Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Bocik, malacok, bárányok és a többiek2019. szeptember 27.

A sokféle, javarészt távoli tájakon honos vadállat mellett fontosnak tartjuk a háziállatok bemutatását, megismertetését is. Hiszen a városlakó emberek számára jóformán a nálunk évszázadok óta tenyésztett jószágok is egzotikusnak számítanak.

Újabb kisfilm a tojásból kikelt világcsodáról2019. szeptember 26.

Bár a közönségnek most még csak kisfilmen tudjuk megmutatni, igen fontos, világraszóló szakmai eredménynek számít a nálunk kikelt hangyászsün kölyök, aki sokat fejlődött az elmúlt hónapokban. A legfrissebb felvételek a kicsiről.

Vari variációk2019. szeptember 20.

A Madagaszkáron honos, a makik közé tartozó varik kétféle színben léteznek: fekete-fehérben és vörös-feketében. Mindkét faj kritikusan veszélyeztetett, és mindkettővel lehet találkozni Állatkertünkben, természetesen a Madagaszkár-ház térségében.

Hangyászsün és sörényes hangyász2019. szeptember 19.

Nap mint nap tapasztaljuk, hogy sokan összekeverik a hangyászt és a hangyászsünt. Pedig elég nagyok a különbségek, még ha mindketten alkalmazkodtak is a hangyákból és termeszekből álló menühöz. Cikkünkben helyére tesszük a dolgokat.

Kisfilmen a gorillákkal közös reggeli2019. szeptember 11.

Még májusban történt, hogy egy rendhagyó reggelivel hívtuk fel a figyelmet a mobiltelefonok újrahasznosításának fontosságára. A téma ismét aktuális, így érdemes felidézni az eseményt egy kisfilm segítségével.

A világ legidősebb mhorr gazellája2019. szeptember 11.

Evita nemcsak a nálunk lakó mhorr gazellák közül, hanem a világ összes mhorr gazellája közül is a legidősebb. Ez a kecses patás egyébként a vadonban már kihalt, csak állatkertekben létezik. Szaporítása így természetvédelmi szempontból is fontos.

Őszi lepkevarázs2019. szeptember 6.

Néhány hét még hátravan a Lepkekert idei szezonjából, így még nincs késő eljönni hozzánk, és megcsodálni a több száz színpompás trópusi lepkét. A legutóbb érkezett bábok mostanában kelnek ki, s jelenleg 21 szebbnél szebb lepkefajt láthat a közönség.

Védőszárny alatt2019. szeptember 5.

A kontyosfürjek nagyon gondos szülők. Ennek elég gyakran láthatjuk tanújelét, például akkor, amikor a felnőttek szó szerint védőszárnyaik alá veszik a csibéket. Erre most elég sok alkalmuk van, mert a közelmúltban ismét gyermekáldás volt náluk.

Kerecsensólyom mentés összefogással2019. szeptember 2.

Félixnek, a fészekből kizuhant kerecsensólyomnak mindkét lába törött volt, amikor hozzánk került, ám sikerült teljesen rendbe hozni, és a teljesen felgyógyult madár azóta már vissza is került természetes élőhelyére.

Így nőnek a darufiókák2019. augusztus 27.

Két hónap alatt félarasznyi csibéből szüleik magasságának háromnegyedét elérő fiatalokká cseperedtek a szürkenyakú koronásdaru fiókák. A fejük tetején már megjelent a felnőttekre oly jellemző aranyszínű tollkorona kezdeménye is.