Nyitvatartás

H-P:9.00-16.00 Szo-V:9.00-16.00
Bővebben>>>Tél

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Minden, ami elefánt – új családi foglalkoztató füzet 2021. június 2.

Mostanában tagadhatatlanul Samu, a kiselefánt Állatkertünk legnépszerűbb lakója. Ezért letölthető és kinyomtatható családi foglalkoztató füzetjeink sorozatát is az elefántokról szóló résszel folytatjuk. Érdekességek, játékos feladatok, kézműveskedés.

Bár az Állatkert kapuit – fél évnyi zárva tartás után – május elsejétől újra megnyithattuk a látogatók előtt, azt még mindig nem mondhatjuk el, hogy minden visszaállt volna a világjárvány előtti állapotba. Hiszen – a mindenkire kötelező jogszabály rendelkezései szerint – egyelőre még csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezőket, illetve a felügyeletük alatt álló 18 éven aluliakat engedhetjük be. Úgy gondoltuk tehát, érdemes ezután is folytatni Digitális Állatkert című programunkat, amellyel eredetileg az volt a szándékunk, hogy az átmeneti zárva tartás idején Állatkertünk oktató, ismeretterjesztő szolgáltatásait az interneten keresztül tegyük elérhetővé a nagyközönség, a családok, a gyerekek, illetőleg a pedagógusok számára.

A fenti gondolatnak megfelelően folytatjuk azt az idén tavasszal elindított, letölthető és kinyomtatható családi foglalkoztató füzetekből álló sorozatunkat is, amelyekben nemcsak az Állatkert lakóiról szóló érdekességek, hanem rejtvények, játékos feladványok, kreatív kézműveskedésre bátorító ötletek is helyet kapnak. Ezeket akár az egész család együtt is kipróbálhatja közös programként. Ez a sorozat egyúttal az Állatkert jubileumi emlékévéhez is kapcsolódik, hiszen az egymást követő füzetek mindig egy-egy olyan fajjal vagy állatcsoporttal foglalkoznak, amelyeknek budapesti históriáját is felidézzük Állatok és történetek című sorozatunkban.

A tavasz óta eddig megjelent családi foglalkoztató füzetek közül az elsőt a vidráknak, a másodikat a pingvineknek, a harmadikat a fókáknak, a negyediket pedig a vízilovaknak szenteltük. A mostani, legújabb részben az elefántokról lehet sok-sok érdekességet megtudni. Ezek az állatok mindig nagyon népszerűek voltak, most pedig különösen sokan kíváncsiak rájuk, hiszen április végén egy kiselefánt is született állatkertünkben. Legújabb füzetekből kiderül, hogy mi mindenre jó az ormány, hogy hány foga van egy elefántnak, és megmutatjuk azt is, hogyan lehet egy kis kézműveskedéssel otthon, egyszerű anyagokból „szerencsehozó" elefántot készíteni.

Minden, ami elefánt – családi foglalkoztató füzet (PDF)