Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Játékos készségfejlesztés az állatkerti zöldműhelyben

zoopedagógiai foglalkozásokkal társítva vagy önálló programként

A zoopedagógiai kézműves foglalkozás adott tematikájú, speciális eszközrendszerrel kivitelezett, a vizualitásra és manuális foglalkoztatásra építő ismeretátadási-oktatási forma.

Mi is a Zöldműhely?

Alkotás – élmény – nevelés – fenntarthatóság – természet – újrafelhasználás – újrahasznosítás – szabadság – felelősség – siker – flow – közösség – gyűjtögetés – lelassulás – szemléletformálás – értékmentés és -átadás.

A Zöldműhely foglalkozások egyik alapvető célja, hogy közelebb hozzák a gyerekeket a természethez, amelytől úgy eltávolodtunk, mégis az egyik legfontosabb kapcsolódási pontunk a testi-lelki egészségünk fejlesztése, megtartása során.

Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek megtapasztalják az alkotás örömét, szabadságát, merjenek kísérletezni, fantáziájuk, szépérzékük fejlődjön, ismerkedjenek meg régi és új technikákkal, miközben kompetenciáik gyarapodnak, világlátásuk, jártasságuk bővül.

Foglalkozásainkat elsősorban általános iskolás csoportoknak javasoljuk, de lelkes csapatok esetén szívesen várjuk a nagyobbakat is. Zárt térben, 60 perces időkeretben zajlanak az órák, melyek végén az elkészített tárgyat a gyerekek magukkal vihetik. A foglalkozások összeállításánál szem előtt tartjuk az életkori sajátosságokat, általunk továbbadni kívánt alapértékeket.

Alapvetően két irányt különítünk el foglalkozásink során:

A természet kincsei kerülnek előtérbe, különböző tematikák alapján. Régi mesterségek felelevenítése, természetes anyagok megismerése/használata/hasznossága. A teremtett világ észrevételéhez, valós jelenben éléshez kívánunk kapaszkodót nyújtani a fiatal generációnak.

Tárgyaink, hulladékaink újragondolása, felhasználása. A foglalkozások során újra-felhasznált alapanyagokkal dolgozunk, ismerkedünk az ezzel kapcsolatos fogalmakkal, felelőségünk, lehetőségeink megvitatása is előtérbe kerül a tárgykészítés során.

A kézműves foglalkozásokat a zoopedagógiai foglalkozás után vagy önállóan, a gyerekek aktív, tartalmas pihenésként is igénybe tudják venni. Utóbbi esetben a tárgykészítés szűkebb értelemben nem kapcsolódik szorosan a zoopedagógiai ismeretátadáshoz, tágabb értelemben azonban – mint élménynyújtással történő szemléletformálás, kompetenciafejlesztés – mindenképpen illik a zoopedagógiai foglalkozások által közvetített alapértékekhez.

A Zöldműhely kézműves program díja 10 000 Ft/csoport.