Nyitvatartás

H-P:9.00-16.00 Szo-V:9.00-16.00
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hulladékcsökkentési Hét: Kreatív hulladékhasznosítás 2020. november 20.

A hulladékok egy részét a kreatív kézműveskedésben is fel lehet használni. Az Európai Hulladékcsökkentési Hét jegyében egy olyan letölthető és kinyomtatható kézműves foglalkoztatót állítottunk össze, amely több ilyen ötletet is tartalmaz.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét idén november 21-től 29-ig tart. Normális körülmények között gazdag progamkínálattal készültünk volna erre az időszakra, ahogy azt a tavalyi évben is tettük. Ám a koronavírus járvány második hulláma, illetve az azzal kapcsolatos intézkedések miatt Állatkertünk kapuit most átmenetileg zárva kell tartanunk. Ezért a témához kapcsolódó állatkerti programok helyett az interneten keresztül igyekszünk felhívni a figyelmet a hulladékcsökkentés fontosságára.

Már csütörtökön közzétettünk egy cikket az Állatkertben keletkező zöldhulladékok komposztálásáról, illetve a háztartási és kiskereskedelmi zöldhulladékok hasznosításával kapcsolatos együttműködésünkről a Terézvárossal. Ezúttal azzal foglalkozunk, hogy a hulladékok egy részét kreatív kézműveskedés útján is jól lehet hasznosítani.

Állatkertünkben a múlt év óta működik a Zöld Műhely, amely egyebek mellett különféle hulladékok kreatív hasznosítására kínál ötleteket. Ezek közül sokat ki lehetett próbálni az Állatkert különböző rendezvényein, így például a tavalyi Hulladékcsökkentési Hét alatt is. A koronavírus miatt erre ugyan most épp nincs lehetőség, de néhány ötletet most egy letölthető és kinyomtatható kézműves foglalkoztató formájában is közzé teszünk, bemutatva természetesen magát a Zöld Műhelyt is.

Láthatatlan hulladék – Kreatív újrahasznosítás (kézműves foglalkoztató) (PDF)
Krampusz szabásminta (PDF)