Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:30  Sz-V: 9:00-18:00

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Nevet kaptak az áprilisban született oroszlánkölykök2013. június 13.

Védőoltást, féreghajtót és azonosító chipet kaptak a kéthónapos oroszlánkölykök. Emellett lemértük a súlyukat és megállapítottuk a nemüket, sőt, mindjárt nevet is kaptak. Ráadásul komoly támogatójuk is akadt. Az apróságokat néhány hét múlva várhatóan összeszoktatják a többi oroszlánnal is.

Baby Boom az Állatkertben!2013. június 10.

Szinte nincs olyan hét, hogy ne számolhatnánk be újabb jövevényekről, egy-egy újabb kis „poronytról", amely mindannyiunk örömére megszületik/kikel/előbújik a Budapesti Állatkertben. Azt gondoltuk, egy igazi családi albumnyi fotót összegyűjtünk nektek, hogy mindenki kedvére gyönyörködhessen a számtalan állatkölyökben!

Számoljunk prérikutya kölyköket!2013. június 7.

Az elmúlt pár napban egymás után merészkedtek elő a prérikutya kölykök. Ez azt jelenti, hogy valamikor április közepén jöhettek a világra. Viszont ebből az is következik, hogy a párzásoknak március közepén kellett megtörténnie. Úgy látszik, a prérikutyák nem hagyták magukat befolyásolni attól a ténytől, hogy az elmúlt tél leghidegebb napja igen szokatlan módon március 17-ére esett.

A legnagyobb papagájok legkisebb fiókája2013. június 5.

Tinta és Ramszesz, a két jácintkék ara fészekodújában egy aprócska fióka cseperedik. Ez azonban annyira bennfentes, annyira kulisszák mögötti információ, hogy maguk a gondozók is csak egyetlenegyszer látták a jövevényt. A madaraknak ugyanis ilyenkor a legteljesebb nyugalomra van szükségük. A fióka alig több mint két hetes lehet, és a gondozók nagyon bíznak abban, hogy minden rendben alakul majd a felcseperedésével.

Újabb és újabb flamingófiókák2013. június 3.

Idén sem lesz hiány a flamingófiókákból. Népes flamingócsapatunk, amely ráadásul igen szapora is, az idei évben is sok-sok utóddal örvendezteti meg az állatkerti látogatókat. Eddig tizenhat fióka kelt ki a tojásból, de az elkövetkező napokban továbbiak világra jövetelére is számíthatunk.

Nyílik a Lepkekert!2013. május 31.

A nyári időjárás ugyan még várat magára, azonban a bábokban már készülődnek az idei pillangócsodák! Ezért örömmel tudatjuk a számtalan érdeklődővel: 2013. június 1-én, reggel 10 órakor megnyitja kapuit a Lepkekert!

Egy év alatt hatszázezer látogató a Varázshegyben2013. május 30.

Néhány nappal ezelőtt volt az első évfordulója a Varázshegy megnyitásának. A Nagyszikla belső terében kialakított különleges bemutatóhelyet a megnyitása óta több mint hatszázezren látogatták meg. Munkatársaink csak az Állatok akcióban című bemutatóból 610-et tartottak, melyek közönsége együttesen meghaladta a százezer főt. Számok és tények a Varázshegy egy évéről.

Asha 100 napos2013. május 25.

Tortával és könyvbemutatóval ünnepeltük Asha századik életnapját. A torta nagy részét persze az anyaállat, Angele ette meg, de azért bőven jutott belőle Ashának is. A könyvet nem ette meg senki, viszont az ajándékboltban bárki beszerezheti, akit minden tudni szeretne a kicsiről, és persze az elefántokról általában.

Még három kisoroszlán2013. május 24.

Az Állatkert barátai előtt nem titok, hogy februárban négy kisoroszlán született, akik Magyarország első indiai oroszlánkölykeinek számítanak. Időközben megszületett a második alom is, mivel a másik oroszlánhölgy, Kankai is világra hozta a maga utódait. A három áprilisi születésű kisoroszlánt a mai naptól láthatja a nagyközönség.

Az Állatkert mindenben megfelel az európai előírásoknak2013. május 22.

Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) a közelmúltban végezte el Állatkertünk szakmai átvilágítását. Ez az átvilágítás bizonyos időközönként az európai szervezet valamennyi állatkertjére nézve kötelező a tagság, illetve az akkreditáció megújításához. Az átvilágítás megállapította, hogy intézményünk mindenben megfelel az európai szakmai szövetség szigorú előírásainak. Ennek nyomán az EAZA tíz évre meghosszabbította állatkertünk akkreditációját. Az új rendszerű, a korábbiaknál szigorúbb feltételekhez kötött EAZA-akkreditációt a kelet-közép európai állatkertek közül elsőként a Fővárosi Állat- és Növénykert kapta meg.