Nyitvatartás

H-V: 9:00-16:00 

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Oktatási csomag az állatok táplálkozásáról 2020. június 12.

Mit és hogyan esznek az állatok? Ezt a témakört járja körül legújabb oktatási csomagunk, amely immár a nyolcadik a ZooTanoda sorozatban. A letölthető és kinyomtatható oktatási segédanyagot elsősorban tanároknak szánjuk.

A koronavírus miatt az oktatásban bevezetett digitális munkarendhez alkalmazkodva Állatkertünk – Digitális Állatkert cím alatt – már márciusban elindította olyan tartalmak közzétételét, amelyek hasonlóképpen igyekeznek pótolni az állatkerti tanulmányi látogatásokat és zoopedagógiai foglalkozásokat, ahogy maga a digitális munkarend is pótolja a tantermi foglalkozásokat. A Digitáli Állatkert tartalmak részeként kezdtük el közzétenni ZooTanoda című oktatási csomagjainkat. Az első ilyen csomag a főemlősök világával, a második ökotudatos praktikákkal, a harmadik mikroszkopikus élőlényekkel, a negyedik a velünk élő állatokkal, házikedvencekkel, az ötödik a vadállatmentéssel, a hatodik az állati szuperérzékekkel, a hetedik pedig a tengerekkel, tengeri élőhelyekkel és azok védelmével foglalkozott.

Legújabb, nyolcadik oktatási csomagunk fő témája az állatok táplálkozása. Ehhez a témakörhöz kapcsolódóan márciusban már közzétettünk egy cikket arról, hogy mit esznek az Állatkert lakói. Mostani oktatási csomagunk PDF formátumú, letölthető és kinyomtatható anyagaiban (amelyeket akár össze is lehet fűzni, és természetesen később is fel lehet használni állatkerti iskolai programok, illetve tanulmányi órák során) ismertetjük a különféle állati és növényi stratégiákat, „étkezési szokásokat", a koplalókról ugyanúgy szó esik, mint a „habzsolókról", a generalistákról, vagy a specialistákról, összességében a táplálékhálózat különféle szintjeiről. Végül belesünk az állatkerti állatok „tányérjába" is, megnézzük mit, mennyit és milyen gyakran fogyasztanak az itt látható legkülönbözőbb fajok.

Táplálkozni szükséges (PDF)
Lássuk, miből élünk! (PDF)
A fogak története (PDF)
Úgy szeretlek, majd megeszlek (PDF)
Hogyan lesz a fűből bifsztek? (PDF)
Generalisták és specialisták (PDF)
Tápláléklánc, táplálékpiramis (PDF)
Koplalóművészet (PDF)
Anyatej (PDF)
Az Állatkert konyhája (PDF)
Feladatok általános iskolásoknak (PDF)
Kökörcsin, a patkánykölyök blogja – 8. rész (PDF)

Lassan túl leszünk a járványhelyzeten, és reméljük, hogy hamarosan az Állatkert fedett állatházait is meg tudjuk nyitni a nagyközönség előtt. Közben a tanév is gyakorlatilag véget ért, itt a vakáció! Így mostani oktatási csomagunkkal a járványhelyzettel összefüggésben indított ZooTanoda sorozat utolsó részéhez érkeztünk.