Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Minden, ami vidra – új családi foglalkoztató füzet 2021. március 24.

Digitális Állatkert programunk részeként folytatódik a letölthető és kinyomtatható családi foglalkoztató füzetek sorozata, ezúttal a vidrákról szóló füzettel. Sok-sok érdekesség, játékos feladványok, kézműveskedés.

Amíg Állatkertünk a világjárvány miatt nem fogadhat látogatókat, az interneten keresztül, honlapunk és közösségi média felületeink segítségével igyekszünk eljuttatni látogatóinkhoz az állatkerti élményeket, illetve az internet lett a fő színtere ismeretterjesztő, zoopedagógiai munkánknak is. Már a múlt tavasz óta rendszeresen teszünk közzé olyan letölthető és kinyomtatható családi foglalkoztató füzeteket, amelyekben nemcsak az Állatkert lakóiról szóló érdekességek, hanem rejtvények, játékos feladványok, kreatív kézműveskedésre bátorító ötletek is helyet kapnak. Ezeket akár az egész család együtt is kipróbálhatja közös programként.

Tavaszi füzetsorozatunk egyúttal az Állatkert jubileumi emlékévéhez is kapcsolódik, hiszen az egymást követő füzetek mindig egy-egy olyan fajjal vagy állatcsoporttal foglalkoznak, amelyeknek budapesti históriáját is felidézzük Állatok és történetek című sorozatunkban.

Eheti füzetünk a vidrákkal foglalkozik. Ezek az állatok különösen fontosak számunkra, hiszen Állatkertünk 155 éves története során három különböző vidrafajjal is foglalkoztunk, Dél-Amerikában őshonos óriásvidráink pedig épp az elmúlt hónapokban adtak életet kölykeiknek (Magyarországon most először sikerült ennek a fajnak a szaporítása). A füzetből kiderül, hogy a vidráknak tizenhárom faja ismeretes, a Magyarországon is honos eurázsiai vidrától a már említett óriásvidrán át a tengeri vidráig. Elmeséljük azt is, hogy milyen a legsűrűbb bunda a világon, és hogy ha valaki felcsapna vidrakutató biológusnak, a világ mely részeit kellene végig látogatnia ahhoz, hogy mindegyik vidrafajt élőhelyén tanulmányozhassa.

Minden, ami vidra – családi foglalkoztató füzet (PDF)