Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-20:00

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Foglalkozások óvodai csoportoknak

Tantermi, állat-aszisztált előadásaink (45 perc)
Érzékszervek és érzékelés
Játsszuk azt, hogy érzékelünk! Hogyan látnak a rovarok? Jobban szagolnak-e nálunk a kutyák? Hányféle hallás létezik? Mire jó a bajusz?

Velünk élő állatok
Élő állatok otthoni tartásának feltételei, gondozásuk, etetésük, elhelyezésük. Milyen állat való neked? Állítsuk össze kedvenceink étrendjét!

Tematikus állatkerti foglalkozások (45-60 perc)
Évszakok az állatkertben*
Hogyan készülnek az állatok az őszre? Milyen képet mutat az őszi erdő és a városi park? Mikor érdemes termést gyűjteni? Hogyan gondoskodjunk a madarakról télen? Melyek a tavasz első virágai? Fiókák, kölykök, porontyok a tavaszi állatkertben. Ősszel, télen és tavasszal is várunk egy kellemes, felfedező sétára!

Napirend az állatkertben*
Milyenek egy állatkert mindennapjai? Hová érkezik a takarmány, mikor és mit esznek az állatok? Vajon milyen az egészséges táplálkozás az állatok, illetve az emberek esetében? Mi történik, ha új állat érkezik, vagy megbetegszik valaki? Milyen állatkerti lakóhelyek vannak, és ki takarít ki a ragadozóknál? Szoktak-e tanulni az állatok? Elmeséljük egy állatkerti séta során.

Séta a vízparton
Körbesétáljuk a Nagytavat, megfigyeljük a télen-nyáron változatos madárvilágot. Csónakforma, gázlóláb, zacskós csőr és átnedvesedő tollazat – megvizsgáljuk, hogy melyik tulajdonság melyik madárfajra jellemző. Felderítjük a récék, gödények, gémek, kárókatonák fészkelőhelyét, és eljátsszuk táplálékszerzési szokásaikat.

Állatkerti „ki kicsoda?"
Földünkön rengetegféle állat él. Minek alapján tudják csoportosítani őket a tudósok? Hosszú, rövid, úszóhártyás, patás vagy karmos láb. Síkos, pikkelyes, tollas, páncélos bőr. Szárnyak, csápok, szarvak, agyarak és egyéb testrészek. Kiderítjük, miről lehet felismerni az egyes állatcsoportokat.

Afrikai szafari
Merre van Afrika? Hogyan utazzunk oda képzeletben? Bepillantás egy távoli élőhelyre, ahol bivalyok, zebrák, antilopok élnek. Hogyan néz ki és hogy viselkedik egy víziló? Ki az úr a zsiráfcsapatban? Mennyit esznek egy nap az elefántok? Nagytestű állatok megfigyelése, és az életmódjukkal kapcsolatos játékok.

Majomkodó
A foglalkozás során mindent megfigyelünk a majmok kifutóinál: mit esznek, kivel barátkoznak, milyen a mozgásuk, viselkedésük? Makiktól a gorillákig megismerjük az Állatkertben élő főemlősöket, majd a foglalkozást mesével zárjuk.

Komplex programok (60 perc)
Mozgásfejlesztés állati módra
Lassú, mint a lajhár – fürge, mint a mókus? Utánajárunk a népi mondásoknak, megfigyelve, hogyan is mozognak az állatok. Kúszás, mászás, függeszkedés, ugrás, járás, repülés – hogyan alkalmazkodtak az állatok a mozgásukkal is környezetükhöz a sikeres fennmaradásuk érdekében? Figyeljük meg, majd játsszuk el!

* Kérhető az oktatási csomag részeként kézműves foglalkozással kiegészítve. (Lásd a Zöldműhelynél!)