Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Oktatási csomag az állati szuperérzékekről 2020. május 29.

Hogyan látnak, hallanak, érzékelnek az állatok, és milyen állati „szuperérzékek” léteznek? Legújabb oktatási csomagunkban ezt a témakört járjuk körül. A letölthető és kinyomtatható tartalmaknak a pedagógusok mellett a szülők is hasznát vehetik.

Az állati érzékelés, így a látás, a hallás, a szaglás, a tapintás, ízlelés, és persze az állati „szuperérzékek" témakörével foglalkozunk legújabb oktatási csomagunkban.
Az egyik legnépszerűbb oktatási foglalkozásunk ez, melynek során a Varázshegy Sötét labirintusától kezdve a Darwin-labor izgalmas kincsein át a különféle játékokig megannyi élmény éri a gyerekeket, miközben átfogó ismereteket szereznek az állatok különleges érzékeléséről.
A letölthető, kinyomtatható, és akár össze is fűzhető oktatási segédanyagokat elsősorban a pedagógusoknak szánjuk, de hasznukat vehetik a gyermekeikkel otthon tanuló szülők is. A mostani csomagban érettségi segédanyag, valamint kicsikkel is játszható játékok is elérhetők, miközben sok állatfaj rendkívüli „képességei" tárulnak fel előttünk. Sokat közülük látogatóink Állatkertünkben is megcsodálhatnak, megfigyelhetnek!

Érzékelés – állati szuperérzékek (PDF)
Az érzékelés biológiájáról egyszerűbben (PDF)
Állati „szuperérzékek" (PDF)
Néhány állatkertben is megfigyelhető állat érzékelése (PDF)
Biolumineszcencia a természetben (PDF)
Érzékszervek, érzékelés – feladatok, játékok (PDF)
Kökörcsin, a patkánykölyök blogja (PDF)

Digitális Állatkert sorozatunkat, és azon belül a ZooTanoda címen megjelenő oktatási csomagok sorozatát még akkor indítottuk el, amikor az Állatkert kapui a koronavírus járvány miatt zárva voltak. Azóta újra kinyitottunk, bár a kert most még bizonyos megelőző intézkedések mellett látogatható, amelyek a jegyváltás módját, a maximális napi látogatószámot, az egyes bemutatóhelyek látogathatóságát, és a programjainkat is érintik (ezért érdemes honlapunkon előre tájékozódni a tudnivalókról). A tanulmányi csoportok látogatását, illetve a zoopedagógiai foglalkozásokat helyettesítő tartalmak viszont még mindig aktuálisak, így az oktatási csomagok közzétételét is folytatjuk. Ilyen csomagból eddig ötöt tettünk közzé: az elsőben a főemlősök világával, a másodikban ökotudatos praktikákkal, a harmadikban a mikroszkopikus élőlényekkel, a negyedikben a velünk élő állatokkal, házikedvencekkel, az ötödikben pedig a vadállatmentéssel foglalkoztunk.