Nyitvatartás

H-P:9.00-16.00 Szo-V:9.00-16.00
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Évzáró kisfilmmel kívánunk boldog új évet2015. december 30.

Képek és hangulatok 2015-ből: így lehetne összefoglalni, mi is látható ezen a kisfilmen, amely a Fővárosi Állat- és Növénykert néhány lakójáról, köztük sok az év során született fiatal állatról mutat be válogatott képkockákat.

A 2015-ös év újszülöttjei2015. december 29.

Patkánykenguru, lajhár, éji majom, ázsiai vadkutya, zebra, cebui disznó, zsiráf, mhorrr gazella, vörös vadbivaly, nandu, pingvin, vörösfülű ara, tarvarjú. Ezek a fajok mind szaporodtak idén Állatkertünkben, és még nem is soroltuk fel mindet!

A koalák első éve Budapesten2015. december 28.

A 2015-ös esztendő egyik legnagyobb eredménye, hogy intézményünk csatlakozott a koalatartó állatkertek „klubjához”. Cikkünkben felidézzük a koalák érkezésének előzményeit, s azt is, mi történt Vobarával és Nur-Nuru-Binnel az elmúlt tíz hónap során.

A 2015-ös év új állatai2015. december 22.

Az idei évben Állatkertünk mintegy hatvan olyan állatfajjal gyarapodott, amely az elmúlt években hiányzott, vagy korábban még sohasem került bemutatásra. Közülük a koala, a csuklyás cerkóf, a takin, a rozsomák és a cebui disznó volt a legnépszerűbb.

Rozsomák: a mi karácsonyi ajándékunk2015. december 17.

Mi mással is kedveskedhetnénk látogatóinknak karácsony alkalmával, mint egy régóta nem látott, új és érdekes állatfajjal? A szóban forgó új állat a rozsomák, avagy torkosborz. Ezt a fajt emberemlékezet óta nem láthatta Állatkertünk közönsége.

Elutazó gorilla, érkező cerkóf2015. december 16.

Hatfős gorillacsapatunk egyik tagja, Hakuna Matata az európai tenyészprogram keretében a franciaországi „Majmok Völgyébe” utazott. Az állatot odaszállító járművünk a visszautat sem „üresen” tette meg: Mulhouse-ból egy cerkófot hozott Budapestre.

Tényleg csak három fehér orrszarvú maradt?2015. december 9.

Az elmúlt hetekben számos helyen lehetett találkozni azzal a hírrel, mely szerint már csak három fehér orrszarvú maradt az egész világon. Ez azonban furcsának tűnik, hiszen éppen ennyi a budapesti fehér orrszarvúak száma is. Hogyan lehetséges mindez?

Kismalacok a cebui disznóknál2015. november 25.

Először születtek Magyarországon cebui disznók. A Fülöp-szigeteken őshonos, kritikusan veszélyeztetett sertésfélét kora ősz óta láthatja a közönség.

Jöjjön melegebb éghajlatra!2015. november 24.

A hűvösebb időben is érdemes kilátogatni az Állatkertbe, hiszen látnivalókból ilyenkor sincs hiány, ráadásul sok az időjárástól függetlenül élvezhető bemutatóhely. A Pálmaházban például a legnagyobb zimankóban is trópusi klíma uralkodik.

Asha és a labdarúgás2015. november 19.

Asha, a két és fél éves elefántborjú nem veti meg a foci örömeit. Édesanyja, Angele figyelmétől kísérve önfeledten kergeti a labdát a kifutóban, ráadásul bármelyik lábával képes továbbrúgni azt. Néhány rúgást sikerült filmen is megörökítenünk.