Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-20:00

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Megnyílt a Pampakifutó és az Ausztrál ösvény, valamint a Lepkekert2014. június 23.

Pénteken megnyílt az Állatkert két legújabb létesítménye, az Ausztrál ösvény és a Pampakifutó. Előbbi elsősorban kenguruknak és emuknak ad otthont, utóbbi pedig a több mint száz év után ismét látható sörényes hangyászok lakhelye. A két teljesen új bemutatóhely megnyitása mellett kezdetét vette a lepkekerti szezon is. A trópusi lepkék és pillangók népszerű bemutatóhelye a szokásos helyszíntől egy kissé odébb, a Pálmaház mögött, az új Pampakifutó szomszédságában található.

Sörényes hangyászok a Pampakifutóban2014. június 20.

A pénteken átadott új Pampakifutó a sörényes hangyászok otthona. A különleges és látványos állatokkal utoljára a XIX. században találkozhattak az Állatkert látogatói, így meglehetősen hosszú szünet után vágtunk bele ismét ennek az érdekes állatfajnak a tartásába. Cikkünkben nemcsak a sörényes hangyászok természetrajzáról mesélünk, hanem a két Budapestre került állatról, Isabeláról és Williamről is.

Babona megszületett2014. június 18.

Babonának nevezték el a gondozók a múlt pénteken született indiai antilop borjút. A furcsa névadás magyarázata, hogy ez a péntek éppen 13-ára esett, ráadásul aznap éjjel volt telihold is. A jövevényről azt még nem tudni, hogy milyen nemű, de ha kiderül, az sem fogja befolyásolni a névadást. A Babona ugyanis uniszex névként kezelhető.

Tüskés apróságok2014. június 14.

Az elmúlt hetekben több elárvult sün került Állatkertünk természetvédelmi mentőhelyére. Az apróságok többnyire valamilyen baleset, kerti fűnyírás, gázolás, kutyaharapás vagy más ok miatt vesztették el szüleiket, így emberi segítség nélkül aligha maradnának életben.

Mentett ürgekölyök2014. június 13.

A Kiskunsági Nemzeti Parkból egy elárvult ürgekölyök került Állatkertünk természetvédelmi mentőhelyére.

Hűsölő állatok2014. június 12.

Az elmúlt napokban többen is az iránt érdeklődtek, hogy mit csinálnak az állatkerti állatok a rekkenő hőségben.

Vanessa megállíthatatlan2014. június 5.

Termékeny nőstény szurikátánk, Vanessa nem ismer tréfát, ha a csapat gyarapításáról van szó. Bár még csak hatesztendős, eddig tizenhárom alkalommal hozott világra egy-egy alomnyi kölyköt. Összesen 48 apróságnak adott életet, amivel minden egykor és ma élt ismert szurikáta közül a legszaporább anyaállatnak számít. Legutóbb hat kölyköt hozott világra, ami szintén rendkívülinek számít, mivel a szurikátáknál a tapasztalatok szerint ellésenként 2-5 kölyök szokott lenni.

Kölyök a jávai languroknál2014. május 30.

A karcsúmajmok alcsaládjába tartozó jávai langurok olyan jól érzik magukat Állatkertünkben, hogy minden évben megörvendeztetnek bennünket legalább egy kölyökkel. Az idei jövevény május 25-én született, s már látható is a délkelet-ázsiai állatokat bemutató Xántus János-házban.

Idén is lesznek nyáresti koncertek az Állatkertben2014. május 29.

Június végétől augusztus végéig összesen kilenc koncertre kerül sor hagyományos, 2002 óta minden esztendőben megszervezett nyáresti koncertsorozatunk, a „Zenés állatkerti esték” keretében.

Amerikából jöttem…2014. május 27.

…híres mesterségem címere: új vezérhím. Akár így is bemutatkozhatna Dexter, az aranyhasú mangábé, aki három társával együtt nemrégiben érkezett a texas-i San Antonio állatkertjéből. E ritka majomfaj állatkerti világállománya kevesebb, mint ötven állatból áll és összesen kilenc olyan állatkert van a világon, ahol bemutatják őket. Ezért óceánon átívelő együttműködés szükséges ahhoz, hogy az állomány genetikai sokfélesége megmaradjon. Éppen emiatt, az európai populáció vérfrissítése céljából volt szükség a most érkezett állatok ideszállítására. A 16 éves Dexter nevű állatot munkatársaink az elkövetkező hetekben szoktatják össze a már régebb óta Budapesten élő nyolc nőstény állattal.