Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Készíts saját Állatkertet: Nagyszikla 2020. július 22.

Az állatkerti Nagyszikla belsejében kialakított Varázshegyben sokféle állattal találkozhatnak látogatóink. Néhányuk figuráját most otthon is elkészítheti, akinek van kedve egy kis alkotáshoz. De van keresztrejtvény, színező és memóriakártya is.

Immár a nyolcadik részéhez érkezett a nyár elején elindított „Készíts saját Állatkertet!" sorozatunk, amelyet az alkotó kedvű állatbarátok, illetve állatkert barátok kedvéért hívtunk életre, mintegy kiegészítésként azon sokféle tartalom mellé, amelyeket még a koronavírus miatti zárva tartás idején, Digitális Állatkert programunk keretében készítettünk.

A sorozat előző hét részében mindig az Állatkert egy-egy zónájára, illetve az ott lakó állatokra koncentráltunk. Így sorra került már a Kisszikla, a Nagy-tó, az America Tropicana zóna, az Ausztrál zóna, a „Majomvilág", a ragadozókat bemutató zóna, sőt a Mérgesház is.
A mostani rész központi témája a Nagyszikla, pontosabban az annak belsejében működő Varázshegy. Ezen a bemutatóhelyen sokféle érdekes állattal lehet találkozni, közülők ezúttal a madárpókoknak, a botsáskáknak – köztük is különösképpen a vándorló leveleknek – és a sziréngőtéknek szentelünk nagyobb figyelmet.

A letölthető és kinyomtatható tartalmak segítségével az érdeklődők egyrészt megismerhetik e különleges élőlényeket, másrészt pedig kreatív kézműveskedésre bátorítjuk őket: aki szeretné, otthon is megtalálható, illetve könnyen beszerezhető anyagokból elkészítheti a szóban forgó állatok figuráit, de lehet saját állatkerti fajtáblákat is készíteni. Sőt, memóriakártyaként is használható színezővel, illetve rejtvénnyel is készültünk.

A Nagyszikla (Varázshegy) állatai (PDF)
Kézműves foglalkoztató: készíts madárpókot, sziréngőtét, vándorló levelet! (PDF)
Készíts saját fajtáblát! (PDF)
Memóriakártya és állatos színező (PDF)
Keresztrejtvény (PDF)