Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Újdonságok

Vegye igénybe kedvezményes zoopedagógiai programcsomagjainkat!

 

OKTATÁSI CSOMAGOK


A Holnemvolt Vár megnyitásával lehetőség van arra, hogy a kézműves udvar programjai közül az oktatási foglalkozásokhoz illeszthető gyakorlati tevékenységeket beemeljük a programkínálatunkba. Egy-egy állatos témájú foglalkozáshoz egy-egy kézműves tevékenységet kapcsoltunk és így 90-120 perces oktatási csomagokat tudunk kínálni Önöknek.

Az alábbi programcsomagok korosztálytól függetlenül választhatóak:

Élet a majorságban, munka a Sercli pékségben

A Holnemvolt Vár háziállataival ismerkedünk a foglalkozás első felében, majd megnézzük, hogy milyen munkák adódnak egy gazdaságban. A Sercli pékségben megismerjük a kenyérkészítés folyamatát, a dagasztás, nyújtás fortélyait, kiflit sodrunk, kalácsot fonunk vagy cipót kerekítünk. Amit a foglakozás során elkészítünk, azt kisütjük a helyi kemencében, majd megehetik, vagy haza is vihetik a diákok.

Újrahasznosítás a Papírsárkány műhely vezetésével

A vizek szennyeződésével, a tengeri élővilág sérülékenységével, és a plasztik válság tüneteivel foglalkozunk az program első felében. Ezt követően a Papírsárkány műhely vezetésével újragondoljuk az eldobásra ítélt anyagok, pl. bicikligumi, textilek hasznosíthatóságát. Bármit alkothatunk, lényeg, hogy a hulladéknak gondolt anyagokból valami ötletes, új szülessen. Minden csak fantázia kérdése!

 

 

Cukrászinas-képző

Vajon mi a majompogácsa és miben hasonlít egy sütire? A programon erre is választ kapunk, amelynek első részében az állatok napirendjével, táplálékaival ismerkedünk. Miután jól megéheztünk mi is, a Palota Cukrászműhelyben cukrászinas-képzésen veszünk részt. Sütés nélküli pálcikás desszertet készítünk, melyet kókuszreszelékkel, kakaós és színes cukordarával mindenki a maga kedvére ki is díszíthet. Az elkészült finomságok el is vihetők! A receptek tej és cukormentes változatban is elkészíthetők.

Szamóca Kiskertész Műhely

A Szamóca Kiskertész Műhelyben a leendő kertésztanoncok játékos növényismertetés közben cserépbe palántát vagy magot ültetnek, miközben természetes vagy újrahasznosított anyagból kisebb cserépdíszeket készítenek. Mindezt hazavihetik és az elültetett növényt otthon gondozhatják.

 

Az oktatási csomagok ára a zoopedagógiai foglalkozás díjából - 5000 Ft/csoport - és a kézműves program díjából - 600 Ft/fő - áll, amit a pénztárban előre meg kell váltani.

BEMUTATKOZOO – Kik dolgoznak az Állatkertben?

PÁLYAORIENTÁCIÓS FOGLALKOZÁSOK

 

A pályaorientációs célra fordítható nevelés nélküli munkanap terhére megszervezhető programunk során a diákok megismerkedhetnek a különféle állatkerti foglalkozásokkal. Hogyan kezdődik a nap az Állatkertben? Milyen egy állatorvosi vizit és vajon hogyan és hol lábadoznak a beteg állatok? Kik az állattrénerek? Mi az a fajmentő tenyészprogram és kik a fajkoordinátorok? Hol lehet vombat- vagy elefántgondozást tanulni? Miért és kik mentik a vadállatokat? Mit csinál egy zoopedagógus?

A foglalkozásokra az 5. évfolyamtól lehet jelentkezni. A foglalkozás időtartama 90-120 perc, díja 8000Ft.