Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Bármely korosztálynak ajánljuk

Állati toplisták 45-60 perc
Melyek a legnépszerűbb állatok, és melyek vezetik a népszerűtlenségi listát? Vannak-e a választásunk mögött ösztönös törvényszerűségek, és mennyire befolyásolja a döntésünket a kultúra, a környezet? Desmond Morris brit viselkedéskutató jó fél évszázaddal ezelőtt végzett közvélemény-kutatást erről – ismételjük meg, és lássuk az eredményt!

Állatkerttörténeti túra 45-60 perc
Mikor nyílt meg a Budapesti Állatkert, és mikor épült fel a jelenlegi műemlék épületek legtöbbje? Miért lett a Madárházból Ausztrália-ház, és a Majomházból Madagaszkár-ház? Mitől különleges a Varázshegy? Állatkerttörténeti túra, sok érdekes, különleges történettel a kert egykori és mai életéről.

Varázshegy-túra 90 perc
Tudtad-e, hogy a Nagyszikla kérgének anyaga vaddisznószőrt is tartalmaz? Hogy ennek a több mint 100 éves műsziklának a belseje egyedülálló, élő bemutatót rejt, interaktív, játékos eszközökkel és kiállítási tárgyakkal? Hogy időutazásra is van mód, és hogy sokféle élő állattal is találkozhatunk?

Megérthetjük az állatok nyelvét? 45-60 perc
A mesékben gyakran felbukkannak az állatok nyelvét értő vagy beszélő juhászok, királyfik és más mesehősök. Ez a képesség mindig előnyt jelent számukra. Vajon a valóságban is megérthetjük miről beszélnek az állatok? Különböző állatok (emlősök, halak, madarak) megfigyelésén keresztül közösen keressük a választ az állati kommunikáció rejtelmeire.

Állati irodalom 45-60 perc
Micimackó, A dzsungel könyve, Oroszlánkirály, Némó nyomában, Doktor Dolittle, Harry Potter; Fekete István regényei, de még Dante és Shakespeare művei is alkalmasak arra, hogy beszélgetésünk témái legyenek itt az állatkertben. Irodalmi sétánk közben megcsodáljuk a művekben szereplő állatok hús-vér példányait. Nem titkolt célunk, hogy új inspirációt adjunk az olvasáshoz.

Állatok a történelemben és a kultúrákban 45-60 perc
Milyen állatok vettek részt a történelem formálásában? Hogyan változtatta meg a ló az egész hadviselést? Milyen elefántokkal kelt át Hannibál az Alpokon? Tudtad-e, hogy az első világháborúban egy galamb is kapott érdemrendet? Melyek voltak az ókori Egyiptom legfontosabb szent állatai, és miért nem a pulyka lett az USA címerállata? Tudtad-e, hogy sok uralkodónak saját állatkertje is volt? Kalandozás a történelem és a kultúra területére.

A Biblia élővilága 45-60 perc
Miben különbözik egymástól a bűnbak és az áldozati bárány? Hogy kerül a Szentföldre az oroszlán? Milyen is a sáskajárás, és volt-e valaha lába a kígyónak? Milyen fából épült Salamon palotája, és hogy néz ki az a híres fügefalevél? Mit jelképez a hal, és miért tiltotta Mózes a disznóhús fogyasztását? Kultúra, hit és tudomány: kalandozás a Biblia élővilágában, miközben betekintést adunk a modern Noé-bárkáinak is tartott állatkertek fajmegőrző tevékenységébe is.

Felelős állattartás 45-60 perc
A hobbi- és társállatok tartása komoly felelősséggel jár. Mik a felelős állattartás szabályai? Hogyan rendezzünk be egy terráriumot, állat tartó helyet? Hogyan tanítsuk állatainkat? Állítsuk össze kedvenceink étrendjét, készítsünk búvóhelyet! Találjunk ki környezetgazdagító tevékenységeket számukra! Miért kell ehhez ismernünk a faj eredeti viselkedési szokásait. Ennek járunk alaposan utána ezen az élő állatos foglalkozáson.