Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Minden, ami ízeltlábú – új családi foglalkoztató füzet 2021. június 9.

Állatkertünk egyik különlegessége, hogy a sokféle emlős, madár és hüllő bemutatása mellett odafigyelünk az élővilág más csoportjaira is. Például az ízeltlábúakra! Legújabb családi foglalkoztató füzetünket is nekik szenteltük.

Bár az Állatkert kapuit – fél évnyi zárva tartás után – május elsejétől újra megnyithattuk a látogatók előtt, azt még mindig nem mondhatjuk el, hogy minden visszaállt volna a világjárvány előtti állapotba. Hiszen – a mindenkire kötelező jogszabály rendelkezései szerint – egyelőre még csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezőket, illetve a felügyeletük alatt álló 18 éven aluliakat engedhetjük be. Úgy gondoltuk tehát, érdemes ezután is folytatni Digitális Állatkert című programunkat, amellyel eredetileg az volt a szándékunk, hogy az átmeneti zárva tartás idején Állatkertünk oktató, ismeretterjesztő szolgáltatásait az interneten keresztül tegyük elérhetővé a nagyközönség, a családok, a gyerekek, illetőleg a pedagógusok számára.

A fenti gondolatnak megfelelően folytatjuk azt az idén tavasszal elindított, letölthető és kinyomtatható családi foglalkoztató füzetekből álló sorozatunkat is, amelyekben nemcsak az Állatkert lakóiról szóló érdekességek, hanem rejtvények, játékos feladványok, kreatív kézműveskedésre bátorító ötletek is helyet kapnak. Ezeket akár az egész család együtt is kipróbálhatja közös programként. Ez a sorozat egyúttal az Állatkert jubileumi emlékévéhez is kapcsolódik, hiszen az egymást követő füzetek mindig egy-egy olyan fajjal vagy állatcsoporttal foglalkoznak, amelyeknek budapesti históriáját is felidézzük Állatok és történetek című sorozatunkban.

A tavasz óta eddig megjelent családi foglalkoztató füzetek közül az elsőt a vidráknak, a másodikat a pingvineknek, a harmadikat a fókáknak, a negyediket a vízilovaknak, az ötödiket pedig az elefántoknak szenteltük. A mostani, legújabb részben az ízeltlábúakról lehet sok-sok érdekességet megtudni. Bár ezek az állatok nem feltétlenül tartoznak a legnépszerűbbek közé, vannak kifejezetten közkedvelt ízeltlábúak is, például a Lepkekert lakói. Arról már nem is szólva, hogy Állatkertünkben számottevő múltja van a rovarok és más ízeltlábúak bemutatásának. A füzetből kiderül, hogy a rovarok régi, kinőtt kitinpáncéljukat időről időre lecserélik, és hogy a levélvágó hangyák fáradtságos munkával gombakerteket tartanak fenn.

Minden, ami ízeltlábú – családi foglalkoztató füzet (PDF)