Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Érdekességek fákról és madarakról 2020. május 13.

Digitális Állatkert sorozatunk legújabb részében, kapcsolódva a madarak és fák napjához, de az épp most zajló Közösségek Hetéhez is, a madarakkal és a fákkal kapcsolatos érdekességekkel, letölthető és kinyomtatható anyagokkal készültünk.

Digitális Állatkert sorozatunkban múlt héten a nemzetközi medvenappal kapcsolatos anyagokat tettünk közzé. Közben vasárnap eljött a madarak és fák napja is, így zoopedagógusaink most ebben a témakörben készültek olyan letölthető és kinyomtatható tartalmakkal, melyeknek az érdeklődő gyerekek, a digitális munkarendben dolgozó pedagógusok, sőt a kijárási korlátozások miatt gyermekükkel, gyermekeikkel otthon maradó, s az ő számukra különféle programokon, elfoglaltságokon gondolkodó szülők is hasznát vehetik.
Közben nem felejtjük el azt sem, hogy most van Közösségek Hete is, amely persze a járvány miatt most részben virtuálisan kerül megtartásra, habár munkatársaink a kapcsolódó felhívásra válaszul nem virtuális, hanem valódi májusfát állítottak fel néhány nappal ezelőtt.

Madarak és fák napja: hét kontinens madarai (PDF)
Fától az erdőt... (PDF)
Érdekességek a nagyvilágból (PDF)
Kézműves foglalkoztató: Varrj kismadarat! – 1. rész (PDF)
Kézműves foglalkoztató: Varrj kismadarat! – 2. rész (PDF)
Egy közösségi alkotás: Készíts mandalát! – 1. rész (PDF)
Egy közösségi alkotás: Készíts mandalát! – 2. rész (PDF)
Rejtvények: bűvösnégyzet és keresztrejtvény (PDF)

Amióta a koronavírus járvány miatt az Állatkert kapuit zárva kell tartanunk, több olyan tartalmat is közzétettünk, amelyek éppúgy igyekeznek pótolni az állatkerti tanulmányi sétákat és foglalkozásokat, mint az iskolai oktatásban a digitális munkarend a tantermi órákat. Ezek a tartalmak, itt érhetők el.
Emellett arra is törekszünk, hogy ha már a kert nem látogatható, az állatkerti élményeket legalább az internet segítségével igyekezzünk eljuttatni minden barátunk otthonába. Ennek érdekében megnöveltük a kert egy-egy kifutójának valósidejű képét mutató webkamerák számát, illetve a szokásosnál is több hírt és érdekességet teszünk közzé Facebook-oldalunkon, és több kisfilmmel nyújtunk bepillantást az Állatkert lakóinak életébe.

Köszönjük, ha a járvány miatti zárva tartás idején támogatod kedvenc állatodat és az Állatkert munkáját: http://www.allatkertialapitvany.hu/tamogatas/