Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Minden, ami fóka – új családi foglalkoztató füzet 2021. április 21.

Digitális Állatkert programunk részeként tovább folytatódik a letölthető és kinyomtatható családi foglalkoztató füzetek sorozata, ezúttal a fókákról szóló füzettel. Sok-sok érdekesség, játékos feladatok, kézműveskedés.

Amíg Állatkertünk a világjárvány miatt nem fogadhat látogatókat, az interneten keresztül, honlapunk és közösségi média felületeink segítségével igyekszünk eljuttatni látogatóinkhoz az állatkerti élményeket, illetve az internet lett a fő színtere ismeretterjesztő, zoopedagógiai munkánknak is. Már a múlt tavasz óta rendszeresen teszünk közzé olyan letölthető és kinyomtatható családi foglalkoztató füzeteket, amelyekben nemcsak az Állatkert lakóiról szóló érdekességek, hanem rejtvények, játékos feladványok, kreatív kézműveskedésre bátorító ötletek is helyet kapnak. Ezeket akár az egész család együtt is kipróbálhatja közös programként.

Idén tavasszal elindított új sorozatunk egyúttal az Állatkert jubileumi emlékévéhez is kapcsolódik, hiszen az egymást követő füzetek mindig egy-egy olyan fajjal vagy állatcsoporttal foglalkoznak, amelyeknek budapesti históriáját is felidézzük Állatok és történetek című sorozatunkban. Sorozatunk eddig megjelent füzeti közül az elsőt a vidráknak, a másodikat pedig a pingvineknek szenteltük.

Legújabb füzetünk a fókákkal foglalkozik, akik Állatkertünk legnépszerűbb lakói közé tartoztak, s tartoztak már a múltban is. Hiszen nálunk komoly hagyománya van a fókák tartásának: első fókáink még 1874-ben érkeztek, 1885-ben pedig már oroszlánfókákat is tartottunk, ami egész különlegesnek számított, mert abban az időben rajtunk kívül csak két másik európai állatkert mutatott be ilyen állatokat. A letölthető és kinyomtatható családi foglalkoztató füzetben nemcsak a fókákról általában mesélünk, ha nem kifejezetten az Állatkertünkben lakó fókáról is.

Minden, ami fóka – családi foglalkoztató füzet (PDF)