Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Bárányok és gidák minden mennyiségben2015. március 20.

Az elmúlt két hét során szinte megszámlálhatatlanul sok gida és bárány született a Holnemvolt Parkban látható juhok és kecskék között. Ráadásul a gyermekáldásnak még közel sincs vége: húsvétig további újszülöttekre lehet számítani.

Alpakacsikó született2015. március 19.

A zebrák, a zsiráfok, indiai antilopok és több erszényes után az alpakáknál is eljött a gyermekáldás. Március 2-án ugyanis egy hím alpakacsikó született a Holnemvolt Parkban. A jövevény az Alpaquino nevet kapta gondozóitól.

Fészkelő madarak a Nagy-tó partján2015. március 18.

Kárókatonák és szürke gémek fészkelnek a Nagy-tó partját övező fák ágain. A félig állandó lakosnak számító, de voltaképpen vad vízimadarak a korábbiakban is nagyobb számban költenek, illetve sokuk a kikelt fiókákat neveli.

Assam, a csodacsatár!2015. március 12.

Asha apukája, Assam, a felnőtt elefántbika vásott kölyök módjára játszik a nem szokványos méretű elefántlabdával. Lenyűgöző sportteljesítményét még a gyöngytyúk hölgyek is elismerő rikácsolással díjazzák…

Virágpompa az Állatkertben2015. március 11.

Valóságos virágszőnyeg tarkítja az Állatkertet. A kikeleti hóvirág és téltemető mellett nagy számban virágzik a tavaszi tőzike és a ligeti csillagvirág is, sőt, a különféle krókuszok is szirmot bontottak. Akad virágzó kankalin és tüdőfű is.

Erszényes apróságok2015. március 9.

A koalákon kívül a többi erszényes is érdemes a figyelmünkre, hiszen számos fajnál kölykök fejlődnek az erszényben. A nyugati szürke óriáskenguruknál és a Bennett-kenguruknál is vannak zsebibabák, s a vombatkölyök is szépen cseperedik.

Bemutatkoztak a koalák2015. március 5.

Csütörtök délután került sor a „koala ősbemutatóra”, Állatkertünk új koaláinak ünnepélyes bemutatkozására. Mostantól tehát a közönség is láthatja Vobarát és Nur-Nuru-Bint az állatházak szokásos, mindenkori nyitva tartási ideje szerinti időben.

Felkészülés a koalák gondozására2015. március 3.

A péntektől látható koalák gondozására alaposan felkészültek munkatársaink: gyakorlati tréningek keretében sajátították el a koalák gondázásának fogásait olyan állatkertekben, amelyek már régebb óta foglalkoznak ezzel az állatfajjal.

Koalák a dobozban2015. március 2.

Most még csak a bedobozolt koalákat mutatjuk meg, de azt eláruljuk, hogy már kicsomagoltuk őket, s péntektől már a nagyközönségnek is bemutatjuk Vobarát és Nur-Nuru-Bint. Addig – hogy mindenki felkészülhessen – pár sorban bemutatjuk őket.

A koalák érkezésének előkészületei2015. február 27.

A várva-várt koalák még nem láthatók, mert jelenleg karanténban vannak, de előreláthatólag március 6. péntektől már megtekintheti őket a nagyközönség! Addig is a „koalaváró” cikksorozat negyedik részében a koalák érkezése előtti előkészületekről, az új Koalaházról és az eukaliptusz beszerzéséről olvashatnak.