Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hulladékcsökkentési Hét: terráriumépítés hulladékból 2020. november 28.

Akármilyen hihetetlenül hangzik, bizonyos hulladékokat akár a terráriumépítésben is fel lehet használni, újra lehet hasznosítani! Az Európai Hulladékcsökkentési Héthez kapcsolódó sorozatunk legújabb részében ezzel a témával foglalkozunk.

Múlt szombaton, november 21-én kezdődött, és egészen most vasárnapig, 29-éig tart Európai Hulladékcsökkentési Hét. Idén sajnos nincs mód arra, hogy erre a jeles eseményre olyan gazdag programkínálattal készüljünk, mint a tavalyi évben (ez a programunk egyébként utóbb díjat is kapott), hiszen most a koronavírus járvány második hulláma miatt átmenetileg zárva kell tartanunk az Állatkertet. Ezért most az interneten keresztül igyekszünk felhívni a figyelmet a hulladékcsökkentés fontosságára.

Az elmúlt napokban több ilyen témával foglalkozó tartalmat is közzétettünk. Bemutattuk, hogyan komposztáljuk az Állatkertben keletkező zöldhulladékokat, illetve zoopedagógusaink összeállítottak egy-egy letölthető és kinyomtatható füzetet is a komposztálásról, és arról, hogy a hulladékokat akár kreatív kézműveskedésre is használhatjuk.

Ezúttal ugyancsak egy letölthető és kinyomtatható tartalmat teszünk közzé, amelyből kiderül, hogyan hasznosíthatjuk a hulladékokat terráriumok készítése, berendezése során.

Láthatatlan hulladék – A kígyó lábnyoma (terráriumépítés hulladékból) (PDF)