Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Játékos készségfejlesztés az állatkerti zöldműhelyben

ZOOPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOKKAL TÁRSÍTVA VAGY ÖNÁLLÓ PROGRAMKÉNT

A zoopedagógiai kézműves foglalkozás adott tematikájú, speciális eszközrendszerrel kivitelezett, a vizualitásra és manuális foglalkoztatásra építő ismeretátadási-oktatási forma. A programok minden korosztály számára választhatók, és a feladatok, ismeretek igazodnak a diákok életkorához, tanulmányaihoz.

A konkrét zoopedagógiai témákhoz ajánlott foglakozások (* megjelöltek):
Ez a fajta kézműves foglalkozás szervesen illeszkedik a társított zoopedagógiai óra témájához, arra épít, kézműves-alkotói oldalról és eszközökkel erősít rá a korábban elhangzott információkra: használja az ott elhangzott szakkifejezéseket, utal az új ismeretekre, felelevenít, új nézőpontból ismételtet.
A foglalkozásokon életkori adottságaiknak megfelelően, többféle új technikát ismerhetnek meg, ill. használhatnak a résztvevők a montázskészítéstől, papírmozaiktól a vegyes technikákon keresztül a termésekből, növényi alapanyagokból készült kis kompozíciókig.
Törekvésünk, hogy használati értékkel is rendelkező tárgyakat alkossanak s vihessenek magukkal a gyerekek.

Szabadon választott kézműves foglalkozások:
Lehetőséget kínálunk arra is, hogy a zoopedagógiai foglalkozás után a gyerekek aktív, tartalmas pihenésként vegyék igénybe a kézműveskedést. Ebben az esetben a tárgykészítés szűkebb értelemben nem kapcsolódik szorosan a zoopedagógiai ismeretátadáshoz, tágabb értelemben azonban – mint élménynyújtással történő szemléletformálás, szélesebben vett kompetenciafejlesztés –, mindenképpen illik a zoopedagógiai foglalkozások által közvetített alapértékekhez.
Ezek a foglalkozások is – alapanyag felhasználás szempontjából – két nagy csoportra oszthatók. Az egyik csoportba az ún. öko-tárgykészítés tartozik, mely a korunkban oly nagy problémát jelentő hulladékok közül használ fel kreatív módon minél többfélét. Ezekből új értéket teremtve igyekszünk a gyerekek szemléletét formálni, bemutatva „a hulladék nem szemét" alapelvét, így tapasztaltatjuk meg a környezetvédő gondolkodás és cselekvő magatartás szintjeit és sokoldalúságát.
A készíthető tárgyak másik vonulatát a természet gyűjthető alapanyagai jelentik. Kedves kis ajándékokat, egyszerű dekorációs kellékeket tudnak készíteni a foglalkozás alatt a gyerekek miközben kézműves kompetenciáikat is növelik.

A Zöldműhely kézműves program díja 10 000 Ft/csoport. 

A kézműves programok szervesen illeszthetők a *-gal jelölt oktatási foglalkozásokhoz.