Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Mackófarsang online: Balu kalandjai 2021. február 3.

A szombaton kezdődött online Mackófarsang méltó lezárásaként ezúttal Balu, a barnamedve kalandjaiba kínálunk bepillantást legújabb kisfilmünk segítségével: almaszedés a medencéből egyensúlyozási gyakorlattal egybekötve.

Ébredés, és néhány narancs elfogyasztása után jó móka a vízben úszó almák kihalászása. Ehhez persze ügyesen kell egyensúlyozni a vízen úszó fatörzsön is, ami hol jobban, hol kevésbé jól sikerül Balunak. Sokan talán úgy vélik, bosszantó kitolás az állattal, hogy az egész kifutót, és a medencét is át kell kutatnia a finom falatokért, ahelyett, hogy egy helyre kapná. De a célunk éppen az, hogy a természetes viselkedésének megfelelő elfoglaltságot kínáljunk a számára. Ez is része annak, amit környezetgazdagításnak nevezünk, és amelynek köszönhetően az állatok sokkal boldogabbak, és a nagyközönség is aktívabbnak láthatja őket.

A Balu kalandjait bemutató fenti kisfilmmel zárjuk a szombaton kezdődött online Mackófarsangot. Normális körülmények között január utolsó, illetve február első napjaiban a medvékhez kapcsolódó, több napon át tartó rendezvényt, Mackófarsangot szoktunk tartani, Ilyenkor mindenféle medvés családi programok, látványetetések, mézkóstolás, kreatív kézműveskedés és megannyi érdekesség várja az Állatkertünket felkereső nagyközönséget. Idén, mivel az Állatkert a koronavírus világjárvány miatt jelenleg nem fogadhat látogatókat, a hagyományos Mackófarsangot online tartottuk meg, így szombat, azaz január 30-a óta számos, a medvékkel kapcsolatos tartalmat tettünk közzé.

Szombaton például egy családi foglalkoztató füzettel kedveskedtünk a családoknak, vasárnap pedig a budapesti medvetartás 155 éves történetének néhány érdekes epizódját idéztük fel. Hétfőn Taikót, az ősszel érkezett jegesmedvét mutattuk be kisfilmen. Kedden délelőtt élőben jelentkeztünk az állatkerti medvekifutó mellől, hogy közvetítsük, meglátja-e az árnyékát Balu, a barnamedve. Délután pedig – „Minden, ami medve" címmel – a medvék kultúrtörténetéről, a különféle medvefajokról, illetve medvék (név)rokonairól tettünk közzé érdekességeket, ugyancsak letölthető és kinyomtatható formában.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.