Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Digitális Állatkert

Sárkányos érdekességek Szent György napjára2020. április 22.

Digitális Állatkert sorozatunk legújabb részében – a közelgő Szent György-nap alkalmából – ezúttal letölthető és kinyomtatható sárkányos érdekességekkel, mesével, rejtvénnyel, kézműves foglalkoztatóval készültünk.

Múltbeli zárva tartások2020. április 17.

Már több mint egy hónapja zárva vannak a kapuk a koronavírus járvány miatt. Arra, hogy ilyen hosszú ideig nem fogadunk látogatókat, csak egy-két alkalommal volt példa az Állatkert másfél évszázados története során.

Érdekességek a műemlékek világnapjára2020. április 15.

Digitális Állatkert sorozatunk legújabb részében a közelgő műemlékvédelmi világnaphoz kapcsolódó, letölthető és kinyomtatható érdekességekkel, rejtvénnyel, kézműves foglalkoztatóval készültünk. Aki szeretne, mini körhintát is készíthet.

Csokonai és az állatok2020. április 9.

A magyar költészet napja alkalmából felelevenítjük Csokonai Dorottya című művének sorait, amelyben Vénusz a szerelem hatalmát mutatja be a természetből vett példákkal. Csokonai itt a költészetet az ismeretterjesztéssel is összekapcsolta.

Letölthető húsvéti érdekességek2020. április 8.

Digitális Állatkert sorozatunk legújabb részében a húsvéttal kapcsolatos, letölthető és kinyomtatható érdekességekkel, kézműves ötletekkel, rejtvényekkel, sőt kenyérlángos recepttel kedveskedünk a gyerekeknek, szülőknek és pedagógusoknak.

Hét kontinens állatvilága2020. április 2.

Az állatvilág a földkerekség minden pontján jelen van: földön, vízben és levegőben, a forró sivatagoktól a fagyos sarkvidékekig. Élnek állatok a magashegységek ormai közt, de megtaláljuk őket a legmélyebb óceáni árkokban is.

Letölthető érdekességek a meseírás napjára2020. április 1.

A gyermekeknek, pedagógusoknak, szülőknek szánt letölthető anyagok sorát, amelyekkel az állatkerti tanulmányi sétákat és foglalkozásokat igyekszünk pótolni, ezúttal a meseírás napjához kapcsolódó érdekességekkel folytatjuk.

Mit esznek az Állatkert lakói?2020. március 26.

Mit eszik az oroszlán, a hangyász, a cápa vagy éppen a kenguru? Hogyan lakatunk jól több mint tízezer állatot nap mint nap? Mi van az Állatkert bevásárlólistáján? Legújabb cikkünk ezekre a kérdésekre is választ ad.

Állatkerti rejtvények2020. március 25.

A digitális állatkert nem jelenti feltétlenül azt, hogy a monitor előtt kell ülni. A ma elkészült, PDF formátumban letölthető tartalmak között akad rejtvény és rajzos játék, de még kézműves ötlet is. Elő a tollal, ollóval és a színes ceruzákkal!

Ismerjük meg a háziállatokat!2020. március 20.

A háziállatok, gazdasági haszonállatok nélkül elképzelhetetlen lenne az életünk. De vajon mit érdemes tudni róluk? Hogyan háziasítottuk őket? Hogyan formálták a történelmet és miként vesznek részt mai életünkben?