Nyitvatartás

H-P:9.00-16.00 Szo-V:9.00-16.00
Bővebben>>>Tél

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Minden, ami pingvin – új családi foglalkoztató füzet 2021. április 7.

Digitális Állatkert programunk részeként folytatódik a letölthető és kinyomtatható családi foglalkoztató füzetek sorozata, ezúttal a pingvinekről szóló füzettel. Sok-sok érdekesség, játékos feladványok, kézműveskedés.

Amíg Állatkertünk a világjárvány miatt nem fogadhat látogatókat, az interneten keresztül, honlapunk és közösségi média felületeink segítségével igyekszünk eljuttatni látogatóinkhoz az állatkerti élményeket, illetve az internet lett a fő színtere ismeretterjesztő, zoopedagógiai munkánknak is. Már a múlt tavasz óta rendszeresen teszünk közzé olyan letölthető és kinyomtatható családi foglalkoztató füzeteket, amelyekben nemcsak az Állatkert lakóiról szóló érdekességek, hanem rejtvények, játékos feladványok, kreatív kézműveskedésre bátorító ötletek is helyet kapnak. Ezeket akár az egész család együtt is kipróbálhatja közös programként.

Tavaszi füzetsorozatunk egyúttal az Állatkert jubileumi emlékévéhez is kapcsolódik, hiszen az egymást követő füzetek mindig egy-egy olyan fajjal vagy állatcsoporttal foglalkoznak, amelyeknek budapesti históriáját is felidézzük Állatok és történetek című sorozatunkban. Legutóbbi füzetünket például a vidráknak szenteltük.

Eheti füzetünk a pingvinekkel foglalkozik. Az Állatkertünkben látható sok-sok madárfaj közül ők a legnépszerűbbek a nagyközönség körében. Budapesti tartásuk egy évszázadnál is hosszabb múltra tekint vissza, és évtizedek óta sikeresen szaporítjuk is őket, ami természetvédelmi szempontból is fontos, hiszen a pápaszemes pingvin, amely faj az 1980-as évek óta ezt az állatcsoportot képviseli nálunk, veszélyeztetettnek számít. A füzetből nemcsak általában a pingvinekről árulunk el sok-sok érdekességet, hanem a mi budapesti pingvinjeinkről is.

Minden, ami pingvin – családi foglalkoztató füzet (PDF)