Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Közösségek Hete: Rovarhotel készítés 2021. május 16.

Állatkertünk is csatlakozott a Közösségek Hete kezdeményezéshez, amely május 10-től 16-ig tart. A hét folyamán több tartalmat is közzéteszünk az Állatkerthez kapcsolódó közösségi értékekről. Most épp közös családi barkácsolásra biztatunk.

A május 10-től 16-ig tartó Közösségek Hete jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a közösségi értékekre, ezeken belül is azokra, amelyek szorosan kapcsolódnak Állatkertünkhöz. Ezért e hét során több letölthető és kinyomtatható tartalmat is közzéteszünk, pótolva ezzel a témához igazodó közönségprogramokat, amelyeket a koronavírus világjárvány miatt hagyományos formában sajnos még nincs mód megrendezni (jóllehet az Állatkert május elseje óta bizonyos, jogszabályban meghatározott feltételek mellett már újra látogatható).

Hétfőn már szót ejtettünk az Állatkert közösségi jelentőségéről, és – a közzétett tartalmon keresztül – állatkerti helytörténeti sétára invitáltuk az érdeklődőket, a Budapest történetéhez, illetve a helyi közösségekhez kapcsolódó hagyományok, tudás feltárása, felelevenítése, s az ez iránt való érdeklődés felkeltése jegyében. Szerdán arra hívtuk fel a figyelmet, hogy milyen fontos szerep jut Állatkertünk életében az önkéntességnek, az önkéntes munkának. Pénteken pedig a beporzókról mesélünk, nemcsak az mutatva be, hogy milyen jelentős szerepük van a természet háztartásban, és milyen fontosak az emberi közösségek számára, hanem azt is, hogy mit tehetünk együtt, és egyénenként, kerttulajdonosként, erkély- vagy ablakpárkány-tulajdonosként is a beporzókért.

A Közösségek Hetéhez kapcsolódó mai tartalom egy letölthető és kinyomtatható kreatív családi foglalkoztató füzet, amelynek segítségével otthon is megtalálható, hétköznapi anyagokból készíthetünk rovarhotelt, méhecskehotelt. Amellett, hogy segítünk a beporzóknak, a közös kézműveskedés remek családi elfoglaltságnak is ígérkezik. A foglalkoztató füzet egyébként nemcsak a Közösségek Hete alkalmából hirdetett sorozatunkhoz kapcsolódik, hanem extra tartalomként az EU Green Weekhez, azaz Zöld Héthez is.

Rovarhotel készítés (PDF)