Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Talpalatnyi élet – oktatási csomag a talaj élővilágáról 2020. október 2.

A talajról, annak élővilágáról, illetve a talajpusztulás okozta problémákkal foglalkozik legújabb letölthető és kinyomtatható oktatási csomagunk, amelyet részben a pedagógusoknak, részben a gyermekeikkel otthon együtt tanuló szülőknek szánunk.

Állatkertünk sok évtizedes múltra visszatekintő zoopedagógiai tevékenységének keretében már régebb óta állítunk össze és teszünk közzé különböző oktatási csomagokat, ezzel is megkönnyítve a pedagógusok munkáját, felkészülését.

Az idei év tavaszán az ilyen típusú oktatási csomagoknak egy speciális változatát kezdték el készíteni intézményünk zoopedagógusai. A cél az volt, hogy a koronavírus járvány első hulláma idején bevezetett digitális munkarend mellett is használható oktatási csomagokkal segítsük egyrészt a pedagógusokat, másrészt azokat a szülőket, akik otthon együtt tanulnak gyermekükkel, gyermekeikkel. A ZooTanoda címmel elindított sorozat keretében a tavaszi időszakban összesen nyolc oktatási csomagot tettünk közzé. Ezek közül az első a főemlősök világával, a második ökotudatos praktikákkal, a harmadik mikroszkopikus élőlényekkel, a negyedik a velünk élő állatokkal, házikedvencekkel, az ötödik a vadállatmentéssel, a hatodik az állati szuperérzékekkel, a hetedik a tengerekkel, tengeri élőhelyekkel és azok védelmével, a nyolcadik pedig az állatok táplálkozásával foglalkozott.

Júniusban a sorozatot abbahagytuk, hiszen elkezdődött a szünidő, ám most, az új tanév beköszöntével, és az első hetek elmúltával ismét eljött az ideje annak, hogy folytassuk a ZooTanoda sorozatot. Persze egy kicsit más formában, hiszen jelenleg nincs szó a digitális oktatás olyan mértékű bevezetéséről az iskolákban, mind amilyet a tavaszi félévben tapasztalhattunk.

A tervek szerint az év végéig összesen tizenkét letölthető és kinyomtatható oktatási csomagot teszünk közzé. Ezek közül a mostani a talajjal, a talajlakó élőlényekkel, illetve a talajpusztulás okaival és következményeivel foglalkozik, természetesen sok érdekes tudnivalóval, kiegészítve a kapcsolódó feladatokkal és megoldásaikkal, sőt még egy keresztrejtvénnyel is.

Talpalatnyi élet – oktatási csomag (PDF)