Nyitvatartás

H-P:9.00-16.00 Szo-V:9.00-16.00
Bővebben>>>Tél

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

1-2. évfolyam csoportfoglalkozásai

TANTERMI VIZSGÁLÓDÁSOK
Állat-asszisztált, tevékenykedtető foglalkozások. Időtartamuk 45 perc.

1. Az állati érzékelés világa
Vetített előadás és érzékeléses játékok közben megismerjük az érzékszerveket és alapvető működésüket. Összehasonlítjuk az ember és az állatok érzékelését. Megtudjuk, kik a szaglás, látás, tapintás bajnokai.

2. Élet a talpunk alatt
Tapasztalati úton megismerkedünk a talaj alkotórészeivel és a talajtípusokkal. Barátkozunk a talajban élő állatokkal, és megtanuljuk a talajban betöltött fontosságukat.

3. Kik azok a beporzók?
Lekváros kenyér és kakaó reggelire? Ma ez természetes. De mi lenne velünk, ha eltűnnének a beporzók? Vetített előadás és sok játék keretén belül megismerkedünk a beporzókkal, szerepükkel, a mézkészítés fortélyával, és megtudjuk, mit tehetünk azért, hogy ezeket a csodálatos élőlényeket megóvjuk.

4. Természetismereti felfedezések
A Varázshegy Felfedezőterének tematikus szekrényeiben lévő állati és növényi alkatrészek, tollak, bőrök, szőrök, csontok, levelek, termések és vázak segítségével nyomozunk páros munkában egy kutatójáték keretén belül. A foglalkozás játékos módon fejleszti a szövegértési képességet és az önálló feladatmegoldást is. Olyan vendégség, ahol szigorúan kötelező belenézni a fiókokba!

TEMATIKUS FOGLALKOZÁS
Állatkerti séta, melynek során a gyerekek aktív részvételére számítunk. Az útvonalak külső kifutókat és belső állattartóhelyeket egyaránt érintenek. Időtartamuk 45 perc.

5. Állatcsoportok és jellemzőik
Létezik-e szőrtelen emlős és repülni nem tudó madár? Hogy is van ez? A vezetett séta során az állatcsoportok képviselőiét megfigyelve csoportosítjuk őket testfelépítésük, táplálkozásuk, élőhelyük alapján. Rendszertani alapok alsósokra hangolva.

6. Háziállatok a tanyán
A Holnemvolt Vár majorságának bebarangolása során megfigyeljük a háziállatokat. Kiderítjük, miért kapirgál a kiskakas, és mit keres, honnan jön a tej, és mi a különbség a kecske és a juh között.

7. Napirend az állatkertben
Sétánk során megismerjük az állatok és gondozóik mindennapjait. Kiderítjük, hogy nekik is fontos-e a napi ritmus. Megtudjuk, mi történik, ha új állat érkezik, vagy ha valaki megbetegszik.

8. Növényi érdekességek az Állatkertben
Az Állatkert nemcsak állatokkal, hanem növényekkel is foglalkozik, nem véletlen, hogy Fővárosi Állat- és Növénykert a neve. De vajon hogyan néznek ki a növények? Mi jellemző rájuk? Megismerkedünk a növények részeivel, valamint az Állatkert növénygyűjteményének érdekességeivel és „legjeivel".

9. Mozogj állati módra!
Megfigyeljük, hogyan alkalmazkodtak az állatok mozgásukkal is környezetükhöz a sikeres fennmaradásuk érdekében. Játékos foglalkozás sok-sok mozgással.

10.Vizek és vízpartok
A Nagy-tó partján tett séta során megfigyeljük az ott élő állatokat, megismerkedünk mozgásukkal, táplálkozásukkal, fészkelési szokásaikkal. Madarak, halak, teknősök – mennyiféle mozgás és táplálkozás!

KOMPLEX FOGLALKOZÁS
Megfigyeléssel, játékokkal és feladatokkal dúsított állatkerti séta. A programok az Állatkert külső helyszínein és oktatótermeiben egyaránt zajlanak. Időtartamuk 90 perc.

11.Varázshegy túra
A százéves műszikla belseje rengeteg állatnak ad otthont, emellett élő bemutató, interaktív játszótér, élménydús kalandozás helyszíne, ahol még az időutazás sem lehetetlen. Nem utolsósorban itt biztosan nem ázunk el!