Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Közösségek Hete: Önkéntesség az Állatkertben 2021. május 12.

Állatkertünk is csatlakozott a Közösségek Hete kezdeményezéshez, amely május 10-től 16-ig tart. A hét folyamán több tartalmat is közzéteszünk majd az Állatkerthez kapcsolódó közösségi értékekről. Most épp az állatkerti önkéntes munkáról.

A május 10-től 16-ig tartó Közösségek Hete jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a közösségi értékekre, ezeken belül is azokra, amelyek szorosan kapcsolódnak Állatkertünkhöz. Ezért e hét során több letölthető és kinyomtatható tartalmat is közzéteszünk, pótolva ezzel a témához igazodó közönségprogramokat, amelyeket a koronavírus világjárvány miatt hagyományos formában sajnos még nincs mód megrendezni (jóllehet az Állatkert május elseje óta bizonyos, jogszabályban meghatározott feltételek mellett már újra látogatható).

Hétfőn már szót ejtettünk az Állatkert közösségi jelentőségéről, és – a közzétett tartalmon keresztül – állatkerti helytörténeti sétára invitáltuk az érdeklődőket, a Budapest történetéhez, illetve a helyi közösségekhez kapcsolódó hagyományok, tudás feltárása, felelevenítése, s az ez iránt való érdeklődés felkeltése jegyében.

Ezúttal arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy milyen fontos szerep jut az önkéntességnek, az önkéntes munkának is a Budapesti Állatkert életében. Ez nemcsak igen fontos téma, hanem jó alkalom arra is, hogy megköszönjünk önkénteseink munkáját, amivel Állatkertünk közhasznú tevékenységét segítik.

Önkéntesség az Állatkertben (PDF)