Nyitvatartás

H-P:9.00-16.00 Szo-V:9.00-16.00
Bővebben>>>Tél

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

A kihagyhatatlan orangutánok2015. július 22.

Az orangután kölykökről többször is írtunk már. Újra és újra érdemes azonban visszatérni hozzájuk, mert kifutójukban mindig látható valamilyen családi idill. Állatkertünk fotográfusa a közelmúltban is készített néhány remek felvételt.

Vörös vadbivaly borjú2015. július 20.

A sok-sok kisállat között eddig még nem esett szó a vörös vadbivaly borjúról. A jövevény június 3-án született, így most már hat vörös kafferbivaly lakik Állatkertünkben. Az anyaállat viszont ezúttal nem Kalüpszó, hanem a BB nevű tehén volt.

Új cerkófmajmok érkeztek2015. július 17.

Budapesten először láthatók az Afrikában honos csuklyás cerkófok. A három állat közül kettő Franciaországból, egy pedig Svédországból érkezett. Összeszoktatásuk még folyamatban van, de a Madagaszkár-ház végében már meg lehet őket tekinteni.

Kisfilm az ormányosmedve kölykökről2015. július 13.

A múlt héten bemutatott ormányosmedve kölykökről időközben egy kisfilmet is készítettünk. A rövidfilmen az öt gézengúzt láthatjuk, amint hancúroznak, kötélre és fára másznak, és persze mindenbe beleütik az ormányukat.

Ormányosmedve kölykök2015. július 9.

Az aranyos állatkölykök kedvelői újabb bájos kisállatokban gyönyörködhetnek. Az ormányosmedvéknél ugyanis öt kölyök cseperedik. Az apróságok június elején születtek, így mostanra érték el azt a kort, amikor már a nagyközönség is jól láthatja őket.

Működnek a párakapuk2015. július 3.

A kánikulai időszak beköszöntével az Állatkert több pontján is üzembe helyeztük a párakapukat, amelyek hűsítő vízköddel kínálnak felfrissülést. Szerencsére a kert mikroklímája eleve kedvező a fák árnyat adó lombsátra és a sok vízfelület miatt.

Tarvarjú fiókák2015. június 30.

Újabb sikeres fiókanevelésről számolhatunk be a kritikusan veszélyeztetett tarvarjaknál. Az íbiszfélék közé tartozó madárfaj a középkorban Európa számos országában előfordult, de ma már csak Marokkóban és a Közel-Keleten vannak vadon élő állományai.

Kisfilm az orangután kölykökről2015. június 24.

Igazi családi idillnek lehetünk tanúi az orangutánok kifutójánál, ahol két nőstény, Jula és Lia is egy-egy utódot nevel. A kölykök – AnnaHanna és Lone – alig múltak félévesek, így még mindig az anyaállatok ölében vagy hátán kell keresni őket.

Franci visszatért a természetbe2015. június 22.

Pénteken szabadon engedtük Francit, a városba tévedt hódot. Az állatot május 11-én találták a XVII. kerületben, s az elmúlt heteket mentőhelyünkön töltötte. A hód egészségi állapota szerencsére kiváló, így nem volt akadálya az elengedésnek.

Új helyen az ázsiai vadkutyák2015. június 18.

Új helyet kaptak az ázsiai vadkutyák. Korábbi helyükhöz képest néhány tucat méterrel költöztek odébb, méghozzá egy tágasabb kifutóba. Ez azért fontos, mert a csapat egyedszáma a most már jól látható tavaszi kölyökkel együtt tizennyolcra növekedett.