Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Letölthető érdekességek a meseírás napjára 2020. április 1.

A gyermekeknek, pedagógusoknak, szülőknek szánt letölthető anyagok sorát, amelyekkel az állatkerti tanulmányi sétákat és foglalkozásokat igyekszünk pótolni, ezúttal a meseírás napjához kapcsolódó érdekességekkel folytatjuk.

A múlt héten – Gyümölcshozó Boldogasszony napjához kapcsolódva – a növényvilággal kapcsolatos érdekességeket állítottak össze zoopedagógusaink. E héten a PDF formátumban elkészített, így letölthető és könnyen ki is nyomtatható anyagaink központi témaköre a mesék világa, és persze ezen belül is a mesékből ismerős állatok. A téma azért aktuális, mert április 2-án ünnepeljük a meseírás napját, illetve a gyermekkönyvek nemzetközi napját. Azért pont ezen a napon, mert a nagy dán meseíró, Hans Christian Andersen 1805. április 2-án született.
Mai anyagainknak sem csak a pedagógusok vehetik hasznát, hanem a szülők is, akik a tartós otthoni tartózkodás idejére programot, elfoglaltságot keresnek a gyerkőcöknek. Hiszen a sok állatmesékkel, mesék állati szereplőivel kapcsolatos érdekességen túl kreatív kézműves ötleteket és rejtvényeket is tartalmaz a mai kínálat.

Állatok a mesékben (PDF)
Érdekességek a nagyvilágból (PDF)
Bemutatkozik a Hetedhét Palota (PDF)
Kézműves foglalkoztató: Készíts pulikutyát! – 1. rész (PDF)
Kézműves foglalkoztató: Készíts pulikutyát! – 2. rész (PDF)
Kézműves foglalkoztató: Micsoda madár! (PDF)
Rejtvények (PDF)

Amióta a koronavírus járvány miatt az Állatkert kapuit zárva kell tartanunk, több olyan anyagot is közzétettünk, amelyek éppúgy igyekeznek pótolni az állatkerti tanulmányi sétákat és foglalkozásokat, mint az iskolai oktatásban a digitális munkarend a tantermi órákat. Ezek a cikkek és letölthető lapok itt érhetők el. Emellett arra is törekszünk, hogy ha már a kert nem látogatható, az állatkerti élményeket legalább az internet segítségével igyekezzünk eljuttatni minden barátunk otthonába: ezért a szokásosnál is több hírt és érdekességet teszünk közzé Facebook-oldalunkon, és több kisfilmmel nyújtunk bepillantást az Állatkert lakóinak életébe.