Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

A Lepkekert is várja a látogatókat2014. július 3.

Június 20-án az új létesítmények átadása mellett megkezdte idei szezonját a Lepkekert is. A lepkék és pillangók bemutatóhelyének persze komoly hagyományai vannak Állatkertünkben, ám ebben a szezonban új helyen, a citrusféléknek otthont adó fedett pavilonban került kialakításra. A közönség a Lepkekertben szinte testközelből ismerkedhet meg ezekkel a pompás rovarokkal, hiszen úgy alakítottuk ki, hogy a látogató a lepkékkel egy térben sétálhat. Természetesen csak csodálni szabad a törékeny élőlényeket, megfogni azonban semmi esetre sem.

Prérikutya kölykök a kifutón2014. július 1.

A nemrégiben megnyílt Pampakifutóval szemközt is nagy a sürgés-forgás. Az itt lakó prérikutyáknál ugyanis idén is bőséges gyermekáldás volt. Az egészen kicsi, újszülött kölyköket persze nem lehetett látni, hiszen még kora tavasszal születtek a felszín alatti járatrendszerben.

Az Ausztrál ösvény állatai2014. június 27.

A múlt pénteken átadott Ausztrál ösvény különlegessége, hogy a közönség be is mehet az itt lakó állatok, éspedig az emuk és a Bennett-kenguruk közé. Bár a létesítmény megnyitásáról - ahogy a Pampakifutó átadásáról és a Lepkekert szezonkezdetéről – röviden már beszámoltunk, a benne lakó állatokat részletesebben még nem mutattuk be.

Hancúrozó vadkutya kölykök2014. június 25.

A március közepén született ázsiai vadkutya kölykökről már korábban beszámoltunk, ám továbbra is érdemesek a figyelmünkre, hiszen nap mint nap fergeteges energiával vetik magukat a hancúrozásba és persze a rosszalkodásba is. Nemrégiben nagy pancsolást rendeztek a medencéjük körül, sőt még akrobatikus ugrásokat is bemutattak.

Megnyílt a Pampakifutó és az Ausztrál ösvény, valamint a Lepkekert2014. június 23.

Pénteken megnyílt az Állatkert két legújabb létesítménye, az Ausztrál ösvény és a Pampakifutó. Előbbi elsősorban kenguruknak és emuknak ad otthont, utóbbi pedig a több mint száz év után ismét látható sörényes hangyászok lakhelye. A két teljesen új bemutatóhely megnyitása mellett kezdetét vette a lepkekerti szezon is. A trópusi lepkék és pillangók népszerű bemutatóhelye a szokásos helyszíntől egy kissé odébb, a Pálmaház mögött, az új Pampakifutó szomszédságában található.

Sörényes hangyászok a Pampakifutóban2014. június 20.

A pénteken átadott új Pampakifutó a sörényes hangyászok otthona. A különleges és látványos állatokkal utoljára a XIX. században találkozhattak az Állatkert látogatói, így meglehetősen hosszú szünet után vágtunk bele ismét ennek az érdekes állatfajnak a tartásába. Cikkünkben nemcsak a sörényes hangyászok természetrajzáról mesélünk, hanem a két Budapestre került állatról, Isabeláról és Williamről is.

Babona megszületett2014. június 18.

Babonának nevezték el a gondozók a múlt pénteken született indiai antilop borjút. A furcsa névadás magyarázata, hogy ez a péntek éppen 13-ára esett, ráadásul aznap éjjel volt telihold is. A jövevényről azt még nem tudni, hogy milyen nemű, de ha kiderül, az sem fogja befolyásolni a névadást. A Babona ugyanis uniszex névként kezelhető.

Tüskés apróságok2014. június 14.

Az elmúlt hetekben több elárvult sün került Állatkertünk természetvédelmi mentőhelyére. Az apróságok többnyire valamilyen baleset, kerti fűnyírás, gázolás, kutyaharapás vagy más ok miatt vesztették el szüleiket, így emberi segítség nélkül aligha maradnának életben.

Mentett ürgekölyök2014. június 13.

A Kiskunsági Nemzeti Parkból egy elárvult ürgekölyök került Állatkertünk természetvédelmi mentőhelyére.

Hűsölő állatok2014. június 12.

Az elmúlt napokban többen is az iránt érdeklődtek, hogy mit csinálnak az állatkerti állatok a rekkenő hőségben.