Nyitvatartás

H-P:9.00-16.00 Szo-V:9.00-16.00
Bővebben>>>Tél

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Kölyök a jávai languroknál2015. augusztus 27.

Amióta 2007-ben belefogtunk a jávai langurok tartásába, évről évre megörvendeztetnek minket legalább egy utóddal. Az első kölyök 2008 augusztusában látta meg a napvilágot, a legutóbbi pedig alig két hónapja, július 5-én.

Tapírdagonya2015. augusztus 19.

A kánikulát követő özönvízszerű esőzés sok kárt okozott Budapesten. Szerencsére az Állatkertben nem történt komoly baj, sőt, a dagonyázni szerető tapírok kifejezetten örülnek annak, hogy kifutójuk talaja egy kissé felázott.

A kánikula pingvinjei2015. augusztus 14.

Mit csinálnak a pápaszemes pingvinek a kánikulában? Beállnak a párásító berendezés vízködfüggönye alá, vagy pedig nagyokat úsznak a borjúfókákkal közös medencében. Ezt mutatja be legújabb kisfilmünk, amely reméljük mindenkire üdítő hatással lesz.

Orangután hétvége az Állatkertben2015. augusztus 13.

Augusztus 15-én és 16-án, azaz szombaton és vasárnap Orangután hétvégét tartunk az Állatkertben. A fő helyszín az emberszabású majmok háza lesz, amelynek nézőterén érdekes ismeretterjesztő programokkal, arcfestéssel, játékkal várjuk az érdeklődőket.

Pancsoló mackó2015. augusztus 6.

Kánikula idején jól esik egy kis fürdőzés. Ezzel nemcsak az emberek vannak így, hanem az Állatkertünkben lakó szíriai barnamedvék is. A napokban készült kisfilmen egyiküket épp önfeledt pancsolás közben sikerült megörökíteni.

Két borjú az indiai antilopoknál2015. augusztus 5.

Júliusban két borjú is született az indiai antilopoknál. Természetesen két különböző anyától, Bambitól és Bodzától. A gyermekáldás egyben az is jelenti, hogy Enzo, a tavaly érkezett új hím beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

„Bárkán” az Állatkert lakói2015. augusztus 3.

Száznál is több fajról készített fotókat Állatkertünkben Joel Sartore, a National Geographic neves fotográfusa, a világ fenyegetett állatfajait dokumentáló PhotoArk, azaz „Fotóbárka” elnevezésű kezdeményezés részeként.

Kisfilm a prérikutyákról2015. július 30.

Zajlik az élet a társas prérikutyáknál. A Pálmaház mellett található kifutóban több kölyök is cseperedik, akik örömmel hancúroznak, vagy sütkéreznek a napon. A családi idillt egy kisfilm segítségével mutatjuk be olvasóinknak.

Mindkét koalánk betöltötte harmadik életévét2015. július 29.

Nur-Nuru-Bin másfél hónapja, Vobara pedig éppen ma töltötte be harmadik életévét. Kifejlett méretüket is elérték már. A március eleje óta látható koalákat az elmúlt hónapokban csaknem félmillió ember tekintette meg állatkertünkben.

Nevet adtunk az állatgyerekeknek!2015. július 24.

Az állatkerti babyboom legújabb szülöttei feledhetetlen pillanatokkal ajándékozzák meg látogatóinkat.