Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hulladékcsökkentési Hét: komposztálás a kertben 2020. november 24.

A komposztálás kiváló lehetőség a hulladékcsökkentésre, a kertben keletkező zöldhulladék újrahasznosítására! Letölthető és kinyomtatható füzetünkből minden fontosat meg lehet tudni arról, mit és hogyan érdemes komposztálni.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét idén november 21-től 29-ig tart. Normális körülmények között gazdag progamkínálattal készültünk volna erre az időszakra, ahogy azt a tavalyi évben is tettük. Ám a koronavírus járvány második hulláma, illetve az azzal kapcsolatos intézkedések miatt Állatkertünk kapuit most átmenetileg zárva kell tartanunk. Ezért a témához kapcsolódó állatkerti programok helyett az interneten keresztül igyekszünk felhívni a figyelmet a hulladékcsökkentés fontosságára.

Néhány nappal ezelőtt egy olyan letölthető és kinyomtatható kézműves foglalkoztatót tettünk közzé, amely sok-sok ötletet ad arra, hogy különféle hulladékokat miként lehet kreatív kézműveskedés keretében újrahasznosítani. Egy másik cikkben azt mutattuk be, hogyan hasznosítjuk az Állatkertben keletkezett, illetve partnereinktől érkező zöldhulladékot komposztálás útján.

Ezúttal ismét a komposztálás a téma: a zooedagógusaink által elkészített, letölthető és kinyomtatható füzetben azt mutatjuk be, hogy mit és hogyan érdemes komposztálni akár a saját kiskertben is.

Láthatatlan hulladék – Komposztálás a kertben (zöld hulladék újrahasznosítása) (PDF)