Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Vombatlesen2014. november 14.

Folyamatosan figyeljük Molly, a nőstény vombat erszényét. A benne fejlődő kölyök ugyan még nem nézett ki, de egyre jobban látni az erszénytájék kidudorodását. Az anyaállatot legnagyobb eséllyel a délelőtti órákban, fél 10 tájban láthatjuk.

Ormányos muréna az őstengerben2014. november 13.

A Varázshegy őstengeri bemutatóhelyének egyik érdekes, az elmúlt hónapokban érkezett új lakója az ormányos muréna. A trópusi murénafaj különlegessége, hogy szükség esetén képes nemet váltani. A mi murénánk azonban inkább tartályt váltott.

Nagyra nőttek a tigriskölykök2014. november 12.

Grusa és Macan, a tavaly augusztusban született ifjú tigrisek a napokban lesznek tizenöt hónaposak. Születésük óta sokat nőttek, s bár megjelenésükön még látszik, hogy fiatal állatokról van szó, méretükben már megközelítették Nivát, az anyaállatot.

Aranyos gundikölykök a Varázshegyben2014. november 7.

A Nagyszikla belsejében található Varázshegy legifjabb lakói a nemrégiben született gundikölykök. Az Afrikában őshonos különleges rágcsálók tavaly ősz óta élnek Állatkertünkben, és rendszeresen újabb és újabb kölykökkel örvendeztetnek meg bennünket.

Hella új otthonával ismerkedik2014. november 5.

Gondozói is elkísérték Hellát, amikor múlt héten a Marosvásárhelyi Állatkertbe költözött. A szállítás rendben lezajlott, így most az új környezettel való ismerkedés köti le az állat figyelmét. Különös tekintettel Tánjára, az új lakótársra.

Fotózza le az újabb vombatkölyköt!2014. október 31.

Nőstény vombatunk, Molly erszényében újabb kölyök fejlődik! Akinek először sikerül az erszényből kikandikáló kölyköt lencsevégre kapni, és a felvételt el is küldi a vombat@zoobudapest.com e-mail címre, éves bérletet kap ajándékba!

Bulu örökbefogadásával a vadonbeli orangutánokért2014. október 28.

Bulu, az elárvult orangután kölyök jelképes örökbefogadásával most a vadonban élő orangutánok védelméhez is közvetlenül hozzájárulnak az állatbarátok. Arról, hogy ez miként lehetséges, cikkünkben részletesebben is beszámolunk.

Asha pancsol2014. október 28.

Asha már másfél éves, súlya pedig meghaladta a 700 kilót. Bár folyamatosan nő és gyarapszik, játékossága továbbra is a régi. Különösen jókat tud játszani a kifutóhoz tartozó tágas medencében, amint az pancsolást megörökítő kisfilmben is látható.

Hella utazása2014. október 28.

Hella, az Állatkertünkben 1996 óta élő idős elefánttehén kedden a Marosvásárhelyi Állatkertbe utazott. De vajon mi tette ezt szükségessé? S egyáltalán, hogyan oldják meg egy ilyen termetes állat szállítását? Cikkünkben minden kérdésre választ kap.

Őszi szünet orangután kölyökkel és vombatlessel2014. október 22.

Az október 23-tól november 2-ig tartó időszak legfőbb látványossága a másfél hónapos orangután kölyök bemutatkozása lesz, de sok más látnivalóval is várjuk a látogatókat. A gyerekeknek 1800 forint helyett 1000 forintba kerül majd a belépőjegy.