Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Foglalkozások óvodai csoportoknak

TANTERMI VIZSGÁLÓDÁSOK
Állat-asszisztált, tevékenykedtető foglalkozások. Időtartamuk 45 perc.

1. Állati érzékelés világa
Vetített előadás és érzékeléses játékok közben, megismerjük az érzékszerveket és alapvető működésüket. Összehasonlítjuk az ember és állatok érzékelését. Megtudjuk, kik a szaglás, látás, tapintás bajnokai.

2. Élet a talpunk alatt
Tapasztalati úton megismerkedünk a talaj alkotórészeivel és a talajtípusokkal. Barátkozunk a talajban élő állatokkal, és megtanuljuk a talajban betöltött fontosságukat.

TEMATIKUS FOGLALKOZÁS

Állatkerti séta, melynek során a gyerekek aktív részvételére számítunk. Az útvonalak külső kifutókat és belső állattartóhelyeket egyaránt érintenek. Időtartamuk 45 perc.

1. Afrikai szafari
Játékos utazásra hív minket az afrikai szavanna! Merre is van az? Milyen ott az idő? Milyen állatok élnek ott? Bepattanunk képzeletbeli terepjárónkba, és kiderítjük, miért morcos az orrszarvú, és mit kémlel az égen a szurikáta.

2. Állatkerti „ki kicsoda"
Tollas? Szőrös? Bátor? Félős? Játékos foglalkozásunk során megfigyeljük és jellegzetes tulajdonságaik alapján csoportosítjuk az állatokat. Rendszertani alapozó egészen kicsiknek, sok-sok mókás állatkerti történettel.

3. Háziállatok a tanyán
A Holnemvolt Vár majorságának bebarangolása során megfigyeljük a háziállatokat. Kiderítjük, miért kapirgál a kiskakas, és mit keres, honnan jön a tej, és mi a különbség a kecske és a juh között.

4. Napirend az állatkertben
Sétánk során megismerjük az állatok és gondozóik mindennapjait. Kiderítjük, hogy nekik is fontos-e a napi ritmus. Megtudjuk, mi történik, ha új állat érkezik, vagy ha valaki megbetegszik.

5. Növényi érdekességek az Állatkertben
Az Állatkert nemcsak állatokkal, hanem növényekkel is foglalkozik, nem véletlen, hogy Fővárosi Állat- és Növénykert a neve. De vajon hogyan néznek ki a növények? Mi jellemző rájuk? Megismerkedünk a növények részeivel, valamint az Állatkert növénygyűjteményének érdekességeivel és „legjeivel".

6. Mozogj állati módra!
Megfigyeljük, hogyan alkalmazkodtak az állatok mozgásukkal is környezetükhöz a sikeres fennmaradásuk érdekében. Játékos foglalkozás sok-sok mozgással.

7. Vizek és vízpartok
A Nagy-tó partján tett séta során megfigyeljük az ott élő állatokat, megismerkedünk mozgásukkal, táplálkozásukkal, fészkelési szokásaikkal. Madarak, halak, teknősök – mennyiféle mozgás és táplálkozás!