Nyitvatartás

 

November 11-től ZÁRVA további intézkedésig

Jegyinformációk

 

Olvasd el, hogyan változik belépőink érvényessége.

Gyermeklabor

Örömmel értesítjük a kedves szülőket, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykertben lehetőséget biztosítunk tudományos kutatásokban való részvételre a Varázshegy első emeletén, a Felfedezők terén!

A részvétel teljesen ingyenes, önkéntes és csak néhány percet igényel, de cserébe a gyermekek játékos ismeretszerzésben, valamint kis ajándékokban részesülnek.

Éljen Ön is ezzel a lehetőséggel!

Ha kérdése van a programmal kapcsolatban, a zoolab@ceu.edu címen szívesen adunk további tájékoztatást.

Miért érdemes részt venni?

A Gyermeklaborban a részvétel kettős célt szolgál: egyrészről a gyerekek számára egy kiemelkedő tanulási és szórakozási lehetőséget biztosít, ugyanakkor nekünk, a gyerekek gondolkodásának megértése iránt elhivatottaknak, segít megérteni azt, hogyan látják a világot a kicsik. Főbb kutatási területeink közé tartoznak az emlékezetet és tanulást vizsgáló kutatások, de fontos szerepet kapnak az összehasonlító vizsgálatok is, ahol az ember és a főemlősök közötti hasonlóságokra és különbségekre helyezzük a hangsúlyt. Mi nem az egyes gyerekek közötti különbségeket tárjuk fel, hanem azt, hogy egy bizonyos korban hogyan reagálnak a gyerekek különböző helyzetekre. Ebből adódóan, a vizsgálatokon nincs "helyes" vagy "helytelen" válasz.

Mi a szülőkre is gondolunk!

Míg a gyermekek a játékos kísérletben vesznek részt, addig a szülők érdekes és meglepő kutatási eredményeinkről tájékozódhatnak, amelyek akár gyermekük viselkedésének a jobb megértésében is a segítségükre lehetnek!

A kutatások levezetését a magyarországi Egyesített Pszichológiai Kutatásetikai Bizottság engedélyezi és a vizsgálatok nem jelentenek semmiféle kockázatot a gyermekek egészségére vagy jólétére. A vizsgálatok végeztével az eredményekről az alábbi oldalon tájékozódhatnak: http://www.babakutato.hu/hirlevel

Reméljük a lehetőségünk felkeltette érdeklődését. Kérdések esetén kérjük keressen minket a zoolab@ceu.edu elektronikus címen.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Gyermeklaborba!