Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Letölthető húsvéti érdekességek 2020. április 8.

Digitális Állatkert sorozatunk legújabb részében a húsvéttal kapcsolatos, letölthető és kinyomtatható érdekességekkel, kézműves ötletekkel, rejtvényekkel, sőt kenyérlángos recepttel kedveskedünk a gyerekeknek, szülőknek és pedagógusoknak.

Mi a kapcsolat a tojás és a nyuszi között? Milyen, a húsvéthoz kapcsolódó állatok élnek Állatkertünkben? Mi a különbség az üregi és a mezei nyúl, vagy a bárány és a gida között? Mire kell figyelni az otthoni nyúltartás során? Hogyan készítsünk egy kis kreatív kézműveskedéssel hintázó nyuszit? Ez is kiderül a Digitális Állatkert sorozatunk legújabb letölthető és kinyomtatható anyagaiból, amelyek természetesen mind a közelgő húsvéthoz kapcsolódnak. A Sercli Pékség mestereinek jóvoltából még azt is eláruljuk, miből és hogyan készül a legfinomabb húsvéti sonkás-medvehagymás kenyérlángos.

Nyuszi hozza a tojást? (PDF)
Húsvéti állatok az Állatkertben (PDF)
Érdekességek a nagyvilágból (PDF)
Nyuszi az otthonunkban (PDF)
Kézműves foglalkoztató: hintázó nyuszi (PDF)
Kézműves foglalkoztató: hintázó nyuszi – 2. rész (PDF)
Bemutatkozik a Sercli Pékség (PDF)
Húsvéti sonkás-medvehagymás kenyérlángos (PDF)
Rejtvények: bűvös négyzet és keresztrejtvény (PDF)

Amióta a koronavírus járvány miatt az Állatkert kapuit zárva kell tartanunk, több olyan anyagot is közzétettünk, amelyek éppúgy igyekeznek pótolni az állatkerti tanulmányi sétákat és foglalkozásokat, mint az iskolai oktatásban a digitális munkarend a tantermi órákat. Ezek a cikkek és letölthető lapok itt érhetők el. Emellett arra is törekszünk, hogy ha már a kert nem látogatható, az állatkerti élményeket legalább az internet segítségével igyekezzünk eljuttatni minden barátunk otthonába: ezért a szokásosnál is több hírt és érdekességet teszünk közzé Facebook-oldalunkon, és több kisfilmmel nyújtunk bepillantást az Állatkert lakóinak életébe.