Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Hella új otthonával ismerkedik2014. november 5.

Gondozói is elkísérték Hellát, amikor múlt héten a Marosvásárhelyi Állatkertbe költözött. A szállítás rendben lezajlott, így most az új környezettel való ismerkedés köti le az állat figyelmét. Különös tekintettel Tánjára, az új lakótársra.

Fotózza le az újabb vombatkölyköt!2014. október 31.

Nőstény vombatunk, Molly erszényében újabb kölyök fejlődik! Akinek először sikerül az erszényből kikandikáló kölyköt lencsevégre kapni, és a felvételt el is küldi a vombat@zoobudapest.com e-mail címre, éves bérletet kap ajándékba!

Bulu örökbefogadásával a vadonbeli orangutánokért2014. október 28.

Bulu, az elárvult orangután kölyök jelképes örökbefogadásával most a vadonban élő orangutánok védelméhez is közvetlenül hozzájárulnak az állatbarátok. Arról, hogy ez miként lehetséges, cikkünkben részletesebben is beszámolunk.

Asha pancsol2014. október 28.

Asha már másfél éves, súlya pedig meghaladta a 700 kilót. Bár folyamatosan nő és gyarapszik, játékossága továbbra is a régi. Különösen jókat tud játszani a kifutóhoz tartozó tágas medencében, amint az pancsolást megörökítő kisfilmben is látható.

Hella utazása2014. október 28.

Hella, az Állatkertünkben 1996 óta élő idős elefánttehén kedden a Marosvásárhelyi Állatkertbe utazott. De vajon mi tette ezt szükségessé? S egyáltalán, hogyan oldják meg egy ilyen termetes állat szállítását? Cikkünkben minden kérdésre választ kap.

Őszi szünet orangután kölyökkel és vombatlessel2014. október 22.

Az október 23-tól november 2-ig tartó időszak legfőbb látványossága a másfél hónapos orangután kölyök bemutatkozása lesz, de sok más látnivalóval is várjuk a látogatókat. A gyerekeknek 1800 forint helyett 1000 forintba kerül majd a belépőjegy.

Kis szurikáták minden mennyiségben2014. október 22.

Vanessa, a minden szaporasági rekordot megdöntő szurikáta anyuka ismét kölyköknek adott életet. Ezúttal négy apróságot hozott a világra, akik mostanra már elég aktívak ahhoz, hogy a látogatóink is jól láthassák őket.

Figyeljünk a sünökre!2014. október 15.

Minden ősszel sünök sokasága hal máglyahalált a kiskertekben lehullott avar elégetése miatt. Pedig egy kis odafigyeléssel megelőzhetők lennének az ilyen tragédiák. Ezért az Állatkert ilyenkor külön is felhívja a figyelmet a sünök védelmére.

Lepkekert ősszel2014. október 13.

Lepkekertünk időszakos látnivaló, amely nyár elejétől kora ősz derekáig várja a közönséget. Ha az időjárás is engedi, néhány napig még biztosan látogatható lesz. Kedvcsináló gyanánt egy kisfilmmel invitálunk mindenkit lepkék világába.

Vidra vízisalátával2014. október 10.

Közönségünk legújabb kedvencei, az éppen egy hónapja látható óriásvidrák nemcsak medencéjüket élvezik nagyon, hanem az oda telepített vízinövényeket is. Még akkor is, ha a húsos levelek időnként a fejük búbján kötnek ki.