Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Érdekességek a műemlékek világnapjára 2020. április 15.

Digitális Állatkert sorozatunk legújabb részében a közelgő műemlékvédelmi világnaphoz kapcsolódó, letölthető és kinyomtatható érdekességekkel, rejtvénnyel, kézműves foglalkoztatóval készültünk. Aki szeretne, mini körhintát is készíthet.


1983 óta minden év április 18-án tartják a műemlékvédelmi világnapot. A közelgő jeles naphoz kapcsolódóan zoopedagógusaink a Digitális Állatkert sorozat legújabb részeként az állatkerti műemlékekhez kapcsolódó, letölthető és kinyomtatható anyagokkal készültek. Röviden bemutatjuk az Állatkert, és különösen a Holnemvolt Vár épületeinek történetét, és külön figyelmet szentelünk a már több mint száztíz éves, műemléki oltalom alatt álló patinás körhintának. Sőt, akinek kedve van, egy kis kreatív kézműveskedéssel akár otthonra is készíthet magának mini körhintát.

Egy kis állatkert történet (PDF)
Érdekességek a Holnemvolt vár területéről (PDF)
Kézműves foglalkoztató: Készíts körhintát! – 1. rész (PDF)
Kézműves foglalkoztató: Készíts körhintát! – 2. rész (PDF)
Kézműves foglalkoztató: Készíts körhintát! – 3. rész (PDF)
Kézműves foglalkoztató: Készíts körhintát! – 4. rész (PDF)
Kézműves foglalkoztató: Sablonok (PDF)
Bemutatkozik a Vurstli és a Schaftner körhinta (PDF)
Rejtvények: bűvösnégyzet és keresztrejtvény (PDF)

Amióta a koronavírus járvány miatt az Állatkert kapuit zárva kell tartanunk, több olyan anyagot is közzétettünk, amelyek éppúgy igyekeznek pótolni az állatkerti tanulmányi sétákat és foglalkozásokat, mint az iskolai oktatásban a digitális munkarend a tantermi órákat. Ezek a cikkek és letölthető lapok itt érhetők el. Emellett arra is törekszünk, hogy ha már a kert nem látogatható, az állatkerti élményeket legalább az internet segítségével igyekezzünk eljuttatni minden barátunk otthonába: ezért a szokásosnál is több hírt és érdekességet teszünk közzé Facebook-oldalunkon, és több kisfilmmel nyújtunk bepillantást az Állatkert lakóinak életébe.