer!2021. március 25.

Hanem élőlény, akinek jóllétéért a gazdi felelősséggel tartozik! A felelős állattartásra mindig érdemes felhívni a figyelmet, de a húsvét közeledtével a téma különösen időszerű. Állatkertünk már évtizedek óta sokat tesz a húsvéti nyuszik védelméért

Méhbarát kertek, méhcsárda, méhecskehotel2021. március 22.

A méhek, mint virágmegporzók, különösen fontos szerepet töltenek be a természet háztartásában. Így mi is teszünk a védelmükért, akár méhmenedék, „méhecske hotel” felállításával, akár azzal, hogy felhívjuk a figyelmet, miként lehet segíteni őket.

Állati kirándulás az Állatkertben2021. március 19.

A járvány miatt zárva tartó Állatkert sétaútjain rendszeresen megsétáltatjuk a tevéket és a lovakat. Legújabb kisfilmünk egy ilyen sétát mutat be. Útközben egyébként több állatot is felkerestünk, akik maguk is érdeklődve szemlélik a karavánt.

A prérikutyák a tavasz hírnökei2021. március 18.

Az egyre több és több virág megjelenése mellett Állatkertünkben a prérikutyák is a tavasz hírnökei. Ezek az állatok ugyanis a telet a kifutójuk alatti, maguk ásta üregrendszerben töltik, de most már egyre több időt töltenek a felszínen is.

155 év baglyai2021. március 18.

A baglyok is fontos szereplői Állatkertünk történetének. Hiszen már az 1866-os megnyitásra külön mesterséges várrom épült a számukra. Az idők során szinte az összes hazai és jó pár egzotikus bagolyfajt is bemutattunk a nagyközönségnek.