Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Minden, ami medve! 2021. február 2.

Az online Mackófarsang részeként ezúttal három letölthető és kinyomtatható füzetet is közzéteszünk, sok-sok érdekességgel a különféle medvefajokról, a névrokonokról, és arról, hogy a medvék milyen kulturális lenyomatot hagytak civilizációnkon.

Január utolsó, illetve február első napjaiban szoktuk megtartani a Mackófarsangot. Ilyenkor mindenféle medvés családi programok, látványetetések, mézkóstolás, kreatív kézműveskedés és megannyi érdekesség várja az Állatkertünket felkereső nagyközönséget. Idén, mivel az Állatkert a koronavírus világjárvány miatt jelenleg nem fogadhat látogatókat, a hagyományos Mackófarsangot online tartjuk meg, így szombat, azaz január 30-a óta egymás után tesszük majd közzé honlapunkon és közösségi média felületeinken a medvékhez kapcsolódó különféle tartalmakat.

Szombaton például egy családi foglalkoztató füzettel kedveskedtünk a családoknak, vasárnap pedig a budapesti medvetartás 155 éves történetének néhány érdekes epizódját idéztük fel. Hétfőn Taikót, az ősszel érkezett jegesmedvét mutattuk be kisfilmen, kedden délelőtt pedig élőben jelentkeztünk az állatkerti medvekifutó mellől, hogy közvetítsük, meglátja-e az árnyékát Balu, a barnamedve.

Az online Mackófarsang részeként közzétett tartalmak sorát most három letölthető és akár ki is nyomtatható füzettel folytatjuk, amelyekben szinte minden fontos tudnivalót igyekszünk elmondani ezekről az érdekes állatokról. Egy füzetet a különféle medvefajoknak szenteltük (hiszen nemcsak barna medve és jegesmedve van ám, hanem örvös medve, ajakos medve, baribál, pápaszemes medve és maláji medve is, nem is beszélve a bambuszmedvéről, azaz az óriás pandáról), egy másikban néhány olyan állatot mutatunk be, amelyek ugyan nem a medvefélék családjába tartoznak, de a nevükben szerepel a medve szó, és szegről-végről azért rokonságban is állnak a medvékkel. Egy füzetben füzetben pedig arról mesélünk, milyen kulturális lenyomatot hagytak a medvék az emberi civilizáción.

A szóban forgó füzeteket itt lehet letölteni:

Medvekultúra (PDF)
Medve ABC, a barna medvétől a bambuszmedvéig (PDF)
Csupán névrokonok (PDF)