Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-20:00

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Bolondos telefónia2014. április 2.

Április elsején ezúttal sem volt hiány tréfás telefonhívásokból. Telefonközpontunk 82 olyan hívást fogadott Jónás, Farkas vagy Medve urat keresték, de akadt olyan is, aki Gólya Margitot kérte a telefonhoz. A telefónia történetének korai szakaszából származó szokás jól mutatja, hogy az Állatkert csaknem másfél évszázados története során az urbánus folklórra is hatással volt.

Tevekaraván2014. április 2.

A híreinket rendszeresen nyomon követő állatkertbarátok számára bizonyára nem jelent újdonságot, hogy a tevéket az idei szezonban már a Holnemvolt Parkban, az egykori Vidámpark területén szeretnénk bemutatni. Az új férőhely épp a napokban készült el, így kedden a gondozók már át is vezethették a púpos jószágokat a nemrégiben kialakított karámba.

Festett horgászhal a Varázshegyben2014. március 29.

Múlt héten írtunk arról, hogy a Varázshegy pinceszintjén található őstengeri bemutatóba a közelmúltban új állatok érkeztek. Ezek közé tartozik a festett horgászhal is. A horgászatra utaló nevét a hátúszó meghosszabbodott első tüskéjéről kapta, amelyet az állat csaliként használ a zsákmányszerzéskor. A változatos színű, sőt, színét változtatni is képes halfaj a trópusi vizek lakója a Vörös-tengertől egészen az ausztrál partokat övező vizekig.

Kristóf a mókuskölyök2014. március 26.

Elárvult kis mókust nevelnek a mentőhelyen dolgozó munkatársaink. A kölyök a március 15-i vihar után került Állatkertünkbe, valószínűleg az erős szél sodorhatta ki a fészkekből. Az Állatkert által életre hívott Magyar Madármentők Alapítvány – amely nemcsak madarakkal, hanem kisemlősökkel és hüllőkkel is foglalkozik – évente mintegy tucatnyi elárvult, emberi gondoskodásra szoruló mókusnak nyújt segítséget. Idén Kristóf az első kismókusunk.

Halászó pelikánok2014. március 25.

A Víz Világnapja alkalmából számos "vizes" rendezvényt és programot kínáltunk látogatóinknak az elmúlt hétvégén. A spontán vízi viadalok a Nagytavon viszont bármikor megfigyelhetők, hiszen pelikánjaink a finom halfalatokért szinte mindenre képesek.

Fekete bárányok2014. március 21.

A cigája juhoknál minden jövevény a család fekete bárányának számít. Ennél a fajtánál ugyanis a bárányok szinte kivétel nélkül sötét színűek (bár valójában nem teljesen koromfeketék, hanem többnyire sötétbarnák). Idővel azonban a színük átalakul, így a fekete szín csak a test gyapjúmentes részein, a fejen és a lábakon marad meg.

Pingvinek „sétagyakorlata” az országos szezonnyitón2014. március 20.

Szerdán Állatkertünk volt a házigazdája a Magyar Állatkertek Szövetsége szezonnyitó sajtótájékoztatójának. Az eseményhez kapcsolódóan megmutattuk az újságíróknak a pingvinek „sétagyakorlatát” is. A tervünk ugyanis az, hogy a népszerű madarak nemsokára rendszeresen a látogatók között sétálnak majd. Cikkünkben erről az új programról, az országos szezonnyitóról, illetve a hazai állatkertek szakmai szövetségéről is olvashat.

Programok a szezonkezdés és a vizek jegyében2014. március 20.

Pénteken, szombaton és vasárnap is változatos programokkal várjuk látogatóinkat, részint a Magyar Állatkertek Szövetsége által meghirdetett országos állatkerti szezonkezdet, részben a víz világnapja jegyében. Több vizes élőhelyekhez kötődő állatunknál lesznek látványetetések vagy más bemutatók. Mi több, szombaton még bábelőadásokat is tartunk, hiszen a bábszínházi világnapot is most ünnepeljük.

Tengeripók az őstengerben2014. március 18.

A Varázshegy legalsó szintjén, az őstengeri bemutatóhelyen több új fajjal ismerkedhet meg a nagyközönség. Ezek egyike a nyílfejű tengeripók, amely eredetileg a sekély atlanti vizek korallszirtjeinek lakója. Valójában a rákok közé tartozik, pókra utaló nevét a test méretéhez képest meglehetősen hosszú lábai miatt kapta. Feje nyílszerűen meghosszabbodott, ezért kicsit olyan, mintha Pinokkió-orra lenne.

Állatkerti háziállatok2014. március 13.

Fontosnak tartjuk, hogy a vadállatok mellett háziállatokat is bemutassunk. Részben azért, mert szelídségük folytán ezeknél az állatoknál könnyebben megoldható, hogy a közönségünk közel kerüljön hozzájuk. Másrészt azért is, mert a városlakó emberek számára a gazdasági haszonállatok számára ezek a jószágok ugyancsak egzotikumot jelentenek. Ráadásul a mi intézményünk világviszonylatban is úttörő szerepet vállalt e téren az állatkerti szakmán belül. Az itt olvasható cikk részletesebben is beszámol a háziállatok állatkerti tartásáról.