Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Oktatási csomag az állati szuperérzékekről 2020. május 29.

Hogyan látnak, hallanak, érzékelnek az állatok, és milyen állati „szuperérzékek” léteznek? Legújabb oktatási csomagunkban ezt a témakört járjuk körül. A letölthető és kinyomtatható tartalmaknak a pedagógusok mellett a szülők is hasznát vehetik.

Az állati érzékelés, így a látás, a hallás, a szaglás, a tapintás, ízlelés, és persze az állati „szuperérzékek" témakörével foglalkozunk legújabb oktatási csomagunkban.
Az egyik legnépszerűbb oktatási foglalkozásunk ez, melynek során a Varázshegy Sötét labirintusától kezdve a Darwin-labor izgalmas kincsein át a különféle játékokig megannyi élmény éri a gyerekeket, miközben átfogó ismereteket szereznek az állatok különleges érzékeléséről.
A letölthető, kinyomtatható, és akár össze is fűzhető oktatási segédanyagokat elsősorban a pedagógusoknak szánjuk, de hasznukat vehetik a gyermekeikkel otthon tanuló szülők is. A mostani csomagban érettségi segédanyag, valamint kicsikkel is játszható játékok is elérhetők, miközben sok állatfaj rendkívüli „képességei" tárulnak fel előttünk. Sokat közülük látogatóink Állatkertünkben is megcsodálhatnak, megfigyelhetnek!

Érzékelés – állati szuperérzékek (PDF)
Az érzékelés biológiájáról egyszerűbben (PDF)
Állati „szuperérzékek" (PDF)
Néhány állatkertben is megfigyelhető állat érzékelése (PDF)
Biolumineszcencia a természetben (PDF)
Érzékszervek, érzékelés – feladatok, játékok (PDF)
Kökörcsin, a patkánykölyök blogja (PDF)

Digitális Állatkert sorozatunkat, és azon belül a ZooTanoda címen megjelenő oktatási csomagok sorozatát még akkor indítottuk el, amikor az Állatkert kapui a koronavírus járvány miatt zárva voltak. Azóta újra kinyitottunk, bár a kert most még bizonyos megelőző intézkedések mellett látogatható, amelyek a jegyváltás módját, a maximális napi látogatószámot, az egyes bemutatóhelyek látogathatóságát, és a programjainkat is érintik (ezért érdemes honlapunkon előre tájékozódni a tudnivalókról). A tanulmányi csoportok látogatását, illetve a zoopedagógiai foglalkozásokat helyettesítő tartalmak viszont még mindig aktuálisak, így az oktatási csomagok közzétételét is folytatjuk. Ilyen csomagból eddig ötöt tettünk közzé: az elsőben a főemlősök világával, a másodikban ökotudatos praktikákkal, a harmadikban a mikroszkopikus élőlényekkel, a negyedikben a velünk élő állatokkal, házikedvencekkel, az ötödikben pedig a vadállatmentéssel foglalkoztunk.