Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Oktatási csomag az állatok kültakarójáról 2020. október 9.

Tollas, szőrös, pikkelyes? Netán kitinvázzal fedett? Sorozatunk legfrissebb oktatási csomagjában az állatok kültakarójával foglalkozunk. Kiderül például, hogy mi az az evezőtoll, hogy miből van az orrszarv, és hogy miként jön létre a csigaház.

Az október beköszöntével újraindítottuk ZooTanoda című sorozatunkat, amelyben hétről hétre újabb és újabb, letölthető és kinyomtatható oktatási csomagokat teszünk közzé, ezzel segítve a pedagógusokat, illetve a gyermekeikkel otthon tanuló szülőket is.

A múlt heti oktatási csomag fő témája a talaj és annak élővilága volt. Ezen a héten az állatok kültakarójával foglalkozunk. Bemutatjuk, milyen kültakaró jellemzi a különféle állatcsoportok képviselőit, természetesen sok érdekességre is felhívva a figyelmet. Kiderül például, hogyan jön létre a csigaház, hogyan vedlenek az ízeltlábúak, hogyan védekeznek a kétéltűek bőrük kiszáradása ellen, hogyan képesek a gekkók még a függőleges üvegfalon is magabiztosan futkározni, hogy milyen a pehelytoll és mire való az evezőtoll, hogy miből van az orrszarvúak orrszarva, és hogy miként üzennek az állatok egymásnak kültakarójuk színével és mintázatával.

Terveink szerint a már megjelent kettővel együtt az év végéig összesen tizenkét letölthető és kinyomtatható oktatási csomagot teszünk közzé.

Az állatok kültakarója – oktatási csomag (PDF)