Nyitvatartás

H-P:9.00-16.00 Szo-V:9.00-16.00
Bővebben>>>Tél

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Téli madárvilág a Nagy-tavon2016. január 19.

Zajlik az élet a vízimadarak taván, amely még a legkeményebb teleken sem fagy be teljesen. Így aztán számos madárnak kínál ideális élőhelyet: a sajátjainknak, az ide szokott gémeknek és kormoránoknak, valamint a telelni érkező dankasirályoknak is.

Lajhárkölyök született2016. január 13.

Újabb kölyök született a kétujjú lajhároknál, s ezzel tovább folytatódik a budapesti lajhárok családregénye. A kicsi karácsony előtt pár nappal született, s némi szerencsével akár már most is látható a Pálmaházban.

Állatkerti „népszámlálás”2016. január 6.

Összesítettük, hány fajból és hány egyedből áll Állatkertünk élő gyűjteménye a 2015-ös és a 2016-os esztendő fordulóján. Ebből kiderül, hogy jelenleg 862 állatfaj 8423 egyedéről és további 141 gerinctelen tenyészetről gondoskodunk nap mint nap.

Évzáró kisfilmmel kívánunk boldog új évet2015. december 30.

Képek és hangulatok 2015-ből: így lehetne összefoglalni, mi is látható ezen a kisfilmen, amely a Fővárosi Állat- és Növénykert néhány lakójáról, köztük sok az év során született fiatal állatról mutat be válogatott képkockákat.

A 2015-ös év újszülöttjei2015. december 29.

Patkánykenguru, lajhár, éji majom, ázsiai vadkutya, zebra, cebui disznó, zsiráf, mhorrr gazella, vörös vadbivaly, nandu, pingvin, vörösfülű ara, tarvarjú. Ezek a fajok mind szaporodtak idén Állatkertünkben, és még nem is soroltuk fel mindet!

A koalák első éve Budapesten2015. december 28.

A 2015-ös esztendő egyik legnagyobb eredménye, hogy intézményünk csatlakozott a koalatartó állatkertek „klubjához”. Cikkünkben felidézzük a koalák érkezésének előzményeit, s azt is, mi történt Vobarával és Nur-Nuru-Binnel az elmúlt tíz hónap során.

A 2015-ös év új állatai2015. december 22.

Az idei évben Állatkertünk mintegy hatvan olyan állatfajjal gyarapodott, amely az elmúlt években hiányzott, vagy korábban még sohasem került bemutatásra. Közülük a koala, a csuklyás cerkóf, a takin, a rozsomák és a cebui disznó volt a legnépszerűbb.

Rozsomák: a mi karácsonyi ajándékunk2015. december 17.

Mi mással is kedveskedhetnénk látogatóinknak karácsony alkalmával, mint egy régóta nem látott, új és érdekes állatfajjal? A szóban forgó új állat a rozsomák, avagy torkosborz. Ezt a fajt emberemlékezet óta nem láthatta Állatkertünk közönsége.

Elutazó gorilla, érkező cerkóf2015. december 16.

Hatfős gorillacsapatunk egyik tagja, Hakuna Matata az európai tenyészprogram keretében a franciaországi „Majmok Völgyébe” utazott. Az állatot odaszállító járművünk a visszautat sem „üresen” tette meg: Mulhouse-ból egy cerkófot hozott Budapestre.

Tényleg csak három fehér orrszarvú maradt?2015. december 9.

Az elmúlt hetekben számos helyen lehetett találkozni azzal a hírrel, mely szerint már csak három fehér orrszarvú maradt az egész világon. Ez azonban furcsának tűnik, hiszen éppen ennyi a budapesti fehér orrszarvúak száma is. Hogyan lehetséges mindez?